ciocia

(5 wyników)
  • Witam, Po reorganizacji w firmie mojej cioci przesunęli ją na stanowisko gorzej płatne (pensja niższa o 30%) od 01.04.2011. Ciocia ma po świętach planowaną operację i będzie po niej miała dość długie L4. W lutym była kilka dni na L4. Czy podstawa wymiaru będzie taka sama (za czas operacji i L4 po niej) jak w lutym, czy ze względu na zmianę stanowiska i wynagrodzenia podstawa wymiaru będzie przeliczona na nowo?
  • Mam pytanie odnośnie wykupu mieszkania. Sprawa jest właściwie prosta. Chyba. Moja ciocia (siostra ojca) mieszkała w mieszkaniu komunalnym, na poddaszu, teoretycznie niestandardowym i nie do zamieszkania, ale mieszkała. Teraz ciocia zmarła, miałam zostać tam zameldowana a później miałam je wykupić razem z ciocią, ale nie zdążyłyśmy. Czy ja teraz w jakiś sposób mogę się o nie starać? Poradźcie coś prosze.
  • Proszę Was o poradę. Moja ciocia opiekuje się swoją mamą. Kobieta lat 82, z Alzheimerem. Kobieta wymaga 24h opieki i taką ma. Nie jest ubezwłasnowolniona. Jakiś czas temu w mieszkaniu mamy cioci pękła rura zalewając mieszkanie sąsiadom. Żadne z mieszkań nie ma ubezpieczenia. U sąsiadów powstały zacieki na suficie w kuchni, przedpokoju i pokoju, oraz zacieki na 1 ścianie w kuchni. Wiadomo, że trzeba pokryć koszty malowania całości. Mieszkanie sąsiadów jest brudne i nie malowane przynajmni...
  • wczoraj byłam w zarządzie wspólnoty. Kupiliśmy mieszkanie. Teraz robiny remont.Chcemy przedłuzyc mieszkanie o częśc korytarza, tak jak mają sąsiedzi innych pięter. Okazało się że sąsiadka zajęla komóreczkę, ma tam swoje graty, zamknęła na kłódkę. Wszyscy sąsiedzi mają tam przedpokój, bo przedłużyli mieszkanie.Ponieważ kupiliśmy mieszkanie i osoba która nam sprzedała, powiedziała ze nie kłóciła się o to pomieszczenie, sąsiadka zająła 25 lat temu i tak pozostało.Nie mamy w kacie not...
  • Chodzi o nieruchomość - a konkretnie o mieszkanie.. może ktoś wie czy obcokrajowcy ( Amerykanin) może w Polsce dziedziczyć.. Bo z tego co mi wiadomo, to kupować domów (nieruchomości) nie mogą - a jak jest z dziedziczeniem.. A może się mylę i juz mogą kupować.. Sprawa mnie dotyczy (mój wuj jest Amerykanienm umarła ciotka - Polka i nie wiemy czy on może dziedziczyć, czy ja jako najbliższa rodzina jestem jedynym spadkobiercą - chodzi o mieszkanie.., bo resztę to wujek oczywiście pr...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się