bol

(32 wyniki)
  • Nie wiem co mi jest. Niedawno bylam chora i wczesniej przed choroba bydzialm sie z bolem glowy no ale jak doszla goraczka i kaszel to wiedzialam,ze od choroby szczegolnie ,ze mialam infekcje gornych drog oddechowych. Jestem po antybiotyku a bol glowy jest nadal. Miedzy oczami. Promieniuje na czolo. Od lat zmagam sie z tym bolem ale teraz jakby sie nasilil. Jestem w trakcie rzucania palenia. Potrafie nie palic po 2-3 tygodnie juz czasami. Teraz nie palilam od 4 dni a bol glowy codziennie ja...
  • Polozylam sie wczoraj spac i doslownie w sekundzie przycisnelo mnie do poduszki. Bol tak niesamowity, ze nie wiedzialam co z soba zrobic. Jakby ktos tlukl mi mlotkiem i szpilkami w czolo, wydlubywal oczy i zeby. Mialam juz cos takiego 2 czy 3 razy ale podczas ladowania w samolocie. Rozumiem, ze ten bol w samolocie mial zwiazek ze zmiana cisnienia, ale wczoraj w domu? Od dluzszego czasu (kilka lat wlasciwie), kilka razy w miesiacu mam tez zawroty glowy (nie licze takich gdy sie schylam i podn...
  • Ele dopadl jakis robal. W piatek dostala goraczki - wysokiej. W sobote goraczkowala ale coraz mniej i ju zdzis nie ma jej wcale. Caly czas skarzy sie na bol brzucha. Robi rzadkie kupy. Po jednej na dzien tylko, oprocz tego, ze ostatniej nocy zrobila 2. Jest juz glodna, ale tylko co zje, to zaraz ja brzuch boli. Niezaleznie od tego co zje. Zal mi dziaciaka... Jak jej pomoc? Do jedzenia ma - rosolek, ryz, "breadticks" , "table wafers". ogorek kiszony dwa razy troche skubnela... owsianka na sni...
  • Pare dni temu mialam wizyte u poloznej i zapomnialam zapytac: Od ok 2 tyg. utrzymuje sie u mnie bol z prawej strony, w dole brzucha i promieniuje do pachwiny. Bol pojawia sie podczas chodzenia, ale nie takiego w domu, tylko np. na spacerze. Pojawia sie po ok. 20 m, jak ide wolno (bardzo wolno) to boli mniej. Poza tym pojawia sie kiedy obracam sie w nocy z prawego na lewy bok. Boli dosyc mocno, jest to bol lekko rwiacy, ciagnacy w dol. Czy to cos groznego? Powinnam udac sie do poloznej? Tro...
  • Prosze poradzcie co moze byc, coprawda bede szla do gp ale to jeszcze potrwa. dzis w nocy, mialam dziwna noc, bowiem, wszystko zaczelo sie od biegunki, po czym zaczelam sie strasznie trzesc, i bylo mi bardzo zimno, malo tego zaczelo, mnie mdlic, i zwymiotowalam, w miedzy czasie dostalam strasznych boli w dole brzycha, w wiekszej mierze po prawej stronie. Byla godzina 4 nad ranem, wypilam troche herbaty, polknelam 2 nurofen, i sie polozylam, (nie zdecydowalam sie na szpit...
  • Nagle zaczely mnie okropnie bolec przeuby dloni i kolan (nocka w pracy z sob-niedziele) Wczoraj wieczore po przyjciu ze spaceru z dzieckiem bolalo wszystko: ramiona ,rece kolana ,kostki itd bolalo tak ze nie moglam chodzic!!!!! Dzis rano zeszlan z 2-giego pietra do kuchni po herbate,zajelo mi to 5 minut. Jest lepiej o tyle,ze jakos z bolem ,ale sie poruszam i pisze do was. Zamowie wizyte domowa,ale sie boje. Dzieciak do szkoly nie idzie bo nie mam jak ,na szczsascie jest duzo sniegu to sz...
