dieta

(26 wyników)
  • Czy w samorządowych przedszkolach przestrzegana jest dieta bezmleczna jeśli dzieciak tego wymaga????;/
  • Witam! Bardzo prosze o pomoc, poszukuję przedszkola w Warszawie najchętniej Mokotów i Ursynów gdzie mozna zapisac dziecko na diecie bezmięsnej. Bardzo proszę o wszelkie namiary:-) Pozdrawiam Kasia
  • cześć, znacie może jakieś przedszkola w Warszawie, które przyjmują dzieci z dietą bezglutenową? bardzo zalezy mi na ifnormacji o takich przedszkolach, na razie sciągnęłabym chociaż jadłospisy i próbowała w swoim przedszkolu przeforsować taka dietę...
  • Poszukuję prywatnego przedszkola, które przyjmuje dzieci na dietach eliminacyjnych, konkretnie chodzi mi o dietę bezglutenową. Chętnie takiego, które z dostarczonych składników będzie w stanie samo przygotować posiłki dla dziecka. Najchętniej w okolicach Centrum lub niedaleko od Centrum, albo w okolicach Mokotowa, Ursynowa. bardzo dziękuję za informacje, pozdrowienia, k_g
  • W przedszkolu do którego uczęszcza moje dziecko dieta bezmleczna polega na tym, że dziecko zamiast mleka otrzymuje herbatę. Prócz tego w menu bardzo często bywa zupa szczawiowa i bigos.Nie wiem, czy tego typu dania są wskazane dla 4-latków. dziękuję za odpowiedź.
  • Witam! Może ktoś wie, czy w Warszawie jest przedszkole, które przyjmie dziecko chore na celiakię. Chodzi o stosowanie specjalnej diety. Albo chociaż, gdzie można uzyskać taką informację. Pozdrawiam wszystkich :)
  • Moja córeczka 3,5 latka ze skierowania alergologa musi mieć przez min. 3 tyg. do 6 tyg. dietę bez mleka, bez jajek i ograniczyć cukier i właśnie otrzymałam informację z państwowego przedszkola, że u nich nie wolno przynosić własnego jedzenia i co mam zrobić??? Przepisać do prywatnego przedszkola na które mnie nie stać czy może zwolnić się z pracy? Są jakieś przepisy ustalające, że przedszkola mogą to sobie wewnętrznie regulować czy to jest sprzeczne z prawem? Dzięki za pomoc... ...
  • Witam Borykamy się drugi rok z problemem utrzymania diety przez przedszkole. Mam 4letnie bliźniaki, obaj są bezmleczni (zero mleka, serków, śmietany, jogurtów itp) i już się boję tegorocznego naboru do przedszkola. W zeszłym roku obdzowniłam większość przedszkoli i w żadnym nie gwarantują utrzymania diety. Problem pomógł nam rozwiązać żłobek, bo p.dyr. zgodziła się żeby dzieci jeszcze rok tam zostały. Ale teraz są już za starzy i już do żłobka chodzić nie będą. I w tym roku znów ...
  • Ponieważ mam problem ze znalezieniem czegoś wiecej o przedszkolach na Woli (Młynów, Koło) chciałabym napisać, czego sama się juz dowiedziałam i liczę na to, że Wy podzielicie się nawet drobnymi informacjami, które pomogą wpisać przedszkola w odpowiedniej kolejności w formularz rekrutacyjny. Przedszkole nr 237 na Tyszkiewicza - dni otwarte jeszcze 8-10 marca (godz. 17-18), w planie jedna grupa trzylatków i ewentulanie druga łączona ze starszych trzylatków i czterolatków, można dla alergika ...
  • Jak rozwiązujecie problem jedzenia: - czy przynosicie swoje (i czy dostajecie zwrot kosztów wyżywienia) - dziecko dostaje inny pełnowartościowy posiłek (np. zamiast naleśników z serem - ryż z jabłkami) - dziecko dostaje coś innego co niekoniecznie jest drugim daniem (np. zamiast naleśników z serem - bułkę z dżemem) Czy przedszkole musi czy może zapewnić dziecku pełnowartościowy posiłek. Chodzi mi o przedszkola państwowe. senoj
  • Witam, Poszukuję informacji na temat przedszkola Raj na skarpie na ul. Jazdów. Bardzo podoba mi się położenie, ale czy jest tam sympatycznie? Czy Wasze dzieci lubią tam chodzić? Czy panie są miłe? Czy zajęcia dodatkowe są prowadzone przez "fachowców" czy osoby przypadkowe? Czy jedzenie jest smaczne? Co z dietą dla alergika (mleko krowie)? Będę wdzięczna za wszelkie informacje. Pozdrawiam serdecznie.
