-
czy ktos jest na takiej diecie, albo dziecko? Mialabym pare pytan.
Moja dwojka dzieci jest juz na diecie bezmlecznej i bezjajecznej. Teraz musimy wyeliminowac gluten.
-
Corka ma owsiki i lamblie. Oprocz zapisanych specyfikow musimy jej zmienic diete. Wykluczyc make, cukier. Musimy jej urozmaicic diete przez co mamy jej ograniczyc mleko.
Do tej pory narobilismy jej wiele szkod bo zyla na mleku, mace i slodyczach.
O ile nie mam problemu w wymyslaniem co na lunch i obiad to sniadanie i kolacja to porazka. Nie mam zupelnie pomyslow to jej dawac.
Bardzo prosze o przyklady posilkow sniadanie/ kolacja bez mleka i maki.
Dziekuje
-
Przez ostatnie tygodnie czuje sie zmeczona, bez energii i taka ociezala, swieta tez wcale nie pomogly :-) zastanawiam sie nad przeprowadzeniem detoxu, ale nie picie herbatek i lykanie tabletek tylko ogolnie zmiana zywienia na jakies lzejsze na jakis czas (ostatnio z braku energii do gotowania i brak czasu jadlam dosyc czesto fast-foody). Przypadkowo natrafilam na ksiazke Natalii Rose - The Raw food (detox )diet. Zaczelam czytac i naprawde zainteresowal mnie ten sposob zywienia. Niestety ksiaz...
-
Zagladam czasem na forum o karmieniu piersia z racji tego, ze sama karmie. Na poczatku mialam male problemy i watpliwosci czy wszystko robie jak trzeba. I chyba przestane tam zagladac bo czytajac niektore watki moje oczy wychodza z orbit ze zdziwienia. Czy ta dieta przy karmieniu to wymysl typowo polski? Bo co drugi watek o tym. Te dziewczyny katuja sie niejedzeniem prawie niczego, nie tylko nabialu, ale pomidorow, surowych owocow. No i wiekszosc dzieci cierpi na kolki, robi brzydkie kupy, m...
-
kiedys ,chyba na tym forum czytalam ze jak wykryto raka albo ktos jest po chorobie musi unikac wielu produktow aby rakowi sie nie zylo za dobrze w jego organizmie i zeby nie bylo przerzutow,,,,o ile dobrze pamietam to unikac maki ,cukru,,,,,
gdzie znajde taka liste? na googlach jak wpisze dieta antyrakowa to pisze zeby zdrowo jeszcz ,warzywa itd, ale wiem ze jest konkretna lista zakazanych produktow,,,
i jeszcze jakies pestki , z jakichs owocow, czytalam w artykule ale nie mam pojecia jakie...
-
Kochane laseczki :)
czytałam o diecie na podstawie Dna ,m,in Maja Sablewska i Edyta Górniak , Maja Frykowska , one są na takiej diecie, wczesniej byly poddawane badaniu i maja liste produktow ktore moga, musza jesc oraz takie ktorych im nie wolno bo uczulaja albo zle na nie reaguja
moje pytanie takie:
czy natknelyscie sie na cos takiego w UK? czy mozna moze o tym gdzies poczytac?popytac? jesli nie tutaj to czy w PL wiecie w jakim miescie i do jakiej kliniki one chodzily??? wyczytalyscie t...
-
juz od dawna przymierzam sie do owej diety, a raczej sposobu na zycie:)
Wiem ze niektore z Was odzywiaja sie wg metody Montginac dlatego licze na
Wasza pomoc.
Gdzie kupic fruktoze? jak nazywa sie po angielsku mąka zgodna z ta dieta? w
jakie inne produkty powinnam sie zaczac zaopatrywac?
Piszcie co uwazacie ze powinnam wiedziec zaczynajac diete na emigracji:)
-
Zauwazylam spore zainteresowanie dietami na innych watkach. Kilka z
forumowiczek zdaje sie byc na Dukanie. Ja dopiero zaczynam (6 dzien)
i z wagi nie ubylo ani grama. Wszystko robie zgodnie z zasadami
(przestrzegam rygorystycznie). Wg wyliczen do dzis powinnam byc o 4
kg lzejsza, a nie jestem. Nie poddaje sie jednak. Mysle, ze watek
moze przydac sie tym, ktorzy chca zaczac, a nie wiedza, gdzie kupic
odpowiednie produkty, co tak naprawde jesc, czego sie spodziewac.
Czyli moze sie...
-
Przymierzam sie (dopiero albo juz) do rozszerzania diety i ma do wyboru mase kaszek ryzowych itp. Mnostwo z nich jest z ryzu pelnoziarnistego a jakos nie wydaje mi sie, aby to bylo najlepsze rozwiazanie na start dla delikatnego zoladka.
Ja sama musialam zrezygnowac z pelnoziarnistego makaronu, karmiac persia.
Czy sa jakies wytyczne, od kiedy dziecku mozna podawac pelnoziarniste ryze i inne kasze, lub maczne wyroby?
-
Ma osiem miesięcy. Ciągnie pierś i mm. W zasadzie na żądanie. (Może w tym problem?) To znaczy staramy się rano zjeść śniadanko, w południe obiad a pod wieczór jakiegoś owoca czy inny deser. Ale to tylko teoria, bo ona tego nie chce jeść.
Z piersi nie wiem ile, ale raczej mało już leci i głównie "na zaśnięcie" po butli. Z butli też mało, bo 60-120 około 3 razy w dzień i 1-2 razy w nocy.
Nie chce natomiast rozszerzać diety. W pierwsze dni, trzy miesiące temu, mogła wtrąbić naraz cały słoicze...
-
Wiem, ze na tym forum kilka z Mam jest na tej diecie, moze ktoras rozwiaze moj
problem?:)
1.czy makaron (z tych dozwolonych) lub ryz czy kasze moge jesc na obiad, tj ok
15?Myslalam ze tego typu wegle tylko do sniadania, czytam i czytam i juz mam
metlik w glowie:(
2. jesli ryz na obiad dozwolony to czy moge go zjesc zapiekanego z jablkami na
obiad, czy to jako slodkie danie moze byc jedzone tylko rano?
Z gory dziekuje za porade:)
-
Gdzies kiedys spotkalam sie z rozszerzaniem diety w taki nietypowy
sposob-poprzez podawanie dziecku np. kawalow warzyw do samodzielnego
jedzenia. WIe ktos jak to sie nazwyalo i gdzie o tej metodzie mozna
poczytac? Mi sie to bardzo podoba,a ze maly skonczy 4 miesiace jak
bedziemy w PL (wiec pora na zmiane diety-maly butlowy),a moja mama
juz sugeruje,ze powinnam podawac zupki butelka,wiec chcialabym sie
dowiedziec cos wiecej o sposobie,ktory wydaje mi sie byc
zdecydowanie bardziej...
-
Przepraszam, ze zakladam tu nowy watek,ale tamten sie rozszerzyl a
ja mam tylko krotkie pytanie do dziewczyn z Anglii ktore sa w
temacie.Jakie kielbaski z dostepnych tutaj sa dozwolone w dniach
proteinowych? Czy moge jesc np.frankfurterki?
-
Witam,moja mała ma 5 mieięcy i właśnie za zaleceniem lekrza rozszerzam jej dietę.Tak,tylko o czego zaz?Kupiłam soczki,deserki,zupki,kazkę malinową i kleik ryżowy.Uff Wiadomo,że taka malizna wszyskiego na raz czy to w jeden dzien nie zje(choćby po łyżeczce byłoby za dużo jak na początek)Zaczęłam chyba niefortunnie od deserku,mlinowo-jagodowo jakiegośtam.na noc kleik ryżowy.Na drugi dzien mała miała jakąś wysypkę na czole,pozatym nie bardzo jej smkowało.Przyznam,ze deserek był lekko kwaśny...K...
-
Bobas, a właściwie bobaska ma 9 miesięcy i nie chce jeść "normalnie". Tylko butla i butla.
Jest wysoka jak na swój wiek i raczej szczuplutka, wazy 7,5 kg. Ledwie ledwie, ale trzyma się swojego centyla. Mleka wypija w sumie na dobę ok. 600 ml. Wygląda i zachowuje się zdrowo.
Do jakiego wieku mam się nie przejmować i czekać aż sama nabierze apetytu?
-
Wiecie gdzie mozna dostac kakao odtluszczone? I jak sie po angielsku
nazywa skrobia kukurydziana??
-
i kiedy ile posilkow bezmleczmych , gdzie takie cos znajde?
-
Czy mozecie mi poradzic zestaw witamin i mineralow dla dwulatka do ssania, bez konserwantow, kolorantow, sztucznych substancji smakowych i SLODZIKOW? Cukier moze byc. I aby nie byly na tyle naturalne i nue zawieraly wyciagow ze stu roznych owocow tropikalnych i warzyw. Jegomosc ma nietolerancje pokarmowa i np cytrusow nie je a tym bardziej nie eksperymentowalam z dziwnymimw nazwie i wygladzie roslinami.
Moj pan odmowil jedzenia owsianek, kaszek czy witabiksow do ktorych wczesniej wsypywalam ...
-
jaką dietę jej wprowadzić aby z tego wyszła,mała jest dość wybredna i ciężko jej cokolwiek nowego zaproponować,mięso je raz na jakiś czas,warzywa tyle co w zupie chociaż i biedna marchew jest już nie mile widziana i solidnie wypluwana przez córę,nie mam pojęcia jak jej dobrać produkty aby to miało ręce i nogi.
Ogólnie córka nie ma stwierdzonej skazy białkowej ale kilka razy padały takie podejrzenia że może to to,córka ma na rączkach takie jakby chrupki,krostki koloru skóry od kilku lat,czasa...
-
Dziewczyny solicie potrawy swoim dzieciom? Moj synek ma roczek i nie
dodaje soli do gotowania. Czytalam na babycentre, ze do 3 lat
dziecko potrzebuje bardzo niewiele soli, tu link:
www.babycentre.co.uk/baby/startingsolids/saltexpert/
Tylko sie zastanawiam czy teraz odrobinke dosalac czy nie, po roku
znaczy.
Czy dostaje potrzebna ilosc soli wraz z pokarmem?
Pozdrawiam:)