bol

(58 wyników)
  • Witajcie, od dwoch dni bardzo boli mnie lewa piers. Ten bol jest trudny do opisania, to tak jakby piers byla jednym wielkim siniakiem. Ale nie jest sina, nie ma rzadnych guzkow czy zgrubien. Jak przystawiam coreczke do piersi to zaciskam zeby z bolu. Czy ktoras z was tak miala, czy mam sie martwic? Pozdrowienia.
  • Jak w temacie, Mlody ciagnie głownie prawa piers, lewa mu nie pasuje (skonczyl wlasnie 5 tygodni). Juz w szpitalu zrobil sie w niej bolesny zator po zew. stronie, po rozgrzaniu i rozmasowaniu przez polozna pokarm byl sciagniety i bylo ok. Kiedys ze wzg. na wyjscie pokarm zosta sciagniety laktatorem - 60 ml, Niedawno zaczely sie problemy, piers jest generalnie luzna, jest w niej b. malo pokarmu - sciagniecie laktatrem to tylko 20 ml, dzis rano ledwo 10 ml. Dzis w nocy zaczal sie bol po we...
  • witam, Jeszcze jestem w ciazy ale doswiadczenia z poprzedniego karmienia sklaniaja mnie do zasiegniecia opinii eksperta i innych matek. Mimo super ciazy i porodu karmienie pamietam jako koszmar. 2 pierwsze tygodnie za kazdym razem plakalam jak kot. Bolalo bardziej niz porod. Najdziwniejsze ze ponoc przystawialam perfekcyjnie (polozne sprawdzaly, oblozylam sie ksiazkami , rysunkami itp i z sutkami bylo wszystko w najlepszym porzadku. Zadnych ran , nic nawet nie musialam uzywac ...
  • Droga Pani Moniko i Mamusie! Nasz synek ma 4,5 miesiaca, w nocy karmie go tylko piersia, dotychczas budzil sie co 3,4 godziny na jedzenie. Dzis po raz pierwszy przespal ciagiem bez jedzenia 7,5 godziny! Piers dalam mu o godz. 21 wczoraj wieczorem i dopiero dzis nad ranem o 4.30. Po tych 7,5 godzinach moje piersi byly jak balony. Budzika sobie nie nastawiam w nocy, bo jak napisalam synek zawsze do tej pory robil mi pobudke, takze tej nocy nie wstalam zeby choc odciagnac pokarm. Nad...
  • witam w zeszla niedziele urodzilam synka wszystko bylo dobrze a od wczoraj dostalam bol piersi podczas karmienia taki ze gdy przystawiam dziecko to placze rownie glosno jak on problem jest szczegolnie na 1 piersi (dziecko przystawiam na zmiane raz prawa a raz lewa piers) dotego dzis dostalam goraczke 38 stopni czy to ma jakis zwiazek ???? jesli nie to co moze byc przyczyna goraczki i jaki jest sposob na ten okropny bol:((
  • Witam, Przestalam karmic synka w czerwcu 2009 czyli 10 miesiecy temu. Nie bralam zadnych tabletach na zatrzymanie laktacji, poprostu stopniowo go odstawialam az pewnego dnia przestalam karmic. Do tej pory, jak scisne sutki to mam pokarm, pare kropli. Od jakis 2 miesiacy tak w polowie cyklu boli mnie jedna piers przez jakies 10 -14 dni. Zaczyna sie to ok 7 - 10 dnia cyklu i konczy pare dni przed okresem. Boli mnie tylko jedna piers a nie dwie wiec pewnie to nie zespol napiecia prze...
  • witam Was wszystkie i prosze o rade. moj synek jutro konczy 7 tygodni i od poczatku karmie go piersia. poczatki byly trudne i bolesne, ale potem szlo lepiej, choc wieczorami zazwyczaj synek "awanturowal sie" przy piersi: ciagal, szarpal i kopal. myslalam ze moze mam malo pokarmu i trzeba bedzie go dokarmiac, ale przyrosty wagowe w porzadku i nic nie wskazuje na niedozywienie. problem obecny pojawil sie jakis tydzien/dwa temu - w czasie karmienia bardzo piecze mnie piers. p...
  • kobitki ratujcie ja sie nie znam, polecicie cos na sutki bolace przy karmieniu, moja siostra 20lat urodzila i sie zwija z bolu, apteka wiem pelna ale moze ktoras miala podbny problem i moze cos polecic? bardzo dziekuje z gory
  • gdy tylko przystawiam mala do piersi czuje okropny bol.ktory mozna porownac do wbijania szpilek w skore!bol promieniuje az do ramienia!prosze o porade! pilne!co robic?znacie jakis sposob?
  • chciałabym się poradzić, otóż od pewnego czasu mam bardzo nadwrazliwe sutki - karmie dopiero 3 tygodnie, sutki nie bolą mnie w czasie karmienia, one bolą jak wycieram recznikiem, boli ucisk od stanika, bola jak je przygniote w nocy gdy spie... mam wrazenie ze malenstwo dobrze przystawiam do piersi - zassana jest cała prawie otoczka, usta sa wywiniete, tylko często córcia połyka na poczatku karmienia duzo powietrza, moze jednak zle przystawiam ją? stad ta nadwrazliwosc? prosze o porade
  • witam:0od kilku dni czulam takie lekki bol gdy przystawialam malego do prawej piersi-po 3 dniach czyli dzis bol jest silny,i to nie tylo gdy malca przystawiam,choc wtedy jest silniejszy-pozatym jest to uczucie jakby ciagniecia,niewiem jak to opisac,ale tylko polowy piersi az do brodawki: (dodam ze piers jest miekka,nie jest twarda,ani czerona,nic-grudek jest pelno jak to przy karmieniu,ale w drugiej tez sa-karmie 4 ty miesiac-poprzednie dziecko karmilam 3 lata-i nic takiego nie mia...
  • Czy wy tez mialyscie taki problem. Karmie corke od urodzenia ( od miesiaca ) piersia i do tej pory nie wiedzialam co to bol piersi. Dzis od rana zwijam sie z bolu. Mam pelne, ciezkie i obolale piersi. Sutki mnie nie bola ale cala piers. Nawet lekki dotyk palcami powoduje u mnie bol, ktosy jest wyjatkowo intensywny od spodu piersi. Dodam, ze mala ssie ladnie i duzo. Nie zasypia przy piersi tylko sie ladnie najada wiec skad ten bol??
  • mala lyka ogromne ilosci powietrza podczas karmienia. zdarza sie to przy kazdym karmieniu a najbardziej pod wieczor. nie odbija tego tylko placze, probuje sie uspokoic przy piersi a tu kolejny lyk powietrza i wrzask. juz sama nie wiem czy lepiej ja karmic czy podac butelke bo przynajmniej nie sprawi jej to bolu. tak bardzo pragne ja karmic ale nie moge zniesc jak sprawiam jej tym bol.
  • tym razem pisze nie z prosba o rade,ale zeby opisac moj przypadek. Moze komus pomoze. Moj syn ma 6 tygodni, krotko po porodzie zaczely sie sensacje brzuszkowe, wieczorami wygladalo to na kolki z bolesnym wypuszczaniem gazow, a w ciagu dnia maly duzo plakal i byl niespokojny. Karmiony piersia na rzadanie od poczatku z kapturka(opisalam dlaczego gdzie indziej). Wezwalam lekarke,dala rozne leki,ale jak to z kolka bywa (tak myslalam) nie pomagaly. W koncu zdesperowana poszlam do gastroenterol...
  • Od wczoraj utrzymuje mi sie goraczka, stan podgoraczkowy 38-37.5, jedna piers jest bolesna ale tylko przy dotyku i poruszaniu sie, widoczne jest punktowe zaczerwienienie Co to moze byc i jak sobie pomoc:| Karmie od 3 miesiecy, samo karmienie z tej piersi nie jest bolesne. Dzieki
  • Czy wiecie jakie mozna brac tabletki na bol glowy jesli karmi sie piersia? Bol jest straszny, wiec nie wchodzi w gre przeczekanie.
  • witam jestem mama 11tygodniowego synka i od poczatku karmienia piersia boli mnie lewa brodawka mysle ze nie jest to spowodowane zla technika przystawiania bo maly lapie cala brodawke wraz z otoczka jakis miesiac tem stosowalam nakladka sylikonowa troche sie wygoilo ale po odstawieniu znowu mnie zaczela bolec.smaruje brodawke mascia bepanthen ale to tylko na moment lagodzi i nic sie niegoi.Brodawka jest zaczerwieniona wraz z polowa otoczki.Maly mial plesniawki w buzi i malo przyb...
  • witam mam pytanie co to moze byc.karmie piersia trzecie dziecko,od jakiegos czasu odczuwam po nakarmieniu w jednej tylko piersi dziwne pieczenie gleboko w srodku.taki nachodzacy,palacy bol ktory utrzymuje sie ok godz i przechodzi. jest tak tylko z lewa piersia,nie wiem co to moze byc bo wczeniej tego nie mialam. dziekuje za odp
  • Od wczoraj mam goraczke,dreszcze i boli mnie jedna piers.jest miekka,ale ciepła.Czy ktoras z Was tak moze miała? Nie wiem co mam robic.Dodam ze oczywiscie karmie corke tylko piersia. pozdrawiam i dziekuje za odpowiedzi.
  • Moja miesieczna coreczka ma czeste bole brzuszka - prezy sie i pojekuje. Ale dodam ze nie sa to bole codzienne. Napisze moje codzienne menu i mam prosbe o okreslenie, czy cos z tego moze jej szkodzic: - sniadanie to glownie chlebek (raz razowy raz zwykly) z bialym serem i dzemem. - w ciagu dnia przegryzki - 2 ciasteczka kruche (robione w domu, bez proszku do pieczenia), jogurt, banan, - od czasu do czasu jablko, parowka na zimno - obiady to inna sprawa - tu ostatnio ko...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się