ciocia

(12 wyniki)
  • Ciocia miała w grudniu (60 lat), ale idziemy w sobote, mama (56lat) ma za 2 tyg. Kurcze brakuje mi pomysłu. Mama jest w tych co wszystko ma.. więc ciągle problem. Ciocia - podróżnik, nie ma dzieci, dobrze gotuje.... Pomożecie?
  • Witam dziewczyny. Teraz mam wlasnie wyjsc do pracy wiec siedzimy z ciocia i czytamy Forum zamiast sie zbierac. Ciocia teraz zglebia tajniki internetu i sie zainteresowala. Ciocia mowi ze juz ma pol wieku ale na dzieciach sie zna wiec jakby co to bedziemy mialy fachowa pomoc poloznej pielegniarki :) Jeszcze musimy ciotce zalozyc logina :)
  • Jeszcze to do mnie nie dotarło... Niby normalna kolej rzeczy a jednak zaskakujące dla mnie ;) Moja ciocia i wujek zostali pradziadkami. Są w wieku mojej mamy (wujek to brat mojej mamy), ich dzieci są w mniej więcej moim wieku, mają swoje dzieci w wieku od 15 do 23 lat. A teraz moja kuzynka starsza ode mnie o 3 lata jest babcią :) Kurcze, zaraz i ja mogę zostać babcią :) Wszak mój syn to nastolatek hehe ;) Na co dzień jakoś nie odczuwam upływu czasu ale w takich sytuacjach aż muszę zajrzeć...
  • Witam, chciałem się wam pochwalić, że dziś kończę ósmy miesiąc i jestem już całkiem dużym chłopakiem. Piszę do Was bo chciałem powiedzieć coś o sobie. Potrafię już: przekręcać się we wszystkie strony, co robię z przyjemnością szczególnie jak mamusia zmienia mi pieluszkę; turlać kulkę którą tatuś do mnie puszcza, tak się właśnie bawimy jak mamy z tatusiem trochę czasu tylko dla siebie; siedzieć samodzielnie bez podparcia dłuższy czas, chyba że tak mnie poniesie w zabawie, że ...
  • Zawsze mam z tym problem ;) Jak Wasze dzieci zwracają sie do Waszych znajomych z którymi widujecie sie rodzinnie np. raz w tyg/miesiecu? Czy kazdy znajomy jest ciocią/wujkiem? Czy mówią do nich na Pan/Pani? Maja zwykle do naszych bliskich znajomych mówi po imieniu, ale chyba czas ją przestawic tylko nie wiem na co;)
  • co teraz jest "na czasie" dla takich dziewczynek? chodzi mi o prezent na urodziny, najlepiej coś do "dołozenia" do ciuszka, chciałam, zeby było pół na pół, ciuch (tuniczka/sukieneczka przedłuzana z paseczkiem w pasie, badz na bioderkach) + cos co by ucieszyło w sensie dziewczęco/dzieciecym ;) dziewczynka dosc dziecinna jeszcze ale rozumna, rozsadna, dobrze sie uczaca, ogladałam dzis te wszystkie hity w markecie, pety-pieski, najnowsze Barbie, syrenki, itp itd, no i nie wiem, ...
  • Pomóżcie mi ją potwierdzić albo obalić ;) Według mnie, każdy ma (lub miał) jakąś ciocię Marysię lub ciocię Basię albo obie. Ja mam ciocię Marysię, mój M, moja mama, moi teściowie także, Konrad ma ciocię Basię, a jak jest u Was? ;)
  • Jak tak oglądam zdjęcia to aż zazdroszczę prezentów.Wiem, że to także kłopot w małych mieszkankach i gdybyście dostały kasę to same byście wybrały co z nią zrobić.Ale moje dziecko na roczek dostało wczoraj od cioci (ciocia w moim wieku) kwiatek w doniczce(jakąś trawkę.Fajnie, nie? Ja z wściekłości zamówiłam przed chwilą szczeniaczka uczniaczka bo mi jakoś tak żal, że nie dostał zabawki...
  • Zostanę ciocią :-))) Brat mojego M. i jego dziewczyna spodziewają się dzidziusia, termin na 6 czerwca 2008, czyli wypada 11 miesięcy różnicy między Mają a jej przyszłym/ą braciszkiem/siostrzyczką. Coś mi się zdaje, że to będzie chłopak ale w sumie to nie ma znaczenia, ważne żeby zdrowe było i dało nieźle "popalić" rodzicom hihi ;-)))
  • z tej okazji pokazaliśmy córce film wideo kręcony w USC przy ul. Lubelskiej w Krakowie 19.III.1998 r. podobali jej się młodzi tata i mama, ciocia Ira z Kijowa, i ciocia Becia - koleżanka mamy z pracy, a także wujek Aleksander, ciocia Halina z wujkiem Jankiem, mała Weronika, wujek Walenty i wszyscy inni gości pijący szampana i krzyczący GORZKO ;-)
  • było lepiej niż myślałam, bez scen przy wejściu i odrywania na siłę :) zawozi go nm a roch przy nim gra twardziela, panie mówiły że trochę popłakuje ale króciutko i nie jakoś strasznie, głównie wtedy jak sobie przypomni o mamie i tacie, ja odbieram około 12:30 po obiedzie i też jest ok. Ciocie są sympatyczne i zawsze mówią czy zjadł, jak się bawił itp. pilnują też wysadzania na sedes, ogólnie jestem zadowolona, ciekawa jak będzie jak będzie miał zostać na leżakowanie. A jak u Was?
  • www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/ab0ed170d3b11d57.html www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/aa45b7a07b7e96a6.html www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/3214a22861418f1d.html www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/7581a5f0eae6d88f.html Jestem Julek, już skończyłem miesiąc :-) Moja mama robi mi dużo zdjęć- czasem nie lubię kiedy mnie męczy :-) ale w sumie dobrze sie bawię podczas naszych sesji. Chciałem,żeby lipcowe ciocie mnie poznały :-) serdecznie pozdrawiam Julian

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się