ja mam

(5 wyników)
  • Endokrynolog, u którego leczę hashimoto, zlecił mi nie tak dawno takie badanie jak: ASO, CRP i odczyn Wallery Rosego. Niestety skierowanie to jest z gabinetu prywatnego, musiałabym płacić, czy może mi przepisać je lekarz pierwszego kontaktu? A badania te kazał zrobić mi na podstawie obejrzenia kilku guzków, które zobaczył na mojej dłoni (zewnętrznej części) oraz kilku pytań. Czy przy problemach ze stawami można mieć takie objawy jak... - rano opuchnięte dłonie i dziwne uczucie, takie...
  • Cześć, mam 32 lata. Od 13 choruję na rzs. Byłam leczona wieloma środkami (tauredon, sulfasalazyna, methotrexat, arava). Obecnie jestem po 1 wlewie dozylnym leku biologicznego. Macie jakieś doświadczenia? U mnie narazie bez rezultatu. pozdrawiam
  • jak to jest zyc z tą chorobą? Dziś zadzwoniła moja mama. Odebrała wyniki mojego brata. Ma podwyższony (ponad norma) czynnik reumatologiczny (norma to ponoc 25 jednostek, on ma 32). Lekarka ogólna powiedziala, że to moze byc to... Mama jeszcze nie wie, że to nieuleczalna choroba. Ja za chwile bede dzwonic do brata, do Anglii, zeby przyjechal do kraju na dalsze, specjalistyczne badania. W rodzinie chorowala na to moja prababka ze strony taty. Nic o tej chorobie nie wiem, poza stra...
  • Czy mogę wykonać to badanie bez skierowania, jak ono wygląda, jaki jast koszt tego badania.
  • Objawy(13)

Rozpoczelam nowy temat z tego wzgledu iz interesuje mnie jakie macie objawy. Tzn wiem, ze jest to bol, ale interesuje mnie czy ten bol towarzyszy wam stale czy tylko w momencie gdy w organizmie jest zapalenie? Poniewaz ja mam jeszcze nie potwierdzona diagnoze a boli mnie stale. OB badam systematycznie i nie jest podwyzszone. Zaatakowany mam staw biodrowy i bez tabletki przeciwbolowej ledwo chodze. Obecnie biore Catafalm 50 (preciwbolowo- przeciwzapalny), Piascledicine 300 (na odbud...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się