ciocia

(7 wyników)
  • Otóż moja ciocia przez wszystkie lata ukrywała wszystkie swoje nerwy, w sobie nic nigdy nikomu nie powiedziała.Wszystko to w sobie tłumiła.A dodam że wiele przeszła w życiu.I otóż po tych wszystkich latach wyszła jej na twarzy nerwica ,czyli moja ciocia nie może normalnie żyć tzn widzieć nawet mówić bo jej cała twarz ciągle się rusza tzn nerwy same sięumiejscowiły na twarzy to powoduje że jąbardzo to boli .Ja bardzo cierpię z tego powodu ,nie moge patrzeć jak cierpi ,ten stan trwa...
  • jak w temacie. Ma raka jajnika, powiedziala mi wczoraj. Ma dwojke dzieci -21 i 19 lat. Oni nie wiedza. Nie wiem czy wie jej siostra, a moja mama... Powiedziala mi to przy waznej rozmowie, ale to nie jej choroba byla tematem. Co jest najgorsze? ona nie chce tego leczyc! dlatego ze i tak beda przerzuty... ;( czytalam, ze ten rak jest zlosliwy i robi przerzuty, ale zeby tak na wstepie sie poddac??? nie rozumiem! co mam kiedys powiedziec rodzinie? ze wiedzialam?! Boze co mam robic??? pomocy :(
  • witam moja ciocia (87 lat) od półtora roku co jakiś czas jest w szpitalu w związku z niską hemoglobiną (nie wiem ile dokładnie) i wysokim ob był ok.96 teraz jest 104. Jest ona bardzo osłabiona, ma opuchnięte kostki. Miała robione różne badania gastroskopię, kolonoskopię, rtg płuc, badania krwi i moczu-nie mogą znaleźć przyczyny. Obecnie już czwarty raz ma przetaczaną krew, po której jakiś czas(krótki) czuje się dobrze.Ostatnie rtg płuc wykazało jakieś zmiany jednak lekarze nie uważają, że one...
  • Moja ciocia przewróciła się i złamała kość kulszową. Przez najbliższe 6 tygodni lekarze kazali jej leżeć w łóżku lub siedzieć, czyli może jeździć w fotelu na kółkach. W jaki sposób zorganizować jej opiekę? Chyba będzie potrzebna jej pomoc przy myciu i wypróżnianiu. Być może będzie musiała korzystać z basenu i cewnika. W domu ma wannę, a nie brodzik. Przeraża mnie to wszystko. Pomóżcie proszę. O czym pomyśleć, jak to zorganizować?
  • Tydzien temu moja ciocia odebrala wynik mammggrafii. W prawej piersi ma guzek wielkosci 4 mm. Ciocia byla dzis w CO Poznaniu, gdzie wyznaczyli jej wizytę na poczatek pazdziernika, celem zrobienia USG. Zastanawia mnie takie postępowanie. To prawie za miesiąc. A przecież liczy sie czas. Zastanawiam sie, czy nie podpowiedziec jej, żeby poszukala prywatnie lekarza, ktory zrobi jej biopsję. W CO o biopsji nic nie mowili, powiedzieli, ze najpierw USG. Czy w taki razie samo USG może coś stwierdzić/ ...
  • Moja ciocia odebrala dzis wynik mammografii. Niestety, wykryto guzek. Ma być dalej diagnozowana. Czy jest mozliwośc, żeby guz nie był złośliwy? Ciocia jest załamana.
  • Moja ciocia (59 lat)jest w zasadzie szczupła. Ma chude ręce i nogi. Natomiast ma ogromny brzuch. To wygląda jakby była w ciąży z bliżniakami. Brzuch jest twardy. wygląda to wszystko dosyć dziwnie. Ona boi się iść do lekarza. Czy może wiecie co to może być? Czy to niebezpieczne? Dziękuję za odpowiedzi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się