Forum Sport Rowery
ZMIEŃ
      bol

bol

(4 wyniki)
    • Od niedawna mam rower Wheeler 1600 cross. Jestem wysoka - 176 cm wzrostu (rama 48). Jezdzilam ostatnio sporo po miescie, ale po zakonczeniu jazdy czuje lekki bol w okolicy ramion-karku oraz dolnego odcinka kregoslupa. Domyslam sie, ze chodzi o zle ustawienie siodla, kierownicy. Czy mozecie doradzic mi jak ustawic wysokosc i pochylenie kierownicy, siodelka aby zminimalizowac prawdopodobienstwo takiego dyskomfortu?
    • lepiej szybciej i lżej czy na odwrót a może pośrodku? chodzi mi głównie o kolanka ale ma to też chyba wpływ na ogólne zmęczenie Pozwól Yuurey że wpiszę Twoją wypowiedź jako no1 "Hmm.. a u mnie większa kadencja połączona z mniejszym obciążeniem zdecydowanie _zwiększa_ ból w kolanach i ogólne zmęczenie. Nie wiem, czy to kwestia preferencji, ale wolę czuć jednak pewien opór na pedałach :) Na marginesie. Kiedyś opublikowano raport o rzekomym obciążeniu stawów - zwłaszc...
    • ... niee, rozczaruję Was, to nie będzie o malowniczym upadku na główkę. To będzie o tym, że nawet kask nie pomaga i mimo nawadniania się wzorowego, po przejechaniu w słońcu 40-50 km czuję ból głowy. Zawsze! Doszłam do wniosku, że od wysiłku i gorąca spada mi ciśnienie, które z natury mam niskie. Jest tu ktoś z podobną przypadłością? Ma ten ktoś jakiś patent, taki, żeby pomogło? Kieliszek wódki nie wchodzi w grę, bo później użalam się nad sobą.Więc?...
    • Spectorze, pisałeś kiedyś o tym, że zdarza się ból nie kolana, tylko czegoś tam obok. Mnie to właśnie spotkało -- po dość ciężkim i długotrwałym pedałowaniu pod silny wiatr. Po zewnętrznej stronie kolana. O ile pamiętam, podawałeś przyczynę i jakąś dobrą radę na to. Nie mogę znaleźć tamtego posta. Czy mógłbyś powtórzyć? - Stefan

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się