-
A mianowicie - dieta strukturalna. Czy slyszeliście o niej? Może ktoś stosuje i zechce podzielić się refleksjami? Ja niedawno zaczęłam się nią interesować i od tygodnia stosuję. Muszę powiedzieć, że jestem bardzo zadowolona, bo czuję, że to wreszcie coś dla mnie. Mam za sobą epizod z dietą białkową i wiem, że taki sposób odżywiania mógł spowolnić mój metabolizm. Oczywiście po pół roku od diety białkowej przybyła mi połowa z tego co wtedy zrzuciłam... Chcę wreszcie schudnąć trwale, a jednocześ...
-
Dzień dobry,
Jesień zbliża się wielkimi krokami, osobiście gdzieś już od dobrego tygodnia czuję dość znajomy w tym okresie 'spadek energii'; jestem ospała i mimo, że się wysypiam (jestem osobą raczej zdrową, 163cm wzrostu, 64kg), trudno mi z siebie wykrzesać zwyczajową energię i zapał do sprostania codziennym obowiązkom.
Wstyd się przyznać, ale nigdy nie łączyłam tego z dietą, nie zastanawiałam się nawet, czy można ją urozmaicić tak, aby pomogła zwalczyć jesienne przesilenie.
Moja typ...
-
Drogie koleżanki!
Mam 34 lata, 170 cm wzrostu, ważę 68 kg.
Od około dwóch tygodni jestem na diecie. Odstawiłam zupełnie słodycze, białe pieczywo, biały makaron i ziemniaki. Produkty te zastąpiłam chlebem razowym, makaronem razowym i kaszami.
Na śniadanie zjadam owsiankę z jabłkiem, na drugie śniadanie chleb razowy z jakimiś dodatkami, na obiad mięso duszone lub pieczone albo rybę z kaszą i warzywami, ew. spaghetti z makaronem razowym, w międzyczasie na przekąskę owoc i/lub orzechy, na kola...
-
Witam, chce pozbyć się paru kilogramów, więc zaczęłam ćwiczyć ale uznałam że należałoby ten proces wspomóc poprzez suplement dietetyczny, niestety nie znam się na tego typu produktach może bylibyście w stanie mi cos doradzić ważne by nie kolidowałoby to ze zdrowiem. Dziekuje :)
-
Witam,
zapraszam Was wszystkie do skorzystania z poniższej diety.
Polega ona głównie na naszym wysiłku bo dietetyk zaplanuje nam tylko menu i udzieli wskazówek a reszta zależy już od nas.
link: allegro.pl/show_item.php?item=2511375362
-
Ja właściwie jestem teraz na diecie wegańskiej, co prawda nie zwłasnej woli, ale po badaniu na opóźnioną alergię pokarmową i okazało się, że nietoleruje wielu produktów. Teraz moja dieta wygląda tak: zero mięsa, praktycznie zero produktów roślinnych, rzadko mogę jeść jajka, musze uważać, na jakiś czas zero pieczywa (gluten).
Ale przyznam, że nie jest źle. Rośliny strączkowe można przyrządzić podobnie do mięsa. Człowiek się najada i o dziwo, chociaż to strączki czuję się lekko! Za owocami nie...
-
Witam,
czy naprzemienna dieta proteinowa (Dukana) jest bezpieczna dla organizmu? I
jak dlugo mozna ja stosowac?
pozdrawiam
-
jaką dietę wybrać i jakie wspomagacze gdy nic nie pomaga ?
-
czy ktos stosuje? prosze o napisanie jak stosowac i mniejwiecej co jesc.
-
Ile schudłyście na tasiemcu i przy jakiej diecie?
-
Znalazłam przepis na dietę kapuścianą na www.ziolowyogrod.blogspot.com , czy ktoś z was zna tę dietę i czy jest ona skuteczna?
-
Moje pytanie dotyczy diety 3D - czy ta dieta jest tu komuś znana? Ostatnio coraz częściej o niej słyszę, widziałam nawet jadłospis na jakimś forum - ogólnie sprowadza się ona do tego, że zjada się 3 posiłki + 2 przekąski na bazie mięsa, warzyw, owoców, produktów typu ryż czy ciemne pieczywo i do każdego posiłku czy przekąski dodaje się odpowiednie przyprawy. Jestem ciekawa opinii osób, które tę dietę stosowały - czy schudły, ile, czy było ciężko? Będę wdzięczna za odp. :)
-
Hej, szukam ostatnio informacji na temat diety kopenhaskiej. Słyszałem wiele pozytywów i negatywów, trafiłem między innymi na to
fithealthblogg.blogspot.com/2012/04/dieta-kopenhaska-zbawienie-czy.html
i się zastanawiam, czy jest tak tragicznie, że głód itp?
Mam 89 kilogramów przy 179 i potrzebuję zrzucić "sporo" sadełka.
Próbowałem różne diety, bywałem u dietetyków. I nic.
proszę o odpowiedź!
Z góry dzięki
-
Zdecydowałam się na tygodniowy wyjazd w lutym, tanie nie są, ale mam nadzieję, ze efekt będzie fajny. Moja koleżanka, wegetarianka była na takim wyjeździe i wróciła w super formie, ale mówiła, że niektórzy odchudzający się nei dawali rady na takiej diecie...
-
Od lat zmagałam się z moimi kg! Próbowałam różnych sposobów na pozbycie się nadwagi, ale waga wracała. Aż wreszcie ktoś polecił coś rewelacyjnego!Nawet nie wiem kiedy zgubiłam te kg, wiem tylko ze nie glodowalam i jadłam ulubione moje potrawy a chudłam. Waga nie wróciła:) a wszystko dzieki diecie zakupionej na allegro u uzytkownika dietek1
polecam a komentarze mowia same za siebie...
allegro.pl/listing/user.php?us_id=23382927
-
zamierzam ćwiczyć na stepperze ok godzinę dziennie, dodatkowo 2 razy w tygodniu basen. Zastanawiam sie nad dietą. Czy możecie coś poradzić ? Nie wiem czy starczy MŻ czy może zdecydować się na jakaś konkretną dietę ( np. Dukana) ? Jakie są wasze doświadczenia ? Jestem bliska stwierdzeniu, ze po prostu musze ograniczyć jedzenie ale czy to wystarczy?
Ważę 73,5 kg i chce zrzucić z 10-15 kg.
-
Prosze o pilna odpowiedz eksperta. Od dzisiaj rozpoczelam diete Dukana, bo ostatnio bardzo przytylam i juz wiecej nie moge siebie zniesc, tymbardziej ze ledwo sie mieszcze w ubrania. Dzisiaj zjadlam: & jogurt, 2 jajaka na twardo i 2 plasterki szynki, co uzupelnilam woda i wypilam tez 2 filizanki kawy.
Teraz czuje sie fatalnie, ssie mnie w zoladku z glodu i mam skurczowy bol pod prawym lukiem zebrowym.Prosze o odpowiedz czy to jest normalne na poczatku diety (ostatnio duzo jadlam i pewnie mam...
-
Chcę mieć szybko płaski brzuch. Dokładnie 3 i pół cm mniej w obwodzie pasa. Czy takie ćwiczenia, że rano i wieczorem: 100 brzuszków, 50 brzuszków na dolny mięsień brzucha, napinanie mięśnia brzucha... oraz dziennie godzina jazdy na rowerze lub na rolkach albo bieganie 30 minut da szybko jakiś efekt? Ogólnie mam tylko za duży brzuch i nie ukrywając to mnie to denerwuje :/:/:/
-
Wiedza na temat indeksu glikemicznego została wykorzystana przez Michela Montignaca, który sam walcząc z nadwagą i chorobą trzustki stworzył dietę zalecaną dzisiaj dla cukrzyków. Dieta ta pozwala istotnie obniżyć masę ciała i utrzymać ją na optymalnym poziomie, jednak należy zaznaczyć, ze jest skuteczna jedynie w niektórych przypadkach otyłości, mianowicie tych spowodowanych zaburzeniami wydzielania insuliny.
Dieta Montignaca nie ogranicza ilości dostarczonych kalorii, zwraca jednak uwagę ...