bol

(347 wyników)
  • wyborcza.pl/1,95892,9694743,Kobieta_musi_miec_wybor_w_sprawie_znieczulenia_przy.html Dziewczyny, ktore opowiadacie w imieniu wszystkich kobiet, ze bol porodowy jest do zniesienia, ze jest potrzebny, piekny itp... przeczytajcie ten artykul i na przyszlosc wypowiadajcie swoje opinie o bolu wylacznie w swoim imieniu.
  • jestem w 29tc i od wczoraj wieczorej zaczelo mnie bolec podbrzusze (dokladnie w lewym boku) myslalam ze to od ciezkiego "obiadu" o 21 wieczorem u znajomych ale dzis tez czuje. Prawa strona jest ok nic nie boli a z lewej czuje bol kiedy np podciagne noge do gory, chodze, wstaje. Czy to macica uciska moze na jakis nerw, organ??
  • jak sobie z tym radzic? Przychodzi dosc niespodziewanie i boli niesamowicie mocno. Nie moge chodzic bo sprawia mi to ogromny bol, ktory czuje rowniez w okolicy bioder. A jutro musze pracowac chodz dzisiaj juuz chodzic nie moglam. Powinnam isc do lekarza po zwolnienie czy przeczekac az minie?
  • W sumie od poczatku ciazy mam takie lekkie pobolewnaia ale teraz jestem w 21 tc i tez raz na dwa tygodnie boli dosc mocno.Jest to bol podobny niekiedy do miesiaczkowego z tym ze ciut inny.Przy tym bolu brzuch nie napina sie.Bylam u gin robil usg dopochwowe szyjka macicy dluga nie skraca sie ,rozwarcia nie mam wiec wszystko powiedzial ze jest super.Ciekeawi mnie ze ten bol pojawia sie zazwyczaj co 2,3 tygodnie!!!Co myslicie??Czy o tym czasie faktycznie brzuch jeszcze pobolewa?Jest to moj...
  • chcialabym zapytac czy moze ktoras z was tak miala, co jakis czas, chocby raz dziennie boli mnie bardzo w lewej stronie podbrzusza, jest to taki baaardzo mocny bol, ktory powoduje, ze nie moge sie ruszyc/chodzic. po kilku chwilach mija i znowu. bol jest caly czas w tym samym miejscu. biore na to nospe i pomaga, bylam w szpitalu, dostalam zastrzyli, ale niestety nie powiedzieli co to boli, bo nie sa w stanie powiedziec, zrobili tylko podstawowe badania, ale przeciez nie moze mnie bolec non sto...
  • hej! zastanawiam sie czy ktos spotakl sie z takimi objawami, otoz, 2 dni temu od rana towarzyszyl mi bol w klatce piersiowej, jakbym byla scisnieta w srodku, i nie moglam gleboko oddychac. jak chcialam wziac gleboki wdech to jakbym miala zlamane zebro(chociaz nidy nei maialam ale tak sobei to wyobrazam:)) ogolnei nie maialam ani kaszlu ani kataru, ale myslalam ze moze zaczyna sie infekcja. poszlam do lekarza-nie slyszala nic w pluchac temp byla ok. mimo ze caly dzien bylo mi zimno i mialam b...
  • Jestem po 2 terminach, jutro mam 3.Od kilku dni strasznie mnie boli krzyz:(,troche brzuch.Wody plodowe nie odeszly mi.Nie wiem co mam ze soba zrobic:(:( zwijam sie z bolu, ale w szpitalu mi przeciez nic nie pomoga, bo wody nie odeszly.Czy ktos wie, jak zmniejszyc ten bol krzyza?Chyba sie wykoncze, nie spie po nocach, nie dam rady chodzic.Pomozcie:(
  • witam. jestem w 14 tc, od dwoch dni czuje bardzo silny bol w prawej pachwinie ktory promieniuje az do stopy, to dziwne uczucie jakbym cos sobie w srodku naderwala. Wizyte u lekarza mam dopiero po wekendzie ale coraz bardziej denerwuje sie ze cos jest nie tak. Czy ktoras z was miala podobny objaw?
  • Dokladnie taki jak przed okresem. Czy to skurcze przepowiadajace? Najpierw mala kopala jak wariatka do 1 nad ranem a potem zaczal sie ten bol. Zasnelam dopiero przed 5 rano. Czy moze to byc bol z powodu wiercenia sie dziecka czy to juz jakies skurcze? Z polozna sie widze w poniedzialek, ale martwie sie czy to nie za wczesnie te bole? Skurcze braxtona-hicksa mam juz od dosc dawna i one inaczej wygladaja, przede wszystkim szybko puszczaja a ten bol trwal kilka godzin bez przerwy. Miala ...
  • Witajcie dziewczyny, Mam do Was pytanie... Jestem w 19tc, to moje pierwsze dziecko. Od 2 dni odczuwam jakby ostry bol spojenia lonowego. Sa to takie krotkie 1-sekundowe ostre nawracajace bole. Wczoraj troche bardziej w prawo od "centrum", dzis w lewo... Generalnie bardziej wieczorem i w nocy... Nie sa to bole "od dolu", tylko wyraznie zlokalizowane "pod powierzchnia" z przodu... Niepokoje sie tym mocno... Czy cos sie z szyjka nie dzieje? A moze ze spojeniem?? A moze to normalne w ciaz...
  • a zwlaszcza prawej reki, glownie nad ranem, od okolo 4 do okolo 8 rano-budze sie z tak zdretwiala reka i tak silnym bolem, jakby ktos mi lokiec, nadgarstek i kazdy palec z osobna wykrecal kombinerami-bol jest nie do zniesienia, pomaga jak usiade i pochyle sie do przodu lub wsadze reke pod zimna wode-wtedy i dretwienie i bol puszczaja biore magnezin 500 3x1 tabletce zbilam juz trzy szklanki i cukierniczke bo i w dzien reke mam momentami bezwladna, choc nie boli spie na siedzaco, doslownie, ...
  • Wiem,ze kazda kobieta inaczej odczuwa bol,ala jesli rodzilyscie napiszcie jak to u was wygladalo!Jakim bolem to sie zaczyna przy porodzie,jak i co boli?Czy boli tylko brzuch,czy tez krocze?Po prostu opiszcie ten bol!
  • chciala bym was dziewczyny zapytac bo niestety nie mam nikogo do kogo mogla bym sie z tym zwrocic ostatnio zauwazylam ze pobolewa mnie brzuch to takie bol jak na zzblizajaca sie miesiaczke najczesciej kiedy jest juz wieczur i jestem zmaczona a takze odczuwam czasen]m takie lekki bol(klocie)w srodku (wkroczu)czy to jest normalne?wiem ze teraz dzidzius rosnie itd wiec moze to tym jest spowodowane?
  • jestem na poczatku 16, tyg i przechodzilam ostatnio przeziebienie, katar+kaszel, tydzien temu jak mialam juz kaszel bylam pierwszy raz na gimnastyce dla ciezarnych. na nastepny dzien bolalo mnie podbrzusze tak jak na miesiaczke, nic w tym zapewne dziwnego by nie bylo gdyby nie trwalo to kilka dni... poszlam do gin, obejrzla mnie i stwierdzila ze jest ok. do tej pory podbrzusze nie bolalo mnie caly czas tylko od czasu do czasu chwile. wczoraj odkurzalam i mylam podloge, sprzatalam ...
  • 3 dni temu jakby mi "weszlo" cos pod zebro, czuje pulsujacy ucisk pod prawym zebrem, jakby sie tam cos wbijalo, ugle przynosi jedynie lezenie na lewym boku, o siadaniu moge zapomniec bo wtedy bol sie nasila. Czy ktoras z was miala podobny problem? Jestem obecnie w 30/31 t.c. i chyba za wczesnie na to zeby juz macica naciskala na watrobe?
  • Witam, mam pytanko, jestem we wczesnej ciąży i od tygodnia czułam pulsujący ból w dolnej szczęce (jestem po ekstrakcji w styczniu dolnej 8 i po suchym zebodole, ktory goil sie bardzo dlugo, a 7 byla odslonieta i caly ten odcinek 7 i 8 reagowal na zimno - dentysci tylko zajmowali sie suchym zebodolem)w marcu wszystko ucichlo i bylo prawie ok, a teraz ten pulsujący bol , wiec jako ze jestem w ciazy nie robilam kolejnego rtg i chodzilam na laser, ale bol sie nie zmniejszal, wiec w ...
  • Jestem w 30 tyg ciazy i od wczoraj czuje dziwny bol tuz nad pepkiem, tak jakby naciagniety miesien, lub cos jak lapie kolka podczas biegania, nie boli mnie caly czas, ale pobolewa od czasu do czasu, szczegolnie bolesne jest przy dotyku lub gdy dziecko akurat w tym miejscu sie wygina . Nie wiem czy powinnam sie martwic. Nie chce zaraz z byle czym jechac do szpitala,dodam,ze nie stalo sie nic zeby moglo to spowodowac taki bol, po prostu pojawil sie w ciagu dnia.. Ktos wie co to jest? Mam ...
  • witam jestem w 38 tc(termin 25.12.08) od 4 dni czuje silny bol krzyza i lewej nogi.dzis nie jestem wstanie podniesc sie z lozka bol krzyza i lewego biodra uniemozliwia mi poruszanie sie,a lzy same leca mi z bolu.Moje pytanie czy to normalne podczas ciazy ze odczuwam ten nieznosny bol?dodam rowniez ze podczas ciazy przytylam 18 kg.(przed 48 kg-teraz 66kg)co moge zrobic zeby choc troszke mi przeszlo?dziekuje za rady i pozdrawiam.
  • Jestem w 15 tyg. ciazy i od 3 dni odczuwam bol w okolicy prawego jajnika ale tylko w tedy gdy dotykam lub podczas snu gdy zmieniam pozycje spania. Zastanawiam sie czy ktoras z Wam miala lub ma cos podobnego i co to moze byc.
  • Jestem w 13 tc, zadnych plamien, krwawien czy innych problemow. Owszem brzuch nieraz zakluje lub lekko zaboli po bokach ale to tyle do tej pory. Wczorajszej nocy zlapal mnie taki dziwny ciagnaco-klujacy bol, ktory trwal pare sekund. Wrazenie dosc dziwne jakby mialo sie tam cos rozerwac, tzn bardziej z boku z prawej strony. Nie pamietam czy zabolalo mnie przy przekrecaniu sie z boku na bok, czy samoistnie. Cos takiego dorwalo mnie juz wczesniej ale zdecydowanie mniej bolalo i z lew...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się