ciocia

(11 wyników)
  • Wczoraj, w wieczornych godzinach zostałam ciocią! Moja siostra urodziła córeczkę! Mała dostała imiona Selma Antonia. Zarówno siostra, jak i Selma czują się świetnie :)
  • Zostałam ciocią! (nie myślałyście chyba, że ta krzywa mina w temacie to się do tego odnosi:) Mała dostała na imię Julka. Próbowałam przekonać moją siostrę, żeby jednak wybrała inne imię ze względu na jego popularność, ale siostra miała 2 argumenty "nie do przebicia": 1.Jej się od dawna to imię podobało 2.Nasza mama jakoś się nie przejmowała, że ona (moja siostra) miała 4 inne Agnieszki w klasie (rozwalający argument, nie ma co:) Natomiast pielęgniarka czy tam położna w szpitalu, gdzi...
  • jakiś czas temu opowiadała mi jakie miała problemu w dzieciństwie z tego powodu , nie było przyjemnie jak dzieci przezywały ją z tego powodu , moja mama siostra cioci ma na imię Teodozja i tak bardzo nie znosiła tego imienia ze wszystkim nowym znajomym przedstawiała się Kasia, wiec kochani czasem lepiej sie zastanowić nad imieniem dla dziecka żeby mu problemów nie narobić;)
  • i z tej pięknej okazji zastanawiam się jakie imię-płeć jeszcze nie znana - pasowałoby do nazwiska Biedroń ( a jakie zgrzytałoby tak ,że należałoby je przyszłym rodzicom odradzić ;) ).Liczę na wasze pomysły w granicach "ładne ,niebanalne ,ale i nie najpopularniejsze". bea
  • 20.04 urodziła się mojemu bratu maleńka Zara Hannah :) Rzecz się dzieje poza granicami naszego kraju, choc rodzice mają obywatelstwo polskie. Jak Wam się podoba?
  • Nie tak dawno zastanawiałam się nad imieniem dla naszego Trzeciaka - było kika typów: Ignacy, Władzio, Benedykt.. NO i oczywiście JUSTYN. Miło mi poinformować - obiecałam że napiszę już po porodzie, że Justynek Piotr urodził się 24 września i jest wspaniały. A starsze rodzeństwo - Anielka i Julian - jest nim zachwycone (Julek dość specyficznie, ale to już inna historia...;) Dziękuję za pomoc. AGATA
  • To moje imię, jest piękne. Odkąd pamiętam zawsze byłam z niego dumna. Byłam jedna w szkole podstawowej, liceum. ;) Mama mówiła do mnie Honoratka ( uwielbiałam jak tak ktoś się do mnie zwraca). Znajomi mówią Honda lub Hondka. Mój synek ma na imię Zbyszek :) Starszy synek Michał, trochę żałuję,że jest to imię tak pospolite ( ale za to bardzo piękne) Bardzo podobna mi się Ziemowit lub Szczepan ( Ziemek i Szczepek)
  • wlasnie moja kuzynka urodzila dziweczynke i miala byc Hania / za moja sugestia/ ,ale babcia sie nie zgodzila , wiec rodzice ulegli babci i nazwali ją Zuzia, mimo,ze juz trzy kuzynki ze strony mamy i taty dziecka maja dzieci o tym imieniu??? jak ją przekonac? wiem ,ze moge ,bo bardzo liczy się z moim zdaniem,ale ta jej mama,a moja ciocia to nawet kolor majtek jej wybiera... p.s. nie mam nic przeciwko imieniu Zuzanna oprocz jego szalonej popularnosci!
  • za stanawiamy sie z mężem nad imieniem dla naszej przyszłej (na razie tylko planowanej) coreczki, które mogłaby "odziedziczyć" po oryginalnej (wspomnianej juz na forum)cioci Mederyce; czy przy rejestrowaniu imienia argumentem dla urzednika jest to, ze była sobie taka ciocia?
  • Na ten przyklad- moja blisko 60-letnia ciocia Maria do dzis dzien nazywana jest nie inaczej, niz Misia, a moja 50-letnia znajoma o imieniu Elwira jest "Lalka". Wszystko dlatego, ze rodzice nazywali je tak w dziecinstwie i nie chcialy sie tych slodkich "drugich imionek" pozbyc. Znacie moze jeszcze jakies przyklady? ;)
  • ma w sumie nowo narodzona w Wlk. Brytanii dziewczynka: news.yahoo.com/s/afp/lifestylebritainnames czyli: Autumn Sullivan Corbett Fitzsimmons Jeffries Hart Burns Johnson Willard Dempsey Tunney Schmeling Sharkey Carnera Baer Braddock Louis Charles Walcott Marciano Patterson Johansson Liston Clay Frazier Foreman Brown wszystkie na cześć słynnych bokserów!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Wybierz imię dla dziecka

Sprawdź co znaczą nasze imiona, skąd pochodzą, kto sławny je nosił lub nosi.