Forum eDziecko eRodzice emama
ZMIEŃ
      dieta

dieta

(158 wyników)
    • 1. Kto schudl sporo, nie przytyl i w jakim czasie 2. kto schudl i powrocil do poprzedniej wagi, po jakim czasie 3. Kto nie schudl, na kogo dieta nie podzialala 4. Kto odczul skutki zdrowotne po tej diecie i jeszcze co mozecie w tym temacie powiedziec? Ja zaczelam dukanowac i jakos slabo to widze, w sensie ze nie mam problemow z menu ale waga jakos bardzo slabo spada albo wcale
    • słyszałyście o niej??? w życiu nie stosowałam się do diet, bo uważałam je za zbyt restrykcyjne (kwestia słabem motywacji i samozaparcie również), natomiast ta wydaje się być całkiem znośna, choć nie wiem czy skuteczna. w każdym razie dziś mój pierwszy i ostatni dzień w tym tygodniu:-) zrobiłam koktajl bananowy. podłączy się któraś z was, będzie mi raźniej.... kobieta.interia.pl/zdrowie/diety/news-chudnac-nawet-w-czasie-snu,nId,950756?utm_source=Kobieta&utm_medium=RSS&utm_campaign=RSS#...
    • Chciałabym schudnąć ok 10 kg. Poczytałam trochę i zakupiłam książke o diecie Dukana. Poczytałam i myślę, że dałabym radę. Z propozycji żywienia nie lubię tylko ryb (tylko filety jakoś przełknę). Koleżanka dziś postraszyła mnie, żebym jednak wypróbowała coś innego, bo Dukan może rozwalić mi nerki i przebiałkowanie może doprowadzić do powstania problemów ze stawami. Macie jakieś opinie na ten temat?
    • Jestem na diecie przyjmuje jakies 600 kcl dziennie,zimno mi i ogolnie slabo sie czuje. Mam zapalenie gardla i lekarz przepisal mi antybiotyk i sie zastanawiam czy go brac. Mozna czy nie?
    • Czytam w necie,ale nie ogarniam. Ok wiem tempa jestem,ale ja informatyk i moj mozg nie jest w stanie tego pojac,o co chodzi z tym laczeniem smakow,jak ja stosowac? Czy ta dieta nadaje sie na sposob zywienia czy jest to po prostu kolejna dieta na odchudzanie? Czytalam tutaj,ze stosujecie u dzieci,dlatego musi byc jakas wartosciowa. Dziewczyny lopatologia prosze. Dzieki.
    • Moje dziecko musi mieć zrobione badanie rtg kości krzyżowej, musimy przejść na dietę płynną i dwa dni brać leki na przeczyszczenie. Musi być dobrze przeczyszczony bo inaczej nie wyjdzie nam zdjęcie. Może orientujecie się cóż to ta dieta płynna, może jakieś przepisy,wskazówki :-) Dziękuję
    • czy któraś z was stosowała tą dietę? czy efekty były/są zgodne z waszymi oczekiwaniami?
    • kolacje są takie bycze? Kotlet, ryż z warzywami albo jakaś gęsta zupa. Pieczony kurczak. No, heloł! Gdybym miała zastosować taką dietę, to efekt byłby zgoła odmienny. A może coś w tym jest?
    • Ostatnio polecała mi moja trenerka dodawanie ostrych przypraw do jedzenia-własnie zaczelam,nawet rozgrzeszyłam pizze -wziełam ją barrrdzo ostrą :) Do kanapek(rano jem 3 kromki razowego chlebka z serkiem chudym,lub warzywami) dodaje pokrojony kawałek papryczki chili. Pomyslów troszkę jednak brak-może ktoś coś wie na temat tej diety więcej. Wg dietetyków jest bardzo wysoko oceniana,kolejny hit po Dukanie :) z tym,że Dukan zdrowy nie jest,a ta dieta opiera się na zdrowym jedzeniu i przypraw...
    • Ostatnio nosi mnie na zrobienie sobie oczyszczającej głodówki. Nigdy wcześniej nie posciłam, ale na stare lata dziwaczeję najwyraźniej ;) . Czy ktoś z was stosowała takie głodówki? Trzeba się jakoś do nich przygotowywać - odstawiać powoli produkty, aż do pozostawienia w menu samej zieleniny czy tak od razu na hurra "dziś karkówka - jutro marchewka'?
    • myślę o zastosowaniu diety proteinowej, tylko obawiam się jak będzie wyglądała sytuacja z jedzeniem gdy będę w pracy. W pracy (z dojazdem) spędzam około 9,5 ha. Nie mamy mikrofalówki. Co wtedy jeść? Twarożek odtłuszczony i jogurt 0% ? Obawiam się, że padnę z głodu.. I jeszcze przygotowanie posiłków oddzielnie dla mnie i oddzielnie dla reszty rodziny.. Może któraś forumka to przeżyła na własnej skórze i coś mi doradzi..
    • nie jem zadnego tluszczu od wielu miesiecy. tylko bialko w mega ilosciach. skutek jest taki, ze i tak nie schudlam za wiele. pare kilo, a na swoja skore nie moge patrzec, bo jest tak sucha. balsamuje sie kremuje, cuda wianki i zero efektu.normalnie sie sypie ze mnie jestem tak sucha. mozecie cos poradzic?
    • ps.tak,mam konto mailowe na onecie :P
    • Zdrowe dieta to dla was? a) Dieta opierająca się na składnikach najwyższej jakości b) Dieta zbilansowana c) Dieta niskokaloryczna Pytanie stąd, ze z kim nie rozmawiam każdy ma inną, swoją definicję.
    • Nowa Dieta-Cud Zwana Dietą Przedszkolaków. Prawdopodobnie zwróciłaś(- eś) uwagę na fakt, że większość dwulatków jest szczupła. Teraz przepis na ich sukces w tej dziedzinie staje się dostępny dla wszystkich w tej oto nowej diecie. Wskazana jest konsultacja z lekarzem przed jej rozpoczęciem, w przeciwnym przypadku będziesz się musiał(-a) z nim zobaczyć po jej zakończeniu. Tak czy inaczej powodzenia! DZIEŃ PIERWSZY: śniadanie: Jajecznica z jednego jajka, jedna grzanka z dżemem...
    • Bo ja od 5-ciu dni - może jakaś grupa wsparcia i mobilizacji wzajemnej :-) Czy jakaś ematka też dietuje?
    • Dieta polska, bo nie wiem, czy jeszcze gdzieś na świecie też tak jest. Mleko: Kiedy urodziłam dziecko, to w szpitalu dostałam ulotkę z milionem zakazów jedzeniowych. Na ulotce było napisane, że mogę pić jedną szklankę dwuprocentowego mleka dziennie. I spożywać dużo nabiału. Kiedy przyszła do mnie położna środowiskowa, to zaleciła nabiał i kategorycznie zakazała mleka, bo mleko to ZUO. Pozwoliła kropelkę do kawy (którą nawet poleciła, bo mam niskie ciśnienie). Ostatnio byłam z dzieckiem u...
    • Zaraz mnie coś trafi, właśnie się dowiedziałam, że chłop ma dwukrotnie przekroczony "zły" cholesterol. Dostał leki, ale musi też całkowicie zmienić sposób żywienia, który był FATALNY. Kotlety od mamusi, pizza, hamburger, smażona kiełbasa, warzywa to chyba tylko u mnie jadł. A dlaczego jestem zła? Która się już domyśla? Tyle razy zwracałam mu uwagę, że powinien inaczej się odżywiać, że je syfy, że to mu szkodzi, oczywiście śmiał mi się w twarz, no i proszę... Czy ktoś stosował taką dietę? Czy...
    • Poczytałam sobie troche ksiązek,postów,artykułów,zajrzałam do starych notatek z wykładów dietetyki..i wymysliłam sobie diete. generalnie rzeczy nieprzetworzone ,zdrowe,niskokaloryczne.Tylko kupilam sobie takie małe pojemniczki i nastawilam komórkę co trzy godziny. Rano przygotowuje sobie do tych pojemników 4-5 posilków.Przykład z wczoraj: -bulka pelnoziarnista+pomidor+ jajko+ 1 kiwi pół torebki warzyw mrożonych-gotuje je na parze,plus dodatkowo marchewka -makaron z mąki DURUM-jakieś 30...
    • Czy one rzeczywiscie są nam potrzebne? Kupiłam kiedyś dzieciakom marsjanki, do tej pory leżą na półce i nie używamy. Dzieciaki mają w miarę zbilansowaną dietę, jedzą owoce, warzywa. Nie chorują. My - dorośli też nie chorujemy, dość dobrze się odżywiamy (chociaż bez przesady, na szybko też się zdaża coś skubnąć). Nie wspomagamy się suplementami. Ale zauważyłam w swoim otoczeniu, że prawie każdy coś tam bierze, a to na paznokcie, a to na włosy, a to na odchudznie, a to na wzmocni...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się