bol

(32 wyniki)
  • wczoraj testy owu wskazaly dwie kreski w tych samych kolorach a dzis mam bol jajnika , maz w pracy bedzie jutro rano, czy jesli jutro bedzie przytulanko cos z tego wyjdzie?? jestem zalamana wyczuwam ta owulacje dardzo dobrze tak sie do niej przygotowalam a maz w pracy :-((
  • jestem w 16 dniu cyklu.moje piersi sa obrzmiale i bola jak zdejmuje bistonosz.miewam bole piersi ale tak z tydzien przed miesiaczka a to chyba jeszcze za wczesnie.co o tym myslec? dziekuje.
  • wszelkie znaki na niebie i ziemii wskazuja na to, ze dzis mam( 14dc, cykle 29 i 28 dni), albo mialam owu. przytulanie wyszlo nam zatem w pieknych terminach ( miniona noc i jeszcze poprzednia, zatem dzis juz pasujemy, woda bobasa nie zrobimy).....zatem teraz czekanie...;) ok 11 rano zaczelam odczuweac klucie w jajnikach teraz raczej odczuwam takie podraznienie, mam wzdety brzuszek. jestem ciekawa jak dlugo odczuwacie bol owulacyjny?czy myslicie ze pecherzyk jeszcze nie pekl, czy t...
  • mam nadzieje ze ktos tez tak mial, 24 dc - mam bol podbrzusz juz od tygodnia, taki staly, niezamocny i nieprzechodzacy. bylam u gina dwa dni temu i powiedzial ze nie widzi zadnedo uzasadnienia, wszystka ok. oczywiscie mam ogrlmna nadzieje ze to jakis znak, a moze to autosugestia. nie wiem, moze ktoras z Was tez cos takiego miala. testuje na mikolajki. pozdrowienia. kasia
  • pytanie do wtajemniczonych :) [tak jak w tytule], kiedy poczulyscie to dziwne uczucie bolu w podbrzuszu [przed II kreskami czy po ich ujrzeniu]....
  • Dziewczyny, nie wiem co robic. Za wszystkie trzymalam kciuki w tym miesiacu,i wielu jak widze sie udalo, Ja nie wiem co robic. Staramy sie juz jakis czas. Nigdy nie mialam zadnych plamien, choc cykle zwykle powyzej 30 dni. teraz mam 45 dc, bol ogromny, typowo jak na okres, w krzyzu i podbrzuszu, od 3 dni. I zamiast okresu pojawily sie takie brunatne plamienia - nic nie wskazuje, by sie to mialo zmienic, jedynie plamienia dzis wlasciwie ustaja. Dodam, ze rzadko widuje dwie kreski n...
  • hej powiedzcie czy ktoras z was tak miala ze od owulacji albo dzien przed nia zaczely was bolec dookola sutkow?? a przestawalo w dzien @??? tzn wczesniej nieco slabiej bolalo, robilam badania hormonow itp i brak progesteronu, przyjmuje clomid aby rozwiazac ten problem, owulacja jest stwierdzona przez gina minotoringiem, wszystko jest oki, tylko ten bol dookola sutkow mnie zastanawia
  • mam pytanie co bierzecie na mocny bol teoretycznie np. na @ [w razie koniecznosci oczywiscie] ... tak aby ewentualnie nie zaszkodzic przyszlemu dzieciatku
  • Witam dziewczynki! Prosze o odpowiedz bardziej obeznane ode mnie dziewczyny. Od czasu kiedy skonczyla mi sie miesiaczka czuje niemalze caly dzien bol jajnikow po obu stronach jakby kłócie, do tego mam dziwne piersi i pelno niebieskich zylek, nie sadze ze to ciaza bo przeciez objawy te pojawily sie od konca miesiaczki czyli od 23.05. Dodam iz biore luteine od kilku miesiecy ale w tym cyklu jeszcze jej nie bralam. nic z tego nie rozumiem???
  • Od dnia owulacji bolą mnie jajniki oba co jest dla mnie zdziwnieniam bo boli mnie zawsze prawy i od dzis doszedł bol brzucha jak na @ wziełam juz no-spe czasem jest zakłucie albo w jajniku albo w dole brzucha jakby ktos ukuł igła dodam ze od 7 cykli biore duphaston czy to on moze byc powodem tego bólu ???
  • Wiem że są takie dziewczyny co ich doszukują się już od 2 dnia wyższej temperatury - no chyba że jesteście inne niż ja ;))) otóż moje pierwsze objawy, które sprawiły, że zaczęłam coś podejrzewać: -ból piersi a raczej węzłów chłonnych pod pachami - bo to niezupełnie piersi jak przed okresem; ból sutków, mrowienie sutków takie jak na karmienie piersią, i ból pod pachami -ciągnięcie w pachwinach - nie mogłam kroku zrobić, ból jajników - nie taki jak na owulację ani na zapalenie - takie pikanie...
  • pytam czy któraś tak miała - wszystkie typowe i comiesięczne objawy jak na zbliżającą się @ (plamienia, bol podbrzusza...) a @ nie było tylko ciąża?
