bol

(10 wyników)
  • moja coreczka ma 3 latka. raz na jakis czas rzadko co prawda ale jest skarzy sie na bol nozki, jak sie polozy albo w nocy sie przebudza w miare szybko jej ten bol mija.myslalam ze to moze bole wzrostowe ale ja boli jedna tylko nozka.co to moze byc?prosze poradzcie.dziekuje.
  • No właśnie.... pierwsza wizyta z placzem była bo ledwo dał otworzyc buzię, poza tym nic nie dał zrobic sobie. Zab jest na samym koncu, w sumie dentysta nie bardzo podszedł z podejsciem tez do dziecka. Zeby myte regularnie szczoteczka pasta elmex. Dostalismy takze zel z fluorem do mycia. Sprawdzałam i jest jakby taki podszarzały na koncu wiec chyba sie psuje. Ale teraz nie wiem jak przekonac syna, bo watpie ze da sobie cos tam borowac. zabek pobolewał caly dzien wczoraj i z rana dzisiaj. Podaw...
  • witam, moj starszy syn -prawie 6lat obecnie ma duzy katar zalegajacy. dostal (nie pierwszy raz) robione proszki w skladzie ktorych jest diphergan maja wysuszyc wydzieline. poki co jeszcze nie zaczely dzialac. syn skarzy sie ze boli go glowa-mowi czolo, wiec to od zalegajacego kataru. co podac by ten bol minął? nurofen? on jest przeciwzapalny,przeciwgoraczkl i przeciwbol. jest cos dla dzieci tylko przeciwbolowego?
  • Misiek poszedl dzis do przedszkola, mieli basen, potem wrocilismy jak zwykle do domu, po drodze bylismy na lodach...lody to u nas norma, chodzimy co drugi dzien, cala zime..ale jemy w kafejce. Potem poszedl do babci, i przyszedl z goraczka..zmierzylem..nic... Kolo 19 zaczal mowic, ze go drapie gardlo.... Poszedl sac , przed chwila sie obudzil z placzem, ciezko oddycha i przy probach kaszlu bardzo go gardlo boli... Co to moze byc? Na razie napil sie mleka z miodem, postawilem w pokoju k...
  • Witam cerdecznie.Jestem mama 6 letniej Klaudii. Od ponad 2 tygodni uskarza sie na bol brzucha. Niecały tydzień temu przeszła zapalenie wirusowe jelita, z gorączka i wymotami.....myslałam ze to było powodem...i oddetchnełam z ulga gdy wymioty i goraczka przeszły...ale niestety uskarzanie mojego dziecka na bol brzucha nie !. Jestem w trakcie badań na lamblie....nie wiem co jeszcze moge zrobic, a wyjazd na urlop zagranice za pasem.Pozdrawiam i prosze o pomoc. Agnieszka
  • jak w temacie. lekarz zdiagnozowal szkarlatyne. Zapisał antybiotyk. Ale nic nie dał na gardło. Mała doslownie wyje z bolu. Zasneła i jeczy z bolu, budzi sie co minute. Nie wiem jak jej pomoc. Pic nie moze,jeden maly lyczek i koniec. Mam wrazenie, ze boli ja cała buzia,nie tylko gardło. Co tu podac? Tantum verde? Poradzcie cos, bo juz nie mogę.
  • Od jakiejs godziny corka placze ze boli ja brzuch, nie zalatwila sie juz dlugo. Naszego lekarza nie ma juz w przychodni. Czy jak pojedziemy do szpitala przyjma nas? czy ktos byl w takiej sytuacji? czy powinno sie jechac do szpitala w takiej sytuacji. prosze o pilna porade!maz wlasnie odebral corke od babci a ja jestem jeszcze pol godziny w pracy.
  • Witajcie! Moja 4 letnia córka często skarży się na ból gardła. HascoSept nie zawsze działa.Macie sprawdzone patenty? Może inhalacje z jakimiś dodatkami? Mam Argol (zioła karmelitańskie) i może to zadziała. Dzięki za rady:)
  • scenka z metra..wczoraj. mama i 2 maluchow. synek..wlasnie jakies 2 latka, dziewczynka troche wieksza - tak kolo 4. maly ciagle kopal dziewczynke. albo jak uderzal piastka. Ta sie skarzyla mamie, mama mowila mu sie to siostre boli..a on za chwile to samo. I trwalo to dosc dlugo... W pewnym momewncie mala nie wytrzymala kiedy ja pociagnal za wlosy. Sama go pociagnela i to dos skutecznie. Domyslacie sie ze skonczylo sie to wrzaskiem malego i szokiem mamy... ale po tym doswiadczen...
  • Moj 5latek od jakiegos czasu skarzy sie na bole nog i rak. Dokladnie lapie go ten bol albo w kostce albo noga od stopy do kolana. Z tego co mi sie udalo wydebic od niego to wydaje mi sie ze to cos w rodzaju skurczu lub mrowienia. Instynktownie naciaga sobie wtedy miesien tak jak sportowcy po wysilku, tak jak my kiedy nas zlapie skurcz. Bola go tez rece w przegubach zwlaszcza jesli trzyma kierownice rowerowa, pisak, joystick. Przerywa wtedy zabawe i musi rozruszac przegub. Z pewnoscia mu to pr...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się