Forum Zdrowie Borelioza
ZMIEŃ
      ja mam

ja mam

(35 wyników)
    • Mam kilka watpliwości związanych z wdrożeniem protokołu ziołowego - może ktoś coś wie w temacie.. 1. Przy większości opisów ziół przeciwskazaniem jest planowanie ciąży. Czy orientujecie się, jak długo po zakończeniu terapii należy się wstrzymać z podjęciem starań? 2. Niektóre zioła (np. Cats Claw) obniżają poziom progesteronu. Czy potem (tzn. wycofaniu się z protokołu) jego poziom wzrasta samoistnie czy tez trzeba łykać go dodatkowo w celu wyregulowania poziomu? 3. Czy Buhner pis...
    • Witam serdecznie. Jestem nowy na forum. Chciałbym przedstawić Wam historię mojej choroby i prosiłbym o odpowiedzi na pytania zawarte na końcu historii. Wiąże z Wami wielką nadzieję! Około 4 lat temu na następny dzień po pobycie na basenie (pierwszej od kilku lat) - na następny dzień i przez kolejny tydzień mocno bolały mnie stawy i mięśnie całego ciała. Poszedłem z tym do ortopedy który zlecił badania reumatologiczne. Nic nie wyszło, więc dostałem leki zapalenie stawów. W niecały ...
    • Mamę półtora tygodnia temu, w niedzielę, dopadł kleszcz. Wbił się za uchem. Po usunięciu kleszcza miała podwyższoną temperaturę (37,2) i ból karku. Dwa dni po wyjęciu kleszcza, we wtorek, zaczęła brać Unidox, 2 x 2 tabletki dziennie, ma zamiar go brać przez 6 tyg. Niestety drętwienie nie ustępuje, a nawet postępuje. Teraz ma już zdrętwiałe plecy do łopatek i całą rękę, tak, że ciężko jej nią ruszać. Temperaturę ma normalną. Ja już zgłupiałam. Myślałam, że po dosyć szybkim włączeniu Unid...
    • witam wszystkich forumowiczów. pojawiam się tu po raz pierwszy. przeczytałem faq i wiem co nieco o tej chorobie, ale chciałbym się dowiedzieć czy może Ktoś miał podobny problem i jakoś go rozwiązał, a mianowicie: mam obecnie 24 lata, problemy zaczęły mi się około 15 roku życia. zacząłem mieć wrzody dwunastnicy, przy czym byłem nie do życia, przemęczony, wieczorami obraz mi się rozmazywał przed oczami i czułem się jakbym był pijany. na wrzody chorowałem około 3 lat. w wieku 18 - 19 wrzo...
    • Witam wszystkich! Przyszedł czas na moja historię.Nie wiem od czego zaczac by było zwiezle i składnie.Na forum trafiłam w styczniu 2007 przypadkiem, szukajac informacji nt.stwierdzonej u mnie nerwicy.Po przeczytaniu kilku informacji stwierdziłam ze przeciez mnie nie ugryzł kleszcz,ale przestraszyłam sie bo kilka miesiecy wczesniej ugryzł mojego, wtedy 1,5 rocznego synka.Po rozmowie z pediatra były badania elisa-ujemna,jednak zaczełam dokładniej czytac forum i dązyc do zrobienia...
    • Zauważyłam, ze podczas 15- dniowych pulsów tinidazolu czuję się dużo lepiej niż wtedy gdy go nie biorę. Czy ktoś z was ma podobną reakcję? Co ona może oznaczać?
    • Poniżej wklejam instrukcję , wykaz chorób, w których pomagają bańki. Boreliozy na niej nie ma bezpośrednio, ale duża częśc wykazu brzmi znajomo... Czy ktoś próbował baniek w związku z boreliozą albo bez związku ale może sobie przypomnieć poprawę? GŁOWA Bóle głowy Migrena Choroby uszu Zapalenie ucha środkowego Szum w uszach DROGI ODDECHOWE Astma Nieