ja mam

(12 wyniki)
  • no bo 3 stopien to juz jej jest niewiele, nie? No to na co ja mam sie tak meczyc, drapac, walczyc z goraczka, nie moc ustac na nogach, wylysiec, rozpieprzyc sobie (jest szansa) tarczyce, rozwalic wzrok (tego sie boje)??? leczyc sie powinni ci, ktorzy maja 1 lub 2 stoipien. Faktem jest, ze konsekwencje nieleczenia prowadza wiadomo gdzie. Ale z drugiej strony, ja zupelnie serio pytam, co mam leczyc? Ogryzek watroby? i potem cale zycie kaszka, dietka, zero ulubionego burgunda i p...
  • Poznalem fajna dziewczyne, bedac odpowiedzialny powiedzialem ze jestem hcv+ w poprzednim zwiazku bylem 12 lat byl rozny sex bez zabezpieczen i wszyscy sa zdrowi (oprocz mnie) mam dziecko z tego zwiazku zdrowe ale nie o tym rzecz jak nowa dziewczyna sie dowiedziala o hcv+ zaczela mnie unikac nie chce sie calowac, uprawiac sexu bez zabezpieczenia etc, ba nawet boi sie przytulac powiedzcie (ok ale nie lubie "lizac loda przez szybe") jakie jest prawdopodobienstwo zakazenia sie droga placiowa ...
  • Czy przy HCV występuje swędzenie skóry? W jakich miejscach? Czy jakieś inne objawy prócz tego? Pozdrawiam
  • Co to oznacza?
  • czy wiecie moze jak to wyleczyc? wszedzie tylko refluks zaladkowo przelykowy a ja mam refluk sdwunastniczo zaladkowy, i zadne controloki, gaspridy debridanty mi nei pomagaja juz, caly czas mnie ssie w brzuchu boli kłuje,czuje tam niepokoj i pobudzeniei tak mi pulsuje zaladek jak przycisne dlon jedyne ulge przynosi mi jak zwymiotuje na sile bardzo dlugo musze sie zmuszac do wymiotow tej gorzkiej zolci a potem kwasu zracego brazowego , ale wtedy mi przynosi na dzien ulge,aha troche ...
  • byłam dziś u hepatologa; mam genotyp 1b... w listopadzie zaczynam terapię, jestem na dziś pełna dobrych mysli, pozdrawiam.
  • Witam.Mam na imię Maciej i mam 31 lat.W Kwietniu robiłem badania na przeciw ciała wirusa B,C z których wynikło że HCV+ .W Maju robiłem badanie HCV RNA i wyszło ujemne.Lekarz stwierdził że wirusa niema.Czy oby na pewno?.Jeśli nawet miałem wirusa i go sam organizm zwalczył czy ja dalej mogę zarażać innych(poprzez krew).Proszę o odpowiedz .Pozdrawiam
  • Witam. Jestem nowa na forum. Mnie też trafiła ta zaraza. Dowiedziałam się o niej w listopadzie 2008roku. Jestem w trakcie terapii interferonem i rybawiryną(po 13 zastrzyku). Ogólnie czuję się bardzo dobrze, nie mam żadnych dolegliwości. Jedynie kilka godzin po zastrzyku mam podwyższoną temperaturę. Czekam teraz na wynik HCV_RNA. Myślę, że będzie wszystko OK. Pozdrawiam wszystkich i życzę wytrwałości.
  • Bardzo proszę o jakiś komentaż. KIlka dni temu odebrałam wyniki. Antygen HBs ujemny, natomist P/c anty HCV wątpliwy. Jeżeli chodzi o biochemię to AST 61, ALT 65, bilirubina całkowita 0,4. Za tydzień będe miała RNA HCV, ale chyba wcześniej zwariuję. Ta niepewność jest dla mnie destrukcyjna. Czy podwyższone wartości enzymów wątrobowych mogą wynikać z przewlekłego zażywania maksymalnie dopuszczonych dawek B-karotenu w tabletkach? to jest dla mnie ostatnia deska ratunku??? Proszę ...
  • Witam właśnie odebraliśmy wyniki...okazało się że mamy intruza,genotyp 3a...i 5,69*10 do jakiejś potęgi!!Co to znaczy??wizytę mamy za pół roku,Pani piguła powiedziała...spokojnie..Popłakaliśmy się znaczy Ja ale mój facet stwierdził,że pokona intruza.grunt to zdrowe podejście.Ja mam pytanko,czy jeżeli ja się zarażę to takim samym genotypem?czy może być inny...z góry dzięki za odp...
  • Witam serdecznie zrobiono dziś mi morfologię krwi, mam w ręku wyniki: Wszystko okej poza: Leukocyty 3,2 Neutrofile 1,61 Monocyty 15,9 Na skierowaniu stwierdzona, leukopenia z neutrogenią i monocytozą. Ktoś miał coś podobnego? O czy to może świadczyć? Czy to mogą być skutki nadmiernego spożywania alkoholu i niedożywienia? Czy może to śwadczyć o zarażeniu się wirusem HCV typu C? Pozdrawiam
  • alat(9)

witajcie; przed terapią mój alat kształtował się na poziomie 25. Czy to oznacza, że moja wątroba jest w dobrym stanie? jak wiecie, nie miałam biopsji, stąd moje pytanie. Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się