ciocia

(5 wyników)
  • moja prawie 2letnia corcia ktora nadal karmie piersia a mam jeszcze dwumiesiecznego synka przy piersi chwycila sie ostatnio cyca cioci ktora tez karmi swojego 9miesiecznego synka. nie wiem co o tym myslec, czuje sie zdradzona i zazdrosna.
  • Droga Pani Moniko, od ponad dwoch miesiecy karmie dziecko wylaczne piersia. Synek ladnie przybiera na wadze, ale dosyc czesto placze. Ja tlumacze to sobie jego temperamentem, ale ostatnio bylam z wizyta u rodziny i ciocia zasiala we mnie ziarenko niepokoju o moj pokarm. Stwierdzila, ze dziecko jest nerwowe, bo moze jest glodne, ze pokarm nie jest pelnowartosciowy i ze powinnam go dokarmiac. Ciagle czytam,ze mleko matki jest najlepsze da jej dziecka, ale z drugiej strony dieta k...
  • J.w. Czy to konieczne? MOja córka dziesieciomiesięczna je zupki obiadki ze słoiczków ale nie dodaję do nich kaszek. Oczywiście jest ciągle na cycu :D W ciagu doby je nawet z 7/8 razy pierś - niektórzy moga powiedzieć, że dużo ale ja jej nie chce tego ograniczać bo najczęsciej je w nocy (chyba ma to po tatusiu :D ) Pulpecikiem nie jest - waży 9 kg. Ale do rzeczy - czy muszę wprowadzić kaszki czy kleiki do dań czy wogóle muszę wprowadzić jako oddzielny posiłek. Drogie mamy licz...
  • Usłyszałam w jakimś porannym programie telewizyjnym wypowiedź doktora bodajże ALbrechta który sugerował ze karmienie piersią zbyt długo nie ma sensnu a może nawet mieć złe skutki - dziecku nie "odcina sie pępowiny w odpowiednim momencie" tłumaczono także że przecież całe wychowywanie polega natym by dzieci sie usamodzielniły. Doktor wraz z jakas bardzo mądrą PAnią stwierdzili że najlepiej karmic do roku a póxniej nie ma to sensu. SAma wiem z własnego doświadzcenia ze jak tylko ods...
  • Cześć dziewczyny. Mam pytanie,któro od dłuższego czasu mnie nurtuje.Moja córeczka skończyła już dwa miesiące a ja wciąż co dwie dwie i pół godziny a czasem częściej.Przybiera na wadze bardzo ładnie i jest dość grubiutka.Czy mogę mieć chudy pokarm.Skąd mogę wiedzieć czy pokarm jest dobry? Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi. Asia mama Oli

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się