Forum Zdrowie Homeopatia
ZMIEŃ
      bol

bol

(9 wyników)
    • nie znalazlam nc na forum na ten temat czy jakas pomoc przy grypiejezeli chodzi o bol mięśni nie chcę dawac w kolko srodkow przeciwbolowych .... diecko 15 letnie
    • tak lekko powyzej miednicy, z tylu. Trafilam na to forum szukajac informacji o homeopatii na necie wlasnie na moj bol. Po przeczytaniu paru postow widze ze to jest naprawde super i jedyne miejsce zebym mogla sie zapytac o moja przypadlosc. Mieszkam w malym zakazanym kraiku afrykanskim gdzie tradycyjna medycyne juz prawie ze wytrzebiono a ta wspolczesna jest nieomal nieistniejaca i na poziomie trudnym dla mnie do zaakceptowania. Zaczelam szukac jakiejs pomocy na necie i wydalo mi sie ze najlep...
    • Witajcie! Przy ostatniej miesiaczce wystapil u mnie bardzo silny bol kregoslupa. Pojawia sie na poczatku i znika pod koniec okresu. Do tego jestem niesamowicie rozdrazniona, hustawka nastrojow... Nigdy nie odczuwalam bolu kregoslupa tak silnie jak przy ostatnich dwoch miesiaczkach. Byc moze jest to zwiazane z zalozeniem spirali (choc to juz druga). Dodam, ze mam dwuletnia core. Jestem zdrowa, wyniki mam dobre - oddaje regularnie krew. Nie lecze sie u homeo, lecze natomiast swo...
    • nie wiem czy to angina czy nie, ale przelykanie sliny sprawia mi ogromny bol. gardlo jest cale czerwone. goraczke z drezczami udalo mi sie opanowac. pozostaly jeszcze bole krzyzowe i ogolnie calego krgoslupa. po dudniowej niedyspozycji wreszcie jestem w stanie jakos funkcjonowac, ale to gardlo nie daje mi zyc. bralam mercuriusa sol. 3o ch i alium 15 ale spektakularnej poprawy nie widze. z czym jeszcze sprobowac na to gardlo /?
    • macie jakieś pomysły co to może być, teraz znowu bol głowy w części czolowej
    • Kochani. Jak sobie poradzic przy zatruciu pokarmowym u dziecka? w niedziele byla niechec do jedzenia a o 21 zaczeły się wymioty.Do tej pory (9.50) było ich 5. Synek jest blady, ma biały nalot na języku, gardło nie jest czerwone i go nie boli. Natomiast skarży sie na bole brzucha. Nie chce nic jeść ale dużo pije samej wody. Są momenty że jest wesolutki i oglada bajeczkę w tv a potem pojękuje, że brzuszek boli. Dostawał juz 2 ziarenka pieprzu (sposób babuni)dałam do ssania spasc...
    • Chcialem tylko podkreslic tutaj ze, leki ktore podaje moga pomoc ale moga tez nie pomoc, a to dlatego ze to nie na tym polega praktyka homeopatyczna. Homeopatyczna wizyta wyglada jak wizyta u lekarza konw. z ta roznica ze homeopata lekarz potrzebuje wyciagnac z tej wizyty wiecej detali, np. wezmy jako przyklad bol glowy, Bol glowy: Jaki jest to bol? (pulsujacy, ostry itd) Z ktorej strony glowy jest bol? (prawej, lewej, nad czolem, cala glowa itd) Co daje ulge lub pogarsza bol? (...
    • jak wyzej-mam zatkane zatoki,bol ciezki do zniesienia,ja ogolnie mam tendecje do ropnych stanow :/ wiem ze hepar sulf. jest 100% trafiony-tylko jaka potencja? w uk mam do wyboru 6C lub 30C :/ leczylam sie kiedys 9C,ale to w polsce. czy ktos moze mi doradzic potencje? w zasadzie wszystko mi jedno czy splynie czy sie wchlonie-chce zeby przestalo mnie bolec,bo zaczynam chodzic juz po scianach :((
    • Szukalam wiadomosci na forum, ale jest tylko kilka wpisow, ktore mi nie pomogly... Czy nalezy przyjmowac preparat 3x dziennie po 5 kuleczek - tak, jak jest napisane na opakowaniu? Mam katar i meczacy wilgotny kaszel. dziekuje za porade.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się