  • Chyba ktorejs poprzedniej zimy przewialo mnie i zalatwilam sobie plecy, tak ze teraz gdy robi sie juz zimno bola mnie u gory - kark i ramiona oraz na dole - przy nerkach. Znalazlam cos takiego na amazonie ale nie wiem na ile to skuteczne z tego rodzaju bolem? www.amazon.co.uk/Dreamland-Thermo-Therapy-Heat-Pad/dp/B002Q5MHGC/ref=sr_1_2?ie=UTF8&qid=1350852881&sr=8-2 Czy ktoras z Was miala takie dolegliwosci i stosowala cos takiego? Albo wie co jeszcze moze przyniesc ulge bo kurcze czuje sie n...
  • Mam chuste elastyczna i dosc duzego polrocznego bobasa. Nosze go z przodu od pierwszych dni. Niestety ostatnio plecy tak mnie bola, ze rano ledwo zwlekam sie z lozka. czy to oznacza koniec dla naszej chusty?
  • moj maluch, o zgrozo! zaczal zabkowac. wczoraj dal nam niezle popalic, istny koszmar. Fifka, szykuj sie! akurat przyszly wczoraj czopki viburcol z pl, wiec po dlugim namysle zdecydowalam sie uzyc i ...smialam sie, ze mozna je sobie wsadzic tam, gdzie ich przeznaczenie. nic nie dzialaly. no ale do rzeczy - mlody robi sobie gryzaki z moich sutkow. bol straszny, a zebow jeszcze nie ma. jak dostanie zeby, to ja chyba bez sutkow skoncze! no wiec widzialm kiedys w MC takie ochraniacze...
  • chciałam zapytać na CiP ale zaraz odeślą do lekarza :) więc pytam tu-boli mnie spojenie łonowe(tak mi sie wydaje)Z DNIA NA DZIEŃ gorzej się czuje,zaczyna boleć przy każdym ruchu,zastanawiam się -czy to niebezpieczne,czy też norma?? powiedzieć położnej>?? jak jest spojenie łonowe po ang??nigdy nie musiałam uzywać tego słowa.... jestem w 33 tyg,rodziłam w 35 36 swoje dzieci,mam nadzieje że dociągnę do 36 tyg tym razem....
  • Dwa tygodnie temu zakonczylam karmienie piersia. Nie bylo to gwaltowne bo wczesniej wyeliminowalam karmienie w dzien. Po odstawieniu mlodego kilka razy mialam potrzebe odciagniecia pokarmu co oczywiscie zrobilam. Po kilku dniach piersi zrobily sie miekkie. I myslalam, ze to koniec. Trzy dni temu piersi zaczely bolec, prawa bardziej. Nadal sa miekkie, jedynie pod spodem wyczuwam zgrubienia. I to wlasnie boli jak nie wiem co. Poszlam do lekarza. Lekarka zbadala. Dala antybiotyk. Powiedziala, ze...
  • dziewczyny choruje od 26 grudnia, typowa infekcja klatki-oskrzela, nie bralam na to nic /syn tez chory ale dostal antybiotyk/ u mnie jest problem bo caly czas do tego mam chore zatoki ale od 2 dni mialam nieprzespane noce--39 stopni i rwacy bol calej prawej strony twarzy--wszystkie zeby gorne, policzek ,czolo i skron,,,,bol niesamowity, udalam sie do GP,dal antybiotyk,powiedzial ze tu taka pogoda i jesli mam sklonnosc to sie nie uchronie przed tym /mama moja miala w PL kilka raz...
  • Od 4lat cierpie na neuralgie nerwu trojdzielnego, ktora dopiero 5tygodni temu zostala zdiegnozowana. Do tej pory zajmowala sie mna gp, ktora niestety niewiele wie o tej chorobie( nie uwaza powolnego zchodzenia z anticonvulsants przy zmianie na drugi). Poniewaz, carbapazemina na mnie nie dzialala (choc moze kazano mi ja odstawic zbyt szybko) i dawala wiele skutkow ubocznych przeszlam na gabapentin, ktora biore od 2 tygodni i przynosi minimalna ulge. Ze wzg na to, ze bol zawladna...
  • Mam problem z moim synkiem , ktory od jakis kilku dni narzeka na bol brzucha. Nie ma rozwolnienia, ma nawet niezly apetyt, wiec teoretycznie nie ma sie czym martwic, a jednak zastanawia mnie czy to spowodowane stresem, czy podrozami do Polski i zmiana jedzenia i wody, czy poprostu probuje zwrocic moja uwage? Moze jednak powinnam zrobic jakies badania(przynajmniej mocz?) Martwi mnie, ze to trwa tak dlugo. Nie chce zignowrowac tego bolu, bo moze okazac sie, ze to cos powaznego. Ob...
  • może ktoś z was zna jakieś sposoby by zaradzić bólowi plecow odcinka lędzwiowego, tzw. korzonków? od kilku dni a zaczęlo sie przed swietami kompletnie wysiadły mi plecy, nic nie dzwigalam poprostu jakoś tak niefortunnie wsawałam z kanapy ból mnie normalnie poraził, no i od tego momrntu gehenna bo poczatkowo jakoś dało sie to rozchodzić niemniej jednak po nocy(na twardawym materacu wyprostowana jak struna,okazalo się że praktycznie nie mogę sie ruszyć ani dobrze usiaść ani wstać ...
  • dziewczyny, moze macie jakies doswiadczenie i zechcecie sie podzielic? symptomy: bardzo, bardzo itensywny bol (prawie jak przy porodzie) w okolicy mostka, promieniujacy na prawo, potem przemieszczajacy sie miedzy lopatki. przy tym slabosc i pocenie sie. pierwszy i najgorszy atak trwal 12 godzin, na poczatku stycznia. potem przez tydzien podobny bol (ale nie tak intensywny) po kazdym posilku. GP stwierdzila, ze moj wiek (30) i waga (54 kg) raczej jej sugeruja ze to zapalenie zoladka, a n...
  • Prosze napisz mi jak moglabym doprosic sie kogokowiek o wizyte domowe? Mam zapalenie chyba jakiegos nerwu twarzy (dolna,lewa czesc szczeki) od srody a od piatku ospe wietrzna (po dziecku,ktore mialo ja 2 tyg.temu).czuje sie gorzej niz fatalnie. Rwacy bol szczeki (a nie sa to zeby) jest tak silny,ze ledwo funkcjonuje, biore od srody paracetamol by tylko zasnac na godzine/dwie. Krosty od ospy mam doslownie wszedzie (nawet na jezyku i wewnatrz jamy ustnej) a wezly chlonne po jednej...
  • Od dwoch nocy budze sie z upiornym bolem zbow z lewej strony. Co ciekawe bola mni wszystkie zeby-i u gory i u dolu... Ba, ja nawet nie moge ustalic czy sa to zeby czy cos innego. Zawsze jak boli to budze sie lezac na tej bolacej stronie. Nie wiem o to jest... Zeby we wrzesniu mialam kontrlowane i byly wszystkie poleczone-zadna plaba nie wypadla, nic sie nie wykruszylo, nic nie puchnie... W ciagu dna mam poczucie jakby ta strona twarzy byla nadwrazliwa i cieplejsza niz ta druga,n...
  • Dopadla mnie wczoraj i czuje sie koszmarnie :( Krosty mam wszedzie. We wlosach, w buzi,calutka twarz a najgorsze, ze TAM tez :( Boli nawet jak sikam :(( Czuje sie zle...a najgorsze, ze te krosty nie swedza jakas bardzo tylko bola, kluja i szczypia. Czy lekarz moze dac cos mocniejszego na ospe? Jest w ogole cos takiego?? Nie wiem w ogole cos mam ze soba zrobic w ten upal a tu jeszcze sama z 2 dzieci:(((
  • Moj dwulatek mial bardzo wysoka goraczke w sobote i niedziele,bez zadnych innych objawow,dzwonilam na emergency,a ze goroczka nie ustapila w niedziele mielismy appoitment u lekarza.Wybadal i wszystko bylo ok. Goraczka ustapila i od wczoraj katar,kaszel(raczej mokry),dzwonilam dzis w sprawie swinskiej na direct number;-) Za malo objawow i swinska to nie jest,na mnie tez padlo a mialam dzis wizyte na fizjoterapie(dlugo oczekiwana:-( ) Czy to prawda,ze przy SF goraczka trwa caly...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się