dieta

(30 wyników)
  • Nie wiem czy ktoras z was a o niej slyszala ale niedawno sie dowiedziala, ze stosuje ja moja siostra, ktora uznala, ze jest za gruba (zupelnie jak ja z 15 lat temu). Pochwalila sie, ze pieknie schudla 8 kilo w dwa tygodnie bo oprocz diety dwa razy dziennie cwiczy na silowni. Poniewaz stosowalam podobne wynalazki to wiem do czego to prowadzi - ja doprowadzilam sie do otylosci i nie chce zeby to samo spotkalo moja wcale nie gruba siostre. Owszem, miala lekka nadwage wagowo ale ona jest mocno zb...
  • Przeczytam artykuł na jej temat i się zainteresowałam: www.kobiecepasje.pl/?page_id=1461 Stosowałam kiedyś coś podobnego jako nastolatka, ale to było dość dawno i po zaburzeniach odżywiania, więc trudno mówić o efektach. Potem przez lata traktowałam ten sposób odżywiania trochę niepoważnie. Jest to dieta bardzo wysoko tłuszczowa, raczej niskobiałkowa i bardzo niskowęglowodanowa. Raczej nie zastanawiam się nad wypróbowaniem, ale chętnie posłucham o tym, kto ma jakie doświadczenia. Tłuszczo...
  • Kolejny wątek poświęcony diecie doktora Pape/kącik porad Pierwszejlitery ;) - dyskutujemy o diecie, odżywianiu, odchudzaniu. Linki do poprzednich części: 1 tiny.pl/hcwds 2 tiny.pl/hcwd6 3 tiny.pl/hd4hr
  • Czy działa? Muszę się odchudzić. Ważę za dużo i jest mnie za dużo. Wykupiłam karnet na fitness, właśnie wybieram się na zakup dobrego stanika sportowego- mam złe doświadczenia ze "zwykłymi" stanikami. I zaczęłam myśleć o diecie. Wiem, że najlepsza dieta na świecie to żryj mniej:D ale kiedy to nie skutkuje? Po Ducanie przytyłam w rok coś koło 10kg (czyli tyle co w ciąży) i jeszcze dowaliłam sobie pigułkami anty. Zaczęła mnie nęcić Vitalia, te historie szczęśliwych odchudzonych które chudły 5-...
  • Lobbystki ratujcie. W związku z długotrwałym przyjmowaniem antybiotyku, lekarka zaleciła mi dietę przeciwgrzybiczą. Antybiotyk będę przyjmowała docelowo pół roku. Grzybicy nie mam i nie miałam, więc chodzi jedynie o zapobieganie. Rezygnacja z antybiotyku jest niemożliwa. Poza dietą biorę codziennie probiotyk, do tego kapsułki rano i wieczorem , raz w tygodniu flucofast. Lekarka zaleciła wykluczenie cukru, alkoholu i produktów z drożdżami. Później w domu zaczęłam szukać w sieci i wuje...
  • Tymczasowo jestem zmuszona przejść na dietę antyhistaminową, gdyż dopadł mnie bardzo silny atak alergii i same leki nie pomagają. Przeanalizowałam listę pokarmów zabronionych i nie mam bladego pojęcia, co dać do kanapek (i jakie pieczywo właściwie kupować, bo bielona mąka jest szkodliwa, a ja np. nie mogę jeść żyta, bo jestem uczulona). Wędlin nie jem, gdyż nie jestem mięsożercą (a poza tym w nich jest tyle konserwantów, że to by pewnie jeszcze dorzuciło cegiełkę do alergii), sery i jogurty s...
  • Kolega musi przejść na jakiś czas na dietę bezglutenową. Chłop metr dziewięćdziesiąt, kawał byka, na jeden posiłek wcinał pół bochenka chleba i teraz nie bardzo wie, co ma jeść. Zna się ktoś na tej diecie? Wiemy, że trzeba wyeliminować zwykłe pieczywo, mąki, makarony itd. Problem w tym, że jest dużo produktów żywnościowych z "ukrytym" glutenem - np. niektóre jogurty. Na to na przykład bym nie wpadła. Czy ocet, kaszanka... Znacie więcej takich glutenowych "niespodzianek"?
  • Szukam źródeł, gdzie mogłabym się doedukować w sprawie tego, co cukrzykom wolno, a czego nie. W rodzinie Lubego pojawiła się nowa osoba z cukrzycą (znaczy cukrzyca się pojawiła, nie osoba, oczywiście) i trochę zaniepokojona rozgląda się za dobrymi radami. Problem polega z tego co wiem nie na samej regulacji poziomu cukru (krzywa jest OK), tylko na wyższym poziomie podstawowym (koło 150 chyba). Jeśli macie jakieś sensowne źródła (nie typu "mojej cioci polecono", tylko coś do poczytania) będę ...
  • Napisał - William Davis - czytałyście ? Ja przeczytała i szczerze mówiąc włos mi się na głowie zjeżył .... Dodam, ze nie jest to pozycja traktująca o odchudzaniu sensu stricte
  • Nie, nie od wątróbki :) Chodzi o mojego męża. Gdy ja powtarzam mu jak zdarta płyta, że nie można żyć wyłącznie smażonym, żeby nie pił tyle gazowanych napoi itd. to truję. Ale to samo powiedział mu lekarz... i się przejął :D Dobry początek mamy więc za sobą. Ale... czym właściwie jest ta dieta wątrobowa? Dostał całą listę zaleceń, z których część wydaje mi się bardzo sensowna, a część idiotyczna. Ma tam np. zalecenie, żeby jeść 1400kcal/dobę. To potężny facet, prawie 2m wzro...
  • W wielkim skrócie: przez pierwsze kilka dni prawie samo białko, potem białko z warzywami. Podobno skuteczna. Mam wątpliwości jednak czy bezpieczna. Czy są jakieś dietetyczki w naszym gronie, lub osoby które próbowały takiej diety i mogłyby mnie oświecić? Kusi mnie, żeby spróbować, bo jestem mięso- i nabiołożerna, ale wiem też, że każda monodieta może nieść pewne zagrożenia. Jestem zdesperowana, bo odkąd chodzę na fitness (3 x w tygodniu) przytyłam 4 kg:0
  • muszę się wyżalić.. mam wrażenie że zdrowie i szczupła sylwetka będzie niedługo domeną ludzi zamożnych.. Zdrowe jedzenie, bez dodatków chemicznych, konserwantów, barwników, nieprzetworzone i świeże należy do tego "z wyższej półki".. podoba mi isę bardzo dieta rozdzielna czy plaż południowych (bardzo podobne, dobrze zbilansowane), zazwyczaj żywiąc się w taki sposób dość dobrze się czuję, mam energię, "oduzależniam" się od słodyczy itp ale.. dlaczego te diety muszą być takie drogi...
  • Chciałam się wyżalić,niedługo zaczynam indywidualną dietę u dietetyczki,mam mocne postanowienie wytrwania i przez to musiałam zrezygnować z zamówienia u Ewy.Smutno mi,że nie wiem kiedy ja i mój biust będziemy ładnie wyglądąć...:( Proszę mnie pocieszyć :)
  • Jak to jest z tymi ziemniakami, bo słyszę o nich ostatnio tak zróżnicowane opinie, że się gubię. Od -ziemniaki są tuczące przez -ziemniaki to normalne warzywo, a tuczące mogą być w formie frytek czy chipsów do -ziemniaki to zuoo, bo wywołują większą reakcję insulinową niż sam cukier. A jaka jest prawda?
  • Kolejne media to podają. To jak to końcu jest? www.tvn24.pl/-2,1708170,0,1,drakonska-dieta-leczy-z-cukrzycy,wiadomosc.html
  • Poprzedni wątek zrobił się ogromniasty, a zainteresowanie nie maleje. Zapraszam do nowego.
  • Zapraszam do dalszych dyskusji :) Poprzednie wątki: 1 tiny.pl/hcwds 2 tiny.pl/hcwd6
  • Już 2 razy powiększałam rozmiar ubrań, w końcu stwierdziłam STOP, trzeba przejść na dietę i zmienić nawyki żywieniowe. Zaczęłam od oczyszczającej głodówki i od wczoraj od godziny 11 nic nie jadłam i właśnie przechodzę mały kryzys-myślę tylko o tym co sobie zaraz podjem. Potrzebuję wsparcia. Macie jakieś doświadczenia w tym temacie? Albo możecie polecić diety, przy których nie trzeba się głodzić? Bo jak jestem głodna to gryzę. Wszystkich;)
  • Tak zobaczylam dzis na Balkonetce reklame powyzszych: www.slimpatch.pl/index01.html Czy ktos ten produkt zna, uzywal? Czy moze zna kogos kto uzywal? Czy to jest faktycznie skuteczne? Potrzebuje zrzucic 5 kilo a diety nie umiem:(
  • Szukam dietetyka, który by pomógł zmienić nawyki żywieniowe osobie nastawionej do tego bardzo negatywnie. Jest to naprawdę konieczne ze względów zdrowotnych. Osoba ta sama próbuje coś zmienić, ale raczej jej nie wychodzi. Narzeka wciąż, że nie może nic jeść, a i tak ukradkiem skubnie sobie a to ciasta, a to czegoś "bo w końcu może sobie raz na jakiś czas pozwolić skoro wszystko co dobre jest zabronione". Sęk w tym, że w jej sytuacji absolutnie nie wolno jej tak robić :( Potrzebuję kogoś, kto...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się