  • Witam! Podzielcie się informacjami o przedszkolach publicznych, które przyjmują dzieci na dietach eliminacyjnych - chodzi o podstawowe rodzaje alergii - np. na nabiał w każdej postaci (bez jogurtów serków, mleka, kakao, masła, śmietany i t.p.) Wiem, że ta informacja przyda się wielu osobom... Też w tej chwili muszę coś znaleźć dla synka, bo niestety w naszym przedszkolu diety nie pilnują i odsyłają do specjalnego dla alergików, a tam jak zwykle miejsc nie ma. Musimy więc znaleźć...
  • Własnie się dowiedziałam od dwóch dyrektorów przedszkoli, które dotychczas przyjmowały dzieci na dietach, że w tym roku system nie przewiduje rozróznienia dzieci na alergiczne czy niealergiczne i terazx może się zdarzyć, że zakwalifikuje dzieci zdrowe do placówek specjalistycznych dla alergików i odwrotnie, dzieci na różnorakich dietach moga trafić do placówki, która diet nie prowadzi. To już chyba poważne niedopatrzenie Biura Edukacji. Nie wrzucę dziecka tam, gdzie nie moga go ...
  • Witam Szukam pilnie na terenie Jelonek (w Warszawie), lub okolicy przedszkola, gdzie jest możliwa jakaś negocjacja diety ze standartowego menu, lub jest możliwa dieta wegetariańska, lub gdzie standartowa dieta jest w miarę zdrowa (w menu : kasze, warzywa, bez mlecznych zup, budyni, kisieli, bułek z kawą itd.). Jeśli Ktoś coś wie proszę pilnie o odpowiedż. Moja Córka przez 4 lata była "prowadzona" przeze mnie określoną dietą i profilaktyką i nie chorowała. Teraz z powodu rozpadu rodziny...
  • Witam, jestem po raz pierwszy na tym forum, bo do przedszkola mamy jeszcze trochę czasu (moja córka ma niecałe 2 lata), ale już zaczęłam zastanawiać się nad wyborem przedszkola. Mieszkamy na Ursynowie, więc w okolicy wybór przedszkoli jest dosyć duży. Zakładam, że moja córka nie dostanie się do przedszkola publicznego, więc raczej koncentruję sie na prywatnych. I tutaj rodzi się pytanie: czy są przedszkola, gdzie przestrzega się zdrowej diety? Nie chodzi mi tutaj o dzieci z aler...
  • jakie przedszkole polecacie?
  • przestrzega sie diety? bezmlecznej i bezjajecznej dodam...mam metlik w glowie czy oddac do zlobka, czy do przedszkola czy szukac opiekunki...Zuza skonczy 2 lata 30.08,
  • Czy ktoś słyszał, badź coś wie na temat przedszkola dla alergicznego dziecka we Wrocławiu, tzn z przestrzeganiem diety itp. ???? Iza
  • ...respektować fakt ze dziecko uczęszczające do niego ma alergie na przetwory mleczne? jest jakaś podstawa prawna? czy jest to jedynie dobra jego wola? pytam gdyż zarzucono mi ze nie mają takiego obowiązku. dziękuje
  • Chodzą do przedszkola publicznego, w wakacje będą mieli 3 i 5 lat. O dyżurach jeszcze nic nie słychać, zresztą ze względu na alergię i specjalną dietę nic oprócz dyżuru "naszego" przedszkola nas nie ratuje. Myślę, że mogłabym dostać 3 tygodnie urlopu w wakacje (ale nie jednym ciągiem), mąż maksymalnie 2, do tego ewentualny dyżur przedszkola to 2 tygodnie... Wychodzi max.7 tygodni na 9 i to przy założeniu, że spędzamy z mężem wakacje zupełnie osobno, co nie bardzo mi się uśmie...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się