ja mam

(22 wyniki)
  • Ja mam chora córcie niespełna 3 letnia, od 2 marca tego roku nie bardzo umiem sobie jeszce z tym wszystkim poradzic. Chciałabym z kims kto ma problemy podobne do mojch czasem porozmawiac... Obecnie jesteśmy na Lamitrynie który i tak nie działa córcia od ponad dwóch tygodni ma ciagle ataki:((( a dzis okazało się, że ma Angine.... Może to przez to zobaczymy czas pokarze:((( Pierwsza była depakina skutki drżenie rąk chwiejny chód!!! Prosze piszcie... Moje gg 6223885 Magda
  • Jak to w końcu jest z tym diagnozowaniem padaczki skoro EEG i TK jest prawidłowe, na chybił, trafił? Czy metodą wykluczania innych chorób? Nic już nie rozumiem :-( Mój facet jak się zdenerwuje w pracy (!) - wiadomo, w dzisiejszych czasach trudno o uczciwego pracodawcę: pensje nieterminowe, urywanie stawki, pastwienie się nad pracownikami - stresów jest pod dostatkiem... po takiej nerwówce ledwie trafia do domu, zachowuje się jak pijany, zatacza się, odczuwa różne bóle, albo ma trudnośc...
  • Mam do Was prośbę pomóżcie mi troszeczkę bo po dwóch napadach które miały miejsce niedawno się załamałam. Zawsze napady miałam w nocy przeważnie kiedy spałam teraz dwa ostatnie pojawiły się nad ranem jeden z dodatkiem rozbicia głowy, drugi napad rozbicie głowy z wstrząśnieniem mózgu. Tym drugim razem ocaliła mnie intuicja męża którego pchnęło co by zadzwonić i w miare szybko wezwał pomoc, ponieważ nie odbierałam. Tylko tak się zastanawiam co jeśli szłabym z moim dzieckiem po schodach, n...
  • Witam!! Z tą pogodą jest różnie, kiedy przez pół dnia świeci słońce i nagle zacznie pada deszcz to ja odrazu dostaje napad i to do tego jeszcze około 2 lub 3 mam takie napady. Jak jest mocna wichura to mnie boli głowa przez cały dzień i sie tego nie da powstrzymac. A kiedy jest dzień przed wychodzeniem pełnią to ja mam kilka napadów i jest to samo na następny dzień. A jak wy macie z pogodą?? POZDRAWIAM
  • Witam Wszystkich po dłuższej nieobecności . patrząc na to co się działo podczas mojej nieobecności tutaj widze , że bardzo duzo się tu dzieje przyjnajmniej wiem , ze to forum nadal jest '' żywe '' nie tak jak niektóre inne fora poświęcone naszej chorobie . Niestety ostatnio miałem parę ataków głównie grand mall miało to miejsce albo podczas wykładu tuż przed egzaminami moimi na uczelni albo podczas pracy na podwurku 2 tygodnie temu miałem ostatni taki atak . Mam nadzieje ,...
  • Czy jest to w ogóle możliwe? Pytam, bo kilka razy zdażyły mi się takie epizody kiedy miałam drgawki, podwójne widzenie i bezład kończyn, ale w 100 procentach nie straciłam przytomności. Moja lekarka stwierdziła, że na pewno nie były to ataki padaczki, bo przy takowych zawsze występuje utrata przytomności. Czy to prawda? Bo jeśli to nie epi to w takim razie, co? Dodam, że mam stwierdzoną padaczkę i często zdażają mi się ataki
  • Od 5 lat mam napady polegające na utracie świadomości, braku kontaktu z otoczeniem. Można do mnie mówić, pytać się o cokolwiek ale mnie poprostu "nie ma". Kiedy atak mija, wracam do siebie ale zupełnie nie wiem że taki atak nastąpił. Czy ktoś miewa podobne ataki i jak rozpoznać kiedy jestem sam, że akurat 15 min. temu miałem atak???
  • Witajcie ponownie! Mam pytanie do wszystkich epileptyków, czy wyczuwacie jakoś że zbliża wam się atak?? Jeśli tak to jak? Co czujecie? Jakie to są symptomy? Pozdrawiam Wszystkich Zmeczona85
  • opowiem Wam moją historie z porodem. Mialam ustalone zewnatrzoponowe znieczulenie ( napad mialam tylko 1 w zyciu wiec bylo ustalone ze takie znieczulenie bedzie najlepsze) ale pani anestezjolog ktora akurat byla w szpitalu powiedziala ze "Nie, bo nie" i zarzadzila narkoze. Polozyli mnei na stol, przygotowali i mowia ze zaraz usne. Czuje jak trace czucie w ciele i odpływam powoli, odplywam odplywam...zaraz usne... ups...zaczynam sie budzic a nie zasypiac!!! Slysze ze biora sie do kr...
  • Jestem chora na epilepcję,miałam atak półtorej miesiąca temu (jeden),ale stwierdzono mi padaczkę. Dziś miałam dziwne zdarzenie. Wróciłam do domu i postanowiłam położyć się na godzinę, odpocząć. No i zasnęłam. Po jakimś czasie sie przebudziłam, słyszałam za plecami telewizor, który miałam włączony. Wszystko dokładnie słyszałam, ale... Nie mogłam sie ruszyć! mogłam ledwo otworzyć powieki,tak, że widziałam swoje rzęsy i tapete na ścianie. Potrafiłam ruszać tylko koniuszkami palców. R...
  • Mój syn choruje od roku. Jest studentem. Ma już zaświadczenie od lekarza, historię choroby i składa to wszystko do komisji, aby uzyskać orzeczenie o niepełnosprawności. Jaki stopień może uzyskać? Lekarz mu powiedział, że jeżeli już to najczęściej przyznają lekki? Jakie macie z tym doświadczenia? Czy jest taka możliwość, że nie otrzyma tego orzeczenia? proszę o informacje.
  • Macie moze zawroty glowy ? Bo ja mam i nie wiem, czy to tez objaw padaczki czy cos innego.
  • Witam serdecznie mam pytanie ja mam zamiar się zapisać na prawo jazdy ale czy muszę mieć zgodę na prowadzenie pojazdów mechanicznych lekarza pierwszego kontaktu?
  • Moja neurolog oświadczyła mi że nie będzie u mnie odstawiać leków bo na pewno pojawią się napady,spytałam czy kiedykolwiek .... wyzdrowieje, stwierdziła 'raczej pozostaniemy przy lekach'. Boshe jak ja siebie nienawidzę,tej całej choroby,lekarstw .... znowu czuję się nikim. I naprawdę nie pomaga mi że jestem podobno ładna że studiuje anglistykę co z tego skoro jestem sama z tym wszystkim.
  • Witam wszystkich serdecznie mam uzbierane już pieniądze na prawo jazdy ale nie wiem jakie badania trzeba zrobić żeby zdać prawo jazdy i czy muszę powiadomić mojego neurologa chciałbym to zrobić w tajemnicy przed nim bo jak się niedawno zapytałem tak z ciekawości to mi odpowiedział mi że nie mogę a ja mam niecałe 20 lat i nie mieć prawka to dla mnie kicha pozdrawiam proszę o szczere opinie mogą być nawet dosadne.
  • ma ktoś z was podobną postać choroby?? Otóż miewam dość dziwne ataki,raz odbiera mi świadomość i nie wiem co robię 3-10min(a wtedy pewnie zachwuje sie jak niespełna rozumu),ale przeważnie albo nie moge mówić(chodź wiem co się wokół dzieje),albo mam zaburzoną świadomość,halucynacje,deja vu i za każdym razem jak dostajetego typu atak,czuję się jakbym umierala,jakby nigdy niemiała mi wrócić pełna świadomoś...wiem że to brzmi absurdalnie ale zawsze mam takie uczucie. Albo jak autystyk w czasie ...
  • Pyta Epi który już nie daje rady podczas ataków. Czekam na odpowiedź.
  • Chcę się podzielić radosną nowiną - w końcu udało mi się zdać egzamin na prawko, za drugim podejściem, ale jednak jakoś przez to przebrnąłam. Ponad rok tem w rubryce "Ujawnij się" na Neuronecie pisałam, że jest to moje wielkie marzenie... No i spełniło się! Na gwiadkę odbiorę prawo jazdy...
  • siemka wszystkim tez tak jak wy choruje ale się nie załamuje bo wiem ze nie jestem obojętny jednej dziewczynie którą bardzo kocham z padaczką da się normalnie żyć wiem to po sobie wiec chce wam przekazać ze padaczka to nic strasznego z tą choroba da się żyć i mało tego żyć i być szczęśliwym i tryskać humorem. Wiec nie warto się załamywać tylko żyć z ta chorobą i robić wszystko nom prawie wszystko ja też tak jak wy pewnie byłem załamany ja dlaczego ja ale to z czasem minęło bo poznałem l...
  • to jeszcze raz ja mam dla was taką propozycje jestesmy chorzy wiadomo jak jest kazdy niemoze sie pogodzic czuje sie załamany boi sie powiedziec innym ma doła itp co byscie powiedzieli gdybysmy sie tak spotkali gdzies w pieknym miejscu polski i pogadali o tym to byłby taki zlot zjazd nowe znajomosci a moze i nowe miłosci bysmy sie złozyli ile kto moze dac i wynajeli jakis motel i sie soptkali pogadali moze nawet pospiewali to odrazu byłoby lepiej na duszy i lzej na sercu jak to sie muwi ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się