Forum Zdrowie Migrena
ZMIEŃ
      bol

bol

(58 wyników)
    • prosze wszytkich o porade ,czy ktos z was mial problemy z bolem glowy w okolicy potylicy,trwajacy nawet pare dni,czy to moze miec zwiazek z migrena,do tego dochodzi bol oczu?
    • Wiatam:) dreczy mnie pewien problem...od pol roku boli mnie prawie codziennie glowa...kiedys mialam takie bole ale o wiele zadziej i nie ciagnely sie one nawet do 2 tygodni dzien w dzien tylko dwa dni mnie pobolalo gora trzy i bol minal...byla ostatnio i neurologa i dostalam skierowanie na tomografie komputerowa ktora nic nie wykazala wiec z medycznego punktu jestem zdrowa:P wiem,ze bol glowy moze byc rowniez spowodowany bolem kregoslupa ,wada wzroku,cisnienia..itp ale z racji mojego m...
    • cos mam wrazenie ze mam na zmaine i migrene i wlasnie ten bol co w linku www.przychodnia.pl/bole/index5.php3?s=3&d=27&t=5
    • Wydaje mi sie ze z wiekiem tolerancja na bol maleje. Ja na pewno coraz wczesniej siegam po tryptan i czesciej biore kombinacje niz kiedys. Kiedys probowalam brac lagodniejsze srodki, ale od mniej wiecej roku, poltora po prostu psychicznie i fizycznie nie wytrzymuje. w koncu to juz ponad 20 lat. Nie wiem czy z wiekem u mnie sie cos zmienilo czy taki ostry atak na bol dziala lepiej ale czesto udaje mie sie przebrnac przez migrene lagodniej. W zasadzie zaleca sie zeby nie czek...
    • Jedna z moich towarzyszek migreniczek zadala pytanie- znasz jakis gorszy bol od migreny? Dwie osoby (w tym ja) juz napisaly ze tylko porodowy. ja zreszta nie wiem ktory gorszy... zaden bol zeba, zapalenie pecherza, bole krzyza, bole miesiaczkowe nie rownaly sie z najgorszym atakiem migreny.. To o czyms swiadczy, prawda? Venus
    • Witajcie Od dluzszego czasu boli mnie glowa u okolicy potylicy. Zawsze w tym samym miejscu. Przed bolem mam aure wzrokowa, czuje oslabinie oraz objaw ktory bardzo mnie niepokoi czuje dziwny zapach w nosie bedziej metny . Glowa boli mnie z przerwami poboli 2 godziny przestaje i znow od poczatku oslabienie, blyski , mroczki. Czy to jest migrena ??? dziekuje za odpowiedz
    • Coraz czesciej mam bole glowy i migreny. Do tej pory staralam sie ograniczac liczbe tabletek w kazdej postaci, ale nie wiem, co jest najlepsza strategia... Czy lepeij na zapowiadajaca sie migrene od razu wczucac Almogran, czy warto najpierw poprobowac zwykle przeciwbolowe (nurofen itp.)? Wczesniej miewalam migreny tylko na okres, ale teraz i na owulacje, a czasem pomiedzy sie zdarzy. Jaka jest najlepsza strategia? Boja sie troche bolu z odbicia :-/
    • bardzo czesto(1-2 razy) w tyg dopadaja mnie bardzo silne bole glowy polaczone z bolem oka. bol trwa po kilkanascie godzin i zadne leki nie pomagaja.bylam badana okulistycznie i neurolicznie ale to nic nie wykazalo. lekarz zasugerowal jeszcze zbadanie pod katem tarczycy i ew. zatok. a ja nie mam juz sily chodzic do kolejnych lekarzy i tracic zdrowie i kase a potem uslyszec ze jest wszystko ok. czy mial ktos z was takie bole glowy polaczone na przemian z bolem oka?co to moze byc?p...
    • Po powrocie mam bardzo duzo pracy. Kilka spraw jest stresujacych i .... BOL GLOWY JEST CODZIENNIE :-((( Nie mam juz sily, codziennie lykam od kilku do kilkunastu tabl p/bolowych :(( Nic nie pomaga :( Czuje sie jakby to trwalo wiecznosc: nie bylo poczatku i nie bedzie konca co robic ?
    • TAK! Jeszcze jeden lek na migrene to czysta WODA! Po co wydawac pieniadze na leki ktore, tylko chwilowo pomoga i na dluzszy etap zaszkodza? Czy slyszeliscie o tym prostym i najtanszym sposobie? Picie odpowiedniej ilosci wody dziennie nie tylko moze pomoc na bol glowy np. migrene ale w przeciwienstwie do "koktajli chemicznych" przez niektorych tutaj stosowanych, nie szkodzi tylko jeszcze przynosi same kozysci dla calego organizmu. Woda potrafi pomoc na zgage, artreztym, bole kregoslupa ...
    • wczoraj rano, bylam bardzo zmeczona pomimo tego, ze dosc dlugo spalam. (tak wiem czasem zbyt dlugi sen wywoluje migreny). wstalam zjadlam sniadanie, po jakims czasie poczulam, ze mam taka ciezka glowe, zrobilam sie senna. w poludnie juz nie zjadlam obiadu, poszlam prosto do lozka. wczesniej nie mialam takiego bolu, glowa ciezka niemozliwie, pulsowanie prawej czesci glowy i tylu glowy jak przy migrenie lecz nie az tak silne. uczucie ogromnego zmeczenia i wymioty. migrena trwala ponad 24...
    • przepraszam mysle, ze tylko tutaj znajde zrozumienie :( migreny z trzydniowych epizodow raz - dwa razy w mcu staly sie bardzo czeste\ nie wiem, dlaczgo tak sie stalo potworni sie boje, ze to "cos" innego to jest strach paralizujacy w tej chwili bol pulsuje w skroni po prawej stronie (strony zmieniaja sie podczas kolejnych atakow, czasami bol wedruje) trwa z przerwami ok 2 tyg :( przerwy jedno lub dwudniowe nie wiem, czy to jeden duzy atak czy kilka mniejszych, malo mnie ...
    • Co jest najlepsze na migrene,mam takie ataki ,ze wole umrzec.Bylam u lekarza ale nic mi nie dali.Ostatnie 2 dni lezalam i zdychalam,,,,,,straszne.Prosze poradzcie cos.
    • od ponad 2 tygodni meczy mnie M. Tak sie dzisiaj zaczelam zastanawiac, czy to przypadkiem nie sa juz bole z odbicia. Przez ten czas bralam imigran (ktory juz sie skonczyl) solpadeine i w sporych ilosciach ibuprom. Dzisiaj byl pierwszy dzien, w ktorym obudzilam sie bez bolu, jednak po poludniu zaczelo mnie cmic w glowie i podejrzewam, ze do wieczora sie rozkreci. Myslicie, ze to moga byc juz bole polekowe? Po jakim czasie moga sie one pojawic? Sprobuje nic dzisiaj nie brac, nie wiem jednak, c...
    • Czy ktos to bierze? jesli juz o tym pisalam to przepraszam, juz sama nie wiem jak sie nazywam, znowu mam dzien w dzien dosc silne ataki i faszeruje sie czym sie da. Wlasnie wzielam Zytram XL -tramadol o przedluzonym dzialaniu i za godzine Percocet (oxycodon) bo ten pierwszy nie zadzialal. Juz jest lepiej (po kolejnej godzinie) ale szyja po bokach wciaz spieta. Minnie
    • Napiszcie jak u was przebiega migrena. U mnie to jest tak ze aura bol glowy potem przehodzi ten bol na pol godziny znowu aura bol. Glowa boli mnie z przerwami . Czy to migrena???
    • Witajcie kochani , Zainspirowana opowiescia - mojej kolezanki migreniczki , chcialam Was zapytac , czy spotkaliscie sie , z sytuacja , kiedy tryptany dzialaly tez na , "zwyklych" , "normalnych" ludzi , nie majacych migreny , tylko zwykle bole glowy...? Badz pojedynczy incydent bolu glowy...? Mam taka teze..., ze tryptany dzialaja tez na ludzi , ktorzy nie maja migren. Czy one dzialaja skutecznie , na wiekszosc ludzi...? Czy zgodzicie sie , ze mna...? Czy trypytany , to bardzo s...
    • Do tej pory dawalam sobie rade, ale od jakiegos czasu moj bol glowy pojawia sie regularnie mniej wiecej raz na tydzien. Nie wiem czy to migrena, czy nie daj Boze cos powazniejszego... Powiedzcie prosze jak sprawdzic i jakie sa objawy migreny? Mam tez umowiona wizyte u lekarza - prosic o jakies zkierowanie na przeswietlenie?
    • chodzi mi o odroznianie migreny od napieciowego bolu. Czesto piszecie, ze wiecie bardzo konkretnie w jakim momencie wkraczacie w jaka faze bolu i jaki jego rodzaj. U mnie jest mieszanka migren z bolem napieciowym ale oprocz natezenia nie zauwazam bardzo drastycznych roznic. Czy slabo czy mocno - boli mnie na zmiane lewa lub prawa strona lub na zmiane, czuje zawzse jakby ktos zakladal mi imadlo na glowe i zaciskal coraz mocniej. Chyba nie mam czegos takiego jak okreslana jest migre...
    • witajcie, jako ze jest to forum poswiecone migrenie, to mam nadzieje, ze bedziecie wiedzialy w tej kwestii wiecej niz ja. Otoz od kilku m-cy co jakis czas boli mnie glowa.Trzy m-ce po urodzeniu dziecka zaczelam brac Cilest.Bralam go juz wczesniej, wszystko bylo w porzadku dlatego nic nie zmienialam.Tymaczasem pojawily sie bole glowy.Nie wiem tak naprawde czy to od tego...wiecie same jak to jest z malym dzieckiem-czlowiek niedospany, rozdrazniony, teraz mamy troszke nerowowki z przeprowa...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się