Forum Zdrowie Migrena
ZMIEŃ
      ja mam

ja mam

(24 wyniki)
    • Czesc, jestem tu nowa i mam podstawowe pytanie, czy to co mnie 2 dni meczyło to migrena? Otóz bolała mnie głowa , tak ze nie mogłam gwałtownie nią ruszac bo czułam taki tetniacy ból, tak samo przy schylaniu głowy ból sie nasilał, ponadto 39' goraczki, dreszcze, nudnosci (wymioty po jabłku).Wziełam apap i po 2 dniach przeszło. Takie cos zdarzyło sie 1 raz, natomiast zauwazyłam ze od tego roku a scislej od 2 miesiecy czesto boli mnie głowa, a kiedys miałam tak sporadycznie. Ostatnio...
    • Witam po przerwie, Kontynuuje ostro walke z migrena. Od dawna chcialam sie zapytac migrenowcow, zwlaszcza osoby, ktore maja migrene ze szczekosciskem, problemami z kregami szyjnymi o ... to [b]JAKA MACIE GRUPE KRWI[/b]? Wyjasnie te teorie pozniej, ale wg. dr Jean'a Thomasa z Francji osoby z migrena maja w przwazajacej czesci [b]GRUPE KRWI 0[/b (zero). Pozdrawiam Shateen
    • I teraz siedzę w pracy od rana z bólem głowy. Nie wiem czy to przypadkiem nie od tego, że wczoraj skusiłam się na kupno (a potem niestety na zjedzenie) super sera pleśniowego. Czy wam też zdarza się mieć napad po serze?
    • Jestem osobą chorującą na migrenę. Bóle głowy towarzyszą mi już od 3 lat. Zaobserwowałam u siebie, że po zjedzeniu czekolady aura przychodzi, jednak mam pytanie. Czy po 24h po zjedzeniu czekolady, która prawdopodobnie wywołuje u mnie migrenę, można "zdiagnozować", że to akurat ona jest sprawcą mojej męki? To nie za długi czas, który dzieli mnie od bólu? Dodam jeszcze, że migrena łapie mnie na początku cyklu miesiączkowego, niestety... Pozdrawiam, Bacha3000
    • Witam ,w dzieciństwie miałam stwierdzone skrzywienie kręgosłupa ,a od kilku lat cierpię na uporczywe bóle głowy...Wiem,że czasem właśnie tego typu schorzenia są przyczyną migren... W związku z czym mam pytanie do jakiego lekarza powinnam się udać i w jaki sposób można w ogóle zdiagnozować taką przyczynę oraz jak przebiega leczenie w takiej sytuacji ? Z góry dziękuję i pozdrawiam Marta
    • Ostatnio dosc czesto zdarzalo mi sie ze stalam ze szklanka wody w reku i kompletnie nie moglam sobie przypomniec czy popilam tabletki czy nie - innymi slowami - wzielam cos w ogole czy mialam dopiero zamiar?! Straszna jest taka skleroza bo wtedy musze dla pewnosci odczekac min ze 3- 4 godziny zeby nie przedawkowac. czasem uda mi sie dojsc wstecz jak to bylo ale nie zawsze. czlowiek nie wie czy meczy sie bo nie pomoglo czy meczy sie bo nic nie wzial.. Ale jeszcze bardziej mnie ...
    • Moja neurolog właśnie przepisała mi ten lek. Jest od padaczki i od migreny do codziennego połykania. Czy ktoś go brał? Jak się po nim czuł, jakieś skutki uboczne?
    • Witam, ja mam rozne, brak koncetracji, jestem nerwowa, ziewam, a potem to juz zaczyna sie ja to nazywam "uczucie zamalego kasku " na glowie. Od pewnego czasu zauwazlylam cos nowego, czuje zapach spalin, i z otoczenia tylko ja, no to juz wiem ze gdzies kreci sie migrena. Potrafie caly dzien czuc spaliny, spaliny i wkurzac sie, a potem ... tabletka i czasem zdarze wyprzedzic migrene, ale nie zawsze :(
    • pare m-cy temu zglosilam sie do Was z bolem glowy, pogadalam troche z Venus i zniknelam.Bo zniknal bol glowy.Bylo to mniej wiecej w listopadzie, brala Cilest, ktorego to 'obarczalam wina' za ow bol glowy.Glowa bolala mnie tak mocno ze po prostu w polowie opakowania przestalam go brac.Wiem, wiem, nie wolno tak. W kazdym razie na nastepny dzien glowa nie bolala az do mniej wiecej marca.Przez ten czas od polowy listopada to marca nie bralam zadnych pigulek.Bylam u ginekologa, powiedzialam...
    • stalo sie - moj 11-letni syn tez jest ofiara migreny..Peeeelnoobjawowej - z mroczkami, "wysadzaniem gał", rzyganiem i ostatecznie bolem glowy. Biedny zdania nie mogl sklecic, a dopadlo go w szkole, przez te mroczki nie widzial co pisze w zeszycie, dopiero teraz wszystko ladnie skojarzylismy...Ja mam migrene, maz ma migrene, moja mama miala, moj tata mial, moj najstarszy syn (17) ma, ciekawe co bedzie z najmlodszym, trzyletnim? Kot zdrowy.Paaa
    • Mam pytanie... Odnosnie solarium... Czy majac migrene mozna chodzic na solarium czy jest to zabronione?? (tak jak oczywiscie wiekszosc rzeczy.. ) pozdrawiam
    • ... dosłownie i w przenosni; jednego aktora, w zasadzie monodram na duże "M jak migrena". Jako, ze od rana nic nie pomagało, więc po nieudanej próbie (Mariomigran + aspiryna przeciwmigrenowa) nie zażyłem już nic wiecej. Na szczęście w pracy byli wyrozumiali i puścili mnie wczesniej, ale i tak musiałem załatwic jeszcze wiele spraw zanim na dobre zaległem w łóżku i tak przelżałem do 11 wieczór. Po czym kurtyna opadła, dostałem oklaski i dramat sie zakończył. A u Pozostałych jak było...
    • Witam wszystkich, Jestem tu nowa, chociaż czytam wasze migrenowe historie od ponad pół roku. Nie chciałam wcześniej pisać, ale teraz chyba do tego dojrzałam. Mam migrenę z aurą. To moje przekleństwo. Przez nią życie jest tak uciążliwe, zresztą sami wiecie. U mnie najgorsze jest spustoszenie psychiczne, jakie migrena sieje. Żyję od ataku do ataku, codziennie rano pierwsza myśl, to - "żeby się tylko nie zrobiła", a jak mam gdzieś iść (impreza, spacer, itp, ), to zawsze jest" co ja zrobię...
    • pytanie techniczne - ile trwa rezonans? mam w piątek i tak myślę jak się wyrobię ze wszystkim.
    • No właśnie, bo chyba nie działa. Biorę od kwietnia, od jakichś 4 miesięcy dawkę 150mg i jakoś nie widzę znaczącej poprawy. Flunarizinum nie działa, Divascan też nie. Już nie wiem, co robić. Idę w przyszły piątek do neurologa, ale jakos nie spodziewam się wybawienia. Może podacie jakieś tropy, to chociaż coś zasugeruje lekarzowi...
    • ostatnio zauwazylam ze jak mam dostac migrene, albo juz mnie glowa cmi to dostaje ataku placzu. Byle co wydaje mi sie strasznie smutne i niesprawiedliwe. Najgorzej jak np. Pani Expedientka w sklepie mi powie ze nie mojego rozmiaru i ja mam zaraz skrzywiona mine, glos mi drzy i mam lzy w oczach - Pani Expedientce oczy robia sie okragle i jest przerazona. Zwariowac mozna ... Venus
    • To znów ja, a że jestem nowa i nieuświadomiona w wielu sprawach związanych z migreną wszystko mnie interesuje.. Znalazłam taką notatkę :"Można spróbować leczenia preparatami z grupy tryptanów, które często skutecznie przerywają napady bólu migrenowego. Proponowałbym terapię polegającą na likwidowaniu bólu przez blokady częsci układu wegetatywnego. Serię zastrzyków uzupełniam czasami zabiegami psychoterapeutycznymi, które pozwalaja radzić sobie z trudami codzienności. Sposoby te pr...
    • Czy kontrolujecie sobie cisnienie krwi ? Ciekaw jestem czy istnieje jakis zwiazek pomiedzy samopoczuciem a cisnieniem krwi u migrenikow. Psychiatrzy twierdza , ze nerwicowcy moga cierpiec na nadcisnienie . Pytam o to poniewaz zdarzylo mi sie ostatnio podczas bolu glowy typu niemigrenowego - czubka i tylu glowy - ze cisnienie wynosilo u mnie az 190/100, czego do tej pory nigdy u siebie nie stwierdzilem . Pomiaru dokonywal fachowiec w aptece ,totez jest pewny .Podejrzewam w zwiazku z pow...
    • Witam, Dostałam wczoraj u swojego lekarza w przychodni skierowanie na tomografię. Gdzie w Krakowie mogę ją bezpłatnie wykonać? Dzwoniłam już do szpitala na Kopernika i powiedziano mi, że przekierowują na tomografię tylko tych, którzy należą do szpitala :/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się