Forum eDziecko edziecko Wcześniaki
ZMIEŃ
      ciocia

ciocia

(6 wyników)
    • Czesc Tak sobie dziś pomyślałam ze ja mama janusia jestem z nim 2-3 godziny dziennie, mój mąż kolenje dwie a całą resztę doby "ciocie" z karowej. Boże jak sobie pomyślę że to one dbają o to żeby nie stało mu się nic złego, kąpią, karmią, rozmawiają, przewijają robią wszystko aby miał dobre samopoczucie, martwią się jak sobie gorzej radzi - to dotarło do mnie że nie wyobrażam sobie co by było bez nich, jak widzę że rozmawiają z dziećmi, jak widzę że zwracją się do nich po imiona...
    • Jestem ciekawa czy któraś z Was tam rodziła i jakie są Wasze opinie na temat opieki nad matką i dzieckiem :) Ja tam byłam na patologii ciąży i rodziłam. Zu była na patologii noworodka. Obie nie mozemy narzekać na opiekę prócz jednej jedynej "cioci". Tzn opieka nad dzieckiem rewelacyjna, podejscie do mam, pożal się Boże, maskara... -- Zuzanna Marta, 18.11.2010r, 13:49, 1225g, 42cm, 6pkt.
    • Witam, chciałam się poradzić Was mądre kobiety. Niedługo wracam do pracy (sic!) i będę zmuszona zostawić synka pod opieką niani na rok. Potem przewiduję przedszkole. Nie mniej jednak nie wiem jakie rozwiązanie powinnam wybrać. Mam umówioną ciocię- taką prawdziwą moją ciocię ale nachodzi mnie coraz więcej wątpliwości. Ciocia ma już swoje lata. A mój synek jest ciężki i ruchliwy i chciałbym aby był maksymalnie stymulowany rozwojowo a wiadomo ciocia to inne pokolenie i coraz bardzi...
    • 12.09.2007 urodziła sie Marysia waga 1100 38 cm, dzis sama siada wstaje przy meblach duzo rozumie ,ma spastyke konczyn dolnych pod koniec wrzesnia ma byc ostrzyknieta botulina. a wczoraj przy czworakowaniu wybiła sobie kawałek jedynki, taki mały zbój z niej kocham ją za to ze jest, sie popłakałam ach.
    • Kilka dni temu Natala miała cystografię (nie ma refluxu, ufff...), na jeden dzień musielismy się zgłosić na oddział. Wiedząc, że to jest jednak badanie inwazyjne, mało przyjemne, a ja jestem nerwową histeryczką, która mogłaby tylko wszystko utrudnić, postanowiłam, że nie pojadę. Pojechał mąż, babcia i znająca się na rzeczy ciocia. Czyli opieka dla dziecka świetna. Według mnie, bo w szpitalu zasypywano ich pytaniami: Gdzie jest matka dziecka? Nie ma? Dlaczego nie ma? A gdzie jest? ...
    • karowa(10)

mam pytanie do dziewczyn, ktore rodzily na karowej. otoz chcialabym pojsc z wizyta na patologie noworodka, podziekowac i pokazac duzego, dwuletniego kube. tylko tak sie zastanawiam jak to zrobic. czy wpuszczaja w ogole dzieci do szpitala? na patologie przeciez i tak mnie nie wpuszcza, nawet mnie samej, a tym bardziej z malym dzieckiem. jak kuba tam lezal to trzeba sie bylo przedstawic przez domofon zeby wejsc, nie wiem jak jest teraz. czy ktoras z was byla z taka wizyta? chod...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się