  • WRZUCILAM DZIS TEN WATEK TEZ NA FORUM 'DLA OCZEKUJACYCH' Babeczki Zapytanko dla tych szczesliwych po 2 kreseczkach (lub doswiadczonych mam)- czy dobrze sobie wymyslilam ze w cyklu nie zaciazonym piersi bola w szczycie progesteronu czyli ok 1 tydz po owulacji a potem jak ten hormon spada to bol ustaje i pojawia sie @. Jesli jest fasolka to progesteron sie utrzymuje i bol piersi tez - no i @ nie ma... zgadza sie u was? Nie moge tego nigdzie znalesc na internecie... u mnie niestety b...
  • Dziekuje Ci za odpowiedz na moj post "jedno krotkie pytanie" o bol jajników a owu. No i nasunelo mi sie kolejne: jak bada sie szyjke, jaka jest szyjka w czasie, albo krotko przed owu? Moze to ciut wstydliwe pytanie, ale przeciez jestesmy tu same swoje, prawda:)) I jeszcze jedno-pytałas mnie o sluz. Otoz: typowo kurzego białka nie mam al wlasnie wczoraj (jak byl bol wieczorem)to przez cały czas mialam strasznie wilgotna pochwe i ten sluz był taki biały ale gesty, nie rozciagliwy. ...
  • czesc jestem wierna podczytywaczka czasem cos napisze ale zawsze trzymam za nas wszystkie kciuki ;-) od poltora roku staramy sie o malenstwo jak dotad bez rezultatu w miedzy czasie wyszla torbiel i laparoskopia potem cykle bez jajeczka a jak juz bylo (samo roslo) to nie chcialo pekac i biogonadyl domiesniowo nie pomagal wiec "wysuszalismy". ten cykl byl na CLO od 2dc przez 5 dni w 14dc pecherzyk 22 mm i zastrzyk biogonadylu plus intensywne starania od 11dc. Moje jajniki oszalaly...
  • Kochane Starajace sie! Tak jak obiecalam, postanowilam podzielic sie z Wami moja historia zafasolkowania. Prowadzilam pamietnik i zapisywalam kazdy najdrobniejszy objaw. Wiadomo, ze u kazdej z nas przebiega to inaczej, jednak moze ktores z tych objawow pomoga wam zidentyfikowac prawdopodobienstwo ciazy. Oto kilka urywkow z mojego pamietnika. Dodam, ze cykle mam zwykle 31 dniowe. 15 dzien cyklu, na 2 dni przed owu (wedlug kalkulatorow plodnosci, co zreszta pozniej sie sprawdzilo):...
  • Witam serdecznie, Mam nadzieje, ze mi cos podpowiecie (czytaj: dacie troche nadziei:)). "Proba poczecia":) w 12dc (cykle 27-30 dniowe). W 14dc ewidentny bol owulacyjny, wiec teoretycznie te 48h moglby chyba przezyc co? Od kilku dni psychiczne chyba niestety objawy: brak apetytu na slodkie (nie zdarzylo mi sie do tej pory:)), bardziej niz zwykle bolesne sutki, "ucisk" na zoladku. Od wczoraj (24dc) pobolewal mnie caly dzien brzuch jak na @. Mimo to dzis rano zrobilam pre-test. Niestety wynik...
  • Dziewczyny, ratujecie, moze ktoras cos wie bo jest sobotnia noc i nikt nie przyjmuje. A ja sie po prostu boje Ponad tydzien temu mialam zapalenie pecherza moczowego, pelno krwi w moczu i przerazenie - poszlam do Pani Doktor Aniola (jedyna tutaj ktora nas leczy za przystepne ceny), dala antybiotyk i pochwalila ze od razu przyszlam bo gdyby nie to to przeniosloby sie na nerki.. Podleczylam sie i luzik:) Dzis od rana, tuz przed praca, bol okropny przy ..no wiecie, przy siusianiu, a ...
  • witam serdecznie, przed planowanym staraniem o dzidzie ucze sie obserwowac zmiany zachodzace podczas cyklu. w zwiazku z tym mam pytanie- czy bol piersi w drugiej fazie cyklu jest dowodem na to, iz wystapilo jajeczkowanie? czy w takim razie gdy taki objaw nie wystepuje to znak, ze owulacji nie bylo i co za tym idzie cialka zoltego rowniez?? u mnie niestety nie ma poowulacyjnego skoku tempki, a i sluz jest trudny do interpretacji, wiec moze ten objaw bylby jakims wskaznikiem owu?? ...
  • > Czytałam ze jesli mierzy sie tempke pozniej to od kazdej > godziny trzeba odjac jeden stopien a wiec napisze w nawiasie co i jak pozostale mierzylam o 7 rano > 11dc:36,4 > 12dc:36,2 > 13dc:36,2 > 14dc:36,3 > 15dc:36,1, test dwie kreski takie same > 16dc:36,1, test dwie kreski T-ciemniejsza > 17dc:36,1, bol podbrzusza, test jedna kreska-bład........(10.00, 36,4) > 18dc:36,3, bol podbrzusza test dwie kreski T-ledwo widoczna...(10.00, 36,6)...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się