ja mam

(8 wyników)
  • Najpierw ogromne nastawienie na poród domowy, później kolejne diagnozy, że krzywo zszyta macica po cc, że zagrożenie, że trzeba podwiązać jajowody w trakcie, w końcu umówiony termin cc (29 czerwca). Wczoraj lekarz ten do którego chodzę "doraźnie" (długie terminy, w razie problemów ciężko się dostać) mówi mi, że on cały lipiec ma wolny i jeśli chcę to on odbierze mój poród w domu(??)! Oczywiście milion pytań, że co z macicą, że krzywa. Stwierdził, że blizna tak ładnie się poddaje, że on nie wi...
  • Witam, było juz pytanie w innym wątku, ale nikt sie nie odezwał, wiec ponawiam - czy któras z dziewczyn z Poznania może podac namiar na neonatologa do wizyty domowej po porodzie? Dzięki
  • Jestem po rozmowie z położną, no i jest szansa na poród w domu(nie jakoś z entuzjazmem ,ale jak się uprę to będzie)No tylko mam wieki mur do przeskoczenia-zaświadczenie od lekarza,że nie ma przeciwwskazań do porodu w domu:o czy wam było coś takiego potrzebne? Bo moja ginka to spadnie z krzesła jak ją o to poproszę,albo coś mi zrobi, a jest fajna i nie chce widzieć jej drugiego oblicza, bo się zrażę:D Myślicie ze prywatnie znajdę kogoś kto mi coś takiego wystawi? A może ktoraś z was zn...
  • Tyle opisów się ostatnio pojawiło, że zaczynam myśleć, że tylko ja z wielkim brzuchem urlam się po świecie i czekam na poród we wrześniu.
  • Chciałam podzielić się z Wami moim odkryciem: Istanieje wspaniała książka o odżywianiu wg pięciu przemian: Odżywianie według pięciu przemian dla matki i dziecka (w wielu księgarniach internetowych np.: www.gandalf.com.pl/s/od%BFywianie+wed%B3ug+pi%EAciu/ oraz książki Barbary Cyran-Żak
  • Hej dziewczyny czy ktoras z Was tez czeka na listopadowe "rozdwojenie" ? Ja mam niby termin dopiero na 7 listopada ale lekarz mnie pocieszyl :P mowiac ze od dzisiaj do okolo 20 listopada to moge spokojnie sie spodziewac w kazdej chwili :P - dowcipnis... tak wiec teraz czekam sobie na jakies oznaki ale na prosbe meza nie zaczynam w tym tygodniu bo nie wypuszcza go z pracy nawet na godzine hihihi ale od przyszlego tygodnia niech sie dzieje co chce :) oj zeby tak wszystko ladnie poszlo... ...
  • Myślałyście, żeby sobie taką kupić? Znalazłam różne na allegro, takie rehabilitacyjne lub do fitnessu, myślicie, że będą ok? Jak rodziałam dwa lata temu dużo siedziałam na takiej piłce, tylko zastanawiam się czym się te porodowe różnią od tych...
  • Wiem że może ten wątek powinien znaleść się na innym forum (CiP czy cos w tym stylu). Ale ja te nasze forum tak bardzo lubię,,i czuję się tu zadomowiona. Zdecydowalismy, że odstawiam tabletki antykoncepcyjne. I niech się dzieje co chce. Dodam, że ja mam 29 lat, moj facet 33 :) Ale zaczelam się zastanawiac- że skoro teraz pojawila się szansa że zajdę w ciążę,,to byc moze powinnam juz teraz łykać kwas foliowy? i moze cos jeszcze mi radzicie? Jakies ćwiczenia czy cos? no i jak to j...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się