Dodaj do ulubionych

CZEKOLADA 0% W 1 FAZIE

27.02.07, 17:42
Mam pytanie dzis zaczęłam swój pierwszy dzień plazowaniasmiletrochę ssie ale
mysle ze przetrwam.Co myslicie o czekoladzie typu ''lekka''wedla bez tłuszczu
i cukru??lub o innych podobnych równiez odtłuszczonych?przecież nie zawieraja
niedozwolonych składników??jak sie do tego zastosować?zjeśc 2 kostki dziennie
czy tez nie??prosze o poradę.
Obserwuj wątek
    • bogumisia20 Re: CZEKOLADA 0% W 1 FAZIE 27.02.07, 17:48
      czesc, najlepiej jak sie mam chwile słabosći zjesc czekoladę gorzką z jak
      najwiekszą ilością kaka, albo zjesc sobie jogurt naturalnym z kakem ppwinni pomoc..
      • achran Re: CZEKOLADA 0% W 1 FAZIE 06.03.07, 18:11
        oj zdecydowania potwierdzam.kupilam wedla gorzka 90%kakao i ma 32g wegli a
        zwykla gorzka moze miec ok 45-50 a ta "lekka" to tez sciema-porownywalam w
        sklepie rozne czekolady chyba przez 15 min i narazie najmniej wegli ma wlasnie
        wedel 90%kakao.poza tym uwazaj na "lekkie" slodycze bo moga byc dosladzane
        fruktoza, a ona jest w 1 fazie zabroniona. tak samo jesli zobaczysz w skladzie
        maltodekstryne,wyrzucaj cholere jak najdalej mozesz bo to zdradzieckie
        swinstwo!!!a nawet owocowe herbaty lipton sa nia dosladzane!!!!przepraszam
        jesli sie wymadrzam ale jestem w bojowym nastroju-znow przekroczylam dzienna
        dawke orzeszkowsmilepozdrawiam-beata
        • tort_czekoladowy Re: CZEKOLADA 0% W 1 FAZIE 11.03.07, 22:18
          ja tez jem wedela 90% ! smile ale chyba lindt 85% ma jeszcze mniej wegli, tak
          przynajmniej mi sie wydaje.
          a jakie orzeszki jesz ? ja doszłam do wniosku ze najlepsze sa migdaly i
          pistacjowe i jak cos to je przekraczam w dawce (bo czasem tez nie moge sie
          opanowac i jem cala paczke na raz) i przestrzegam przed jedzeniem nerkowca i
          brazylijskich, przynajmnije w moim przypadku poteguja one głód i chce sie jesc
          coraz wiecej...
          • achran Re: CZEKOLADA 0% W 1 FAZIE 12.03.07, 15:05
            ja notorycznie przekraczam dawke orzechow.pistacje sa fajne bo mozna zjesc ich
            duzo ale drogie.duzo tez jak dla mnie jest slonecznika i pestek dyni wiec je
            tez lubie podjadac.wloskie i laskowe tez wciagam jak odkurzaczsmilepycha kocham
            orzechy.ale rzadko uda mi sie grzecznie zjesc wyliczone sztukismile
            • laurka21 Re: CZEKOLADA 0% W 1 FAZIE 12.03.07, 21:49
              ja tez nie potrafie ograniczyc sie do wyliczonych sztuk,juz pogrzeszyłam z
              orzeszkami ziemnymi i migdałamitongue_out,wiec w tym tygdoniu w ogole z nich rezygnuje..
            • grosssek Re: CZEKOLADA 0% W 1 FAZIE 16.03.07, 20:22
              ehh nie wpsomne o sobie i przekroczonej ilości zjadanych orzeszków, spadneicie
              z krzesłą jak wam napiszę ze zjeśc 0,5 kg w ciagu dnia to naprawdę dla mnje nie
              problem...wygląda to tak, orzeszki czerwona hernta, orzeszki czerwona
              herbata...dzisiaj np zyje na jogurcie i ok 300 g orzeszków, nie łaczyłam tych
              produktów, is ię zastanawiam czyw koncu od samych orzeszków przytyje czy nie??
              skoro maja niski IG no i nie łacze ich z węglami...czy ktoś sie moze konkretnie
              wypowiedziec w tym temacie???..
              • julietkicks Re: CZEKOLADA 0% W 1 FAZIE 16.03.07, 22:45
                ja muszę się przyznać,że w 1 fazie fazie jadłam codziennie 3 kostki gorzkiej
                wedla,cukier zawierała na pewno,a kakao 60 %chyba,schudłam 7kg
    • roseanne Re: CZEKOLADA 0% W 1 FAZIE 17.03.07, 01:12
      zdecydowanie o wiele lepszym rozwiazaniem jest czekolada o 70=85% masy kakaowej
      zdecydowanie gorzka lub polslodka
      za to z duza iloscia magnezu
      • madziuus Re: CZEKOLADA 0% W 1 FAZIE 19.03.07, 17:41
        jak czekolada to tylko 90 % kakao ! smile ja uwielbiam kakao i wszystko co
        czekoladowe, kakaowe..big_grin takze potrafie nawet jesc takie ciemne kakao do ciast,
        np w takiej postaci ze do szklanki wlewam troche goracej wody, rozpuszczam w tym
        slodzik, sypie duzo kakaa zeby bylo takie geste i to jemtongue_out (patrza na mnie jak
        na wariatke;d) ewentualnie dolewam do tego troche mleka i otręby, tak ze
        powstaje gesta masa, mniam big_grin

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka