Forum eDziecko ciąża :-)
ZMIEŃ
      bol

bol

(11 wyników)
    • wlasnie mi przechodzi,ale przez 2 dni ledwo sie ruszalam ,kazdy ruch,chodzenie,wstawanie powodowal silny bol po prawej stronie podbrzusza.czytalam ze w ciazy mozna miec rozne bole podbrzusza i po bokach,bo macica rosnie ,ale czy az moga byc takie?moze ktos podzieli sie ze mna swoimi doswiadczeniami?bylam akurat dzisiaj na kontrolnej wizycie i lekarka powiedziala mi,ze nastepnym razem mam zaraz dzwonic i jak nie przejdzie to do szpitala na kontrole.mam nadzieje,ze to sie nie powt...
    • Dziewczyny, musze do poniedzialku wytrzymac z bolacym zebem. Co jest bezpieczne na bol zeba (jestem w 4 tyg. ciazy), Ibupron, czy Paracetamol, czy moze cos innego? Wiola
    • od dwoch dni mam rano i wieczorem straszny bol glowy. jestem w 24 tyg. i co mam zrobic zeby przeszlo???moze do lekarza sie udac?? moze z aduzo zcasu przed komputerem?? wiek tos cos na ten temat?? do tego bolu jescze dochodza zawroty glowy.w czoraj jechalam do szkoly i na przystanku myslalam ze doslowni e umre. niedosc ze zle sie czulam juz myslalam ze strace przytomnosc to jeszcze dwie starsze panie byly oburzone ze one stoja a ja siedze ale to nic. zanim wsiadlam do autobusu zast...
    • Witam , jestem w 8tyg ciazy i od dwoch tyg leze w lozku. Napiszcie cokolwiek jezeli bylyscie lub jestescie w podobnej sytuacji!!! na co uwazac? Czy jest tam ktos jeszcze kto lezy w lozku?????
    • ja zaczynam 16 tydzien bycia razem z dzidziusiem i byloby swietnie, ale od kilku dni boli mnie brzuch. Nie jest to jakis wiellki bol, raczej uczucie ciagniecia, lub rozciagania. Bylam u lekarza, ale on nie stwierdzil, zeby ten bol byl zwiazany z jakims niebezpiecznestwem - podobno to sie macica rozciaga, wiezadla rozluzniaja, jednym slowem - dzidzius sie rozpycha:) Czy w czasie ciazy mialyscie podobne odczucia?
    • Witajcie, Dzis wieczorem zatestowlaam i zobaczylam 2 kreseczki. Druga malo wyrazna ale wyraznie jest:) @ mialam dostac jutro ale od 3 dni boli mnie brzuch jak na @. Czy to normalne czy mam sie niepokoic? (w pierwszej ciazy nic mnie nie bolalo). Jesli jednak taki bol jest w miare normalny, to powiedzcie mi, czy moge brac no-spe?? Po prostu jak boli, to boje sie, ze zaraz zaczne krwawic i bedzie po ptokach...
    • jestem w 27tc, wczoraj wieczorem czułam silne rwanie w pępku, tak jakby ktoś od środka mnie za niego ciągnął, ból się nasilał gdy np się podnosiłam z łóżka. czy któraś z was wie, co to mogło być?
    • Niedawno pisałam o 11 dniach spóźnienia. Dziś wykonałam ponowny test i wyszedł wynik pozytywny (mocz poranny). Prawdopodobnie jestem w 4 tygodniu ciąży, ale boli mnie lekko podbrzusze. Czy powinnam się martwić? Proszę o odpowiedź.
    • Jestem w 30 tygodniu ciazy i od dwoch dni odczuwam mocne rwanie w dole brzucha. Chodzenie sprawialo mi bol, w pozycji lezacej nie bylo duzo lepiej. W piatek kiedy to sie zaczelo akurat wybieralam sie z wizyta do ginekologa, ktory stwierdzil, ze wszystko jest pozamykane i nie widzi nic 'niepokojacego'. Zadnego rozwarcia, zadnego skracania sie szyjki. Przepisal No-spe i kazal duzo lezec. Jednak kilka godzin lezenia nic nie pomoglo i wybralam sie do szpitala, gdzie z innym lekarzem u...
    • Witam wszyskie przyszłe Mamy, ja tu nowa :). To moje pierwsze dziecko i troche mnie niepokoi ból w podbrzuszu. Nie jest to straszny ból - raczej taki ćmiący - czy któraś z Was też tak miała. Mam wizytę 29.07 i nie wiem, czy przypadkiem nie powinnam zareagować wcześniej. A tak poza tym to chwilami mam obawy, ze ja jestem po prostu tłuściutka, a nie w ciąży :). No tylko to, że nie mam ochoty na słodycze - a zawsze miałam :) - przemawia za tym, że będziemy mieli dziecko :):)):):) B
    • mam pytanie do wszystkich przyszlych jak i obecnych mam. jak zamierzacie radzic sobie (albo poradzilyscie) z bolem w czasie porodu? ja osobiscie mialam goracy zamiar rodzic bez zadnego znieczulenia, ale nie uczeszczalam na zadne zajecia w szkole rodzenia wiec po drugim skurczu poprosilam o znieczulenie. i musze powiedziec ze bylam zadowolona. ale w przyszlosci jak bedziemy sie starac o braciszka (albo siostrzyczke) chcialabym jednak sprobowac przejsc przez porod o wlasnych silach....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się