dieta

(33 wyniki)
  • cześć po oglądnięciu zdjęć z tegorocznych wakacji mamy postanowienie diety. Tak zdroworozsądkowo odstawiamy słodycze, słodzone napoje, chipsy, białe pieczywo (w zasadzie wszelkie pieczywo), ziemniaki, makaron... no i pozostaje problem co jesć? czy macie pomysł na drugie śniadanie? na obiad itp? nie chcemy jeść wiecznie serka wiejskiego, szukamy czegoś czym się można najeść i co można zabrać do pracy POMOCY! byłam na forum dieta ale jak zobaczyłam wątek "ile schudłyście po ta...
  • Jako że wielkimi krokami zbliża się termin rozwiązania mam pytania do WDPD będących w temacie. Z synem miałam masakrę, kolki trwały i trwały w nieskończoność. Doszłam do wniosku że częściowo jest to związane z dietą tuż przed urodzeniem (jadłam np. dużo pomarańczy). Nie wiele mogłam jeść. Teraz chcę się choć trochę przygotować...
  • WDPD ! Przeczytałam wątek o diecie dukana i jestem w pełni gotowa zacząć nową dietę. W planach mam oczywiście jeszcze siłownię ( to raczej na stres i rozładowanie się niż na figurę ) ale mam problem z samą dietą. Nie mam pojęcia jak ułożyć jadłospis np. na pierwszą fazę. Niby coś tam wyguglałam ale wiadomo... raz polecają jakieś placuszki ze skrobią kukurydzianą i a raz krzyczą, ze nie wolno. W wątku zalinkowanym Ranja podsyłała dziewczynom książkę o diecie. [b]Czy ktoś ją jeszcze ma? Moż...
  • w sobotę będę mieć gości urodzinowe przyjęcie będzie - dziecka urodziny, ale goście będą i dorośli i małoletni :) pomożecie, bo nie wiem co podać .... założenia: 1. żadnych obiadów ;) raczej przekąski i coś na słodko 2. smacznie i żeby się nie narobić ;) problem: 1. 2 osoby bezmleczne (plus zakaz orzechów i cytrusów) 2. 2 osoby na dukanie oczywiście nie mam ochoty gotować 5 rodzajów różnych potraw dla każdej grupy... poradzicie coś?
  • Czy spożywacie jakieś suplementy diety i czy rzeczywiście coś one dają? W telewizji i w gazetach różne reklamy typu np. bielissa albo inne jakieś takie. Tylko czy jest to coś warte? Czy to na zasadzie, że zaszkodzić nie zaszkodzi, ale czy pomoże? Może macie jakąś wiedzę w tym temacie, może mądry lekarz coś polecił? Pozdrawiam
  • Moje kochane,czy któraś stosowała/stosuje? z jakim skutkiem? Przydałoby mi się zrzucic z 6 kg /marzenie/ale nienawidzę chodzic głodna-zreszta: kto lubi:-( Poczytałam w necie,są też przepisy,wydaje się łatwa.Może któraś coś napisze n/t...proszę!
  • Witam czytam forum od jakiegoś czasu i wiem, że często pomagacie.Mam problem z ulozeniem jakiegos sensownego jadlospisu dla mojej rodzinki. Dzieci jedza owoce i warzywa ale ciagle mysle czy robie wszystko dobrze. Czytalam tabele zywnosciowe chodzi mi raczej o wasz sposob na prawidlowa diete rodzinny. Dodam ze syn 7 to typowy nie jadek i z nim mam najwiekszy problem.
  • Znalazłam na forum i informacje na temat tej diety i bardzo mnie to zaciekawilo bo mam 18 kg do zrzucenia.Bardzo duzo pozytywnych opinii.Czy ktoras z was dziewczyny probowala tego? a jak nie to podaje linki na forum(warto przeczytac): forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=36&w=83915342&a=84391829 i na strone o diecie: vitalia.pl/index.php/mid/4/fid/4/diety/dieta napiszcie co sądzicie:)wszystkie opinie mile widziane i bardzo potrzebne. pozdrawiam
  • Ostatnie wyniki mojego 8 letniego dziecka wykazały za dużo glukozy. Jest problem z tym bo właściwie we wszystkim jest cukier.Czym można zastąpić zwykły cukier?
  • Proszę podpowiedżcie mi jakie mogę jeść,robić sałatki,gdy jestem na Diecie?:)Proszę o przepisy.Z góry dziękuję:)
  • Muszę zmienić zasady żywieniowe w swoim domu. Ja mam problemy z przemianą materii ( narastające z wiekiem).Żle się czuję sama z sobą ( zawsze miałam w miarę stałą wagę ale po operacjach to się niestety zmieniło ). Córka ( 25 lat )jest z kolei b.szczupła, miała b. silną anemię . W tej chwili wyniki są w normie ale denerwuje się bo ciągle jest zmęczona, anemiczna. po przyjściu do domu pad na łóżko i musi tak poleżeć conajmniej 1h.Wiem, że to w głównej mierze stres- zmieniła pracę i ...na razie...
  • Drogie jak diabli, ale może faktycznie skuteczne? Macie jakieś doświadczenie, a może to kolejny, sprytny chwyt reklamowy? Już prawie mam wyrzuty sumienia,że jeszcze nie kupiłam mojemu miłemu...
  • Czy ktoś próbował diety wzbogaconej o dużą ilość produktów owsianych? podobno rewelacyjnie poprawia stan skóry, włosów i odchudza, tych, którzy tego potrzebują:)
  • Dziewczyny, mam taki pomysł, żeby zrobić sobie dietę z kaszy jaglanej, ale jeszcze nigdy nie byłam na monodiecie i jestem ciekawa czy któraś w Was próbowała? Absolutnie nie mam na myśli odchudzania i nie interesuje mnie "chudnięcie", tylko reakcje organizmów "w praniu". Bo to, co mądre głowy mówią na ten temat, to wiem, ale jestem ciekawa jak to wpływa na zwykły organizm. Jedyną osobą, którą znam, która tę dietę stosowała jest mój nauczyciel jogi, a jego organizm zdecydowanie nie jest zwykły ;)
  • Żółtka(17)

Ponieważ od dłuższego czasu jestem na diecie białkowej zostaje mi baaardzo dużo żółtek Już nie mam pomysłu co z nimi zrobić,tym bardziej, że one takie "od chłopa". -- Może macie jakieś pomysły. Jeszcze mnie nie zawiodłyście. Pomożecie? Kiedy kierowca może poruszać się po drodze publicznej w stanie nietrzezwym? a-nigdy b-raz w roku w swoje imieniny
  • macie ,używacie? bądź stosowałyście? podobno dobrze działają na celulit, prawda?
  • Dziewczyny, ratujcie! Za tydzien chrzcimy synka, impreza w domu, a rodzina meza (75% gosci)wlasnie oznajmila, ze sa na oczyszczajacej diecie owocowo-warzywnej. Skoncza ja do czasu chrzcin, ale obawiajac sie efektu jojo, nie beda jedli miesa. Ryb prawdopodobnie tez nie. Tylko owoce i warzywa. Macie pomysly co przygotowac? Ja sie zalamalam...
  • Witam :) mam male coreczki, ktore lubia biale pieczywo - kajzerki, bagietki etc. Abstrahujac od walorow zdrowotnych ;) mam klopot z ich przechowywaniem. Jesli przechowywac mam dlugo, to wkladam do zamrazarki. Ale dwa-trzy dni? Zeby bagietki nie wyschly na wior, a bulki nie nadawaly sie tylko na tarta? Z pieczywem czarnym nie mam klopotu - zwykle tez dluzej pozostaje swieze.
  • Napiszcie proszę jakie macie doświadczenie z tym preparatem Warto czy odchudzi tylko porfel :(
  • Chciałabym rozpocząć stosowanie diety Montignaca i prosze o rady tych którzy są "oblatani" w temacie. Która pozycje ksiązkową powinna nabyć,która najlepiej opisuje i pomaga,ma najwięcej przepisów? Albo gdzie z netu czerpac wiedze?Owszem jest mnóstwo stron i forów dot. tej diety ale chciałaby miec tez coś pod ręka w domu.sam indeks glikemiczny juz mam:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się