Forum eDziecko edziecko Przedszkola
ZMIEŃ
      ciocia

ciocia

(25 wyników)
    • - co o tym myślicie? To niestety coraz bardziej powszechna praktyka, szczególnie w prywatnych przedszkolach.
    • witam, od września moje córeczka, która ma 2,5 roku idzie do przedszkola "U cioci Gosi", na Woli, czy są tu rodzice których dziecko już lub będzie będzie tam uczęszczać, czy jesteście zadowoleni?
    • Witam, od roku mój synek chodzi do przedszkola u cioci gosi, na Obozowej. Wszystko jest w porzadku, tylko brauje mi troche kontaktu z innymi rodzicami. Mysle że warto byloby wymienic sie uwagami nt przedszkola z innymi rodzicami. Czy sa tutaj jacys ciociogosiowi rodzice??
    • Ciocia(11)

Mam pewną wątpliwość związaną z nazewnictwem. Generalnie mówienie do pań w przedszkolu "ciociu" jakoś mnie drażni. Moje dziecko ma dwie ciocie i tylko do nich tak mówi. Do moich koleżanek mówi po imieniu. Podobnie dzieci moich znajomych mówią do mnie na "ty". W moim odczuciu nie świadczy to absolutnie o braku szacunku. Nie chcę, żeby ktoś mówił cicociu jeśli jego ciocią nie jestem. Jedna znajoma życzyła sobie, żeby Miki mówił do niej "cioicu". Jemu się to nie podobało (serio) i te...
    • Czy znacie to przedszkole. Z opisu na stronie internetowej wydaje sie bez zarzutów. Może ktoś ma bardziej osobiste doświadczenia i podzieli się nimi. PROSZĘ!
    • Witam, jeśli ktoś byłby zainteresowany miejscem od września w przedszkolu "u cioci gosi" przy Obozowej w Warszawie proszę o kontakt. Pozdrawiam,
    • Z kim zostawiacie dziecko, gdy jest chore i nie moze iśc do przedszkola, a nie możecie liczyc na rodzine? Można iść raz, drugi na L4, no ale jeśli dziecko częsciej choruje to jak rozwiązać problem gdy nie ma sie go z kim zostawic.Wynająć nianię taką "od czasu do czasu"?
    • Do rodziców, którzy byli na zajęciach adaptacyjnych: jak Wasze wrazenia? Jestescie zadowolenie, nie macie zadnych wątpliwosci? Jak podobają się Wam ciocie? Warunki w przedszkolu? Co byście zmienili? Chce poznac Wasze odczucia bo sama mam bardzo mieszane. Kilka rzeczy przydałoby się jakoś zmienić. Ciekawa jestem czy tylko będą na tyle elastyczni. Moje dziecko jest zachwycone - to najwazniejsze ale...ale jakos naprawde mam mieszanie odczucia:/ Do rodziców, których dzieci chodzą/c...
    • Mój synek chodzi do prywatnego przedszkola od roku. Teraz chce zmienić grupę, mówi, że on chce chodzić do cioci Ani, że ciocia Agnieszka krzyczy itp. Podobno ciocia Ania jest najbardziej ciepła w stosunku do dzieci, przytula itp, ale czy 4 latek zdaje sobie sprawę, że zmieni też dzieci, że będą inne w grupie? Wprawdzie jest to przedszkole Montessori i grupy mieszane, a w jego 10 os grupie 4 dzieci starszych odchodzi teraz, z którymi on najbardziej lubił się bawić i też dojdą now...
    • Pytanie może głupie, ale sama nie byłam przedszkolakiem, mąż był w zamierzchłych czasach, więc wolę się upewnić: dzieci mówią do wychowawczyń "proszę pani"? A forma "pani Ania" itp. jest normą? Córka od września będzie przedszkolakiem, teraz jest w żłobku, a w żłobku mówi się do wszystkich pań "ciociu". Pomału przygotowujemy się do przedszkola i wiem już jak nazywają się panie z jej grupy.
    • od wrzesnia zaczne swoja pierwsza prace w przedszkolu, wiem ze dzieci mnie lubia nie wiem natomiast jak to bedzie z rodzicami i dlatego mam pytania: - lepiej zeby dzieci mowily ciociu czy pani - czy oburza was gdy dziecko wraca z przedszkola umorusane? (farbki, kredki) - co myslicie o malowaniu na ciele (buzia, pieczatki) - co wam sie podoba lub nie w zachowaniu przedszkolanek waszych dzieci
    • Jeżeli macie dzieciaczka w tym przedszkolu, poproszę was o opinię. Ja sama zastanawiam się nad tą placówką i potrzebuję rozeznania.
    • Witam,mam problem z wyborem przedszkola.Czy znajdzie sie ktos,kto mógłby wyrazic opinie o tym przedszkolu???? Mieści sie ono na ul. Biedronki,jest to ich druga placówka.Przedszkole na Tarchominie ma dosyc duzo pozytywnych komentarzy.Filia na Biedronki funkcjonuje od wrzesnia 2006r,w chwili obecnej ma ok.40 dzieci,przystosowane jest na 120.Moze bede miala szcczeście i znajdzie sie ktos kto ma tam maluszka,pozdrawiam
    • Ciekawa jestem waszych opinii na temat tego przedszkola.
    • Chcę podzielić się swoimi spostrzeżeniami co do przedszkola KRASNAL w Markach. Moje dziecko od pewnego czasu uczęszcza do tego przedszkola, jest młodszym dzieckiem i jeszcze mowić specjalnie nie umie. Ciężko mi jest je wypytywać jak mu tam jest.....a wejsc rodzicom na sale jest zabronione, zresztą prowadzą tam niezabezpieczone schody, trzeba czekać aż ktoś się szanownie pojawi i odda lub rano wezmie dziecko na salę. Dzieci są zabierane na spacer niezaleznie od tego czy wieje i j...
    • no własnie, doradźcie mamy przedszkolaków od marca wysłałam synka na zajęcia adaptacyjne do przedszkola i mam problem Jaś chętnie tam chodzi i zostaje sam tylko wtedy gdy oprócz etatowych "cioć" przychodza praktykantki one tak potrafią zająć się dziećmi, że towarzystwo mamy staje się zbędne kiedy natomiast są 2 etatowe ciocie Jaś co chwilę przybiega i pyta czy przypadkiem nie zostanie sam bo...jemu się nudzi no i teraz moje pytanie: jak powiedzieć paniom przedszkolankom, żeby wykazał...
    • Chodzi o warszawskie społeczne przedszkole przy domu naukowca UW. Czy jest tu jakiś rodzic, który tam zapisał dziecko i co o nim sądzi? Moje dziecko ma tam chodzić od września. Dużo rzeczy nam się podobało, chociaż skromniusie warunki. Panie sympatyczne ale jak to wygląda naprawdę?
    • Witam ,od jakiegoś czasu posyłam córeczkę do przedszkola Panda w Piasecznie i chciałabym zasięgnąc jakiejs opini o tym przedszkolu ,wiem że właściciele są też właścielami przedszkola Miś i trochę dziwi mnie dlaczego zmienili nazwę otwierając nowe .
    • Czy są tu mamy dzieci uczęśzczających do tego przedszkola? Jakie są Wasze opinie?? Z góry serdecznie dziękuję. G
    • Czy ktos ma informacje na temat tych przedszkoli? Zastanawiam sie gdzie zapisac malego. A moze cos innego w okolicy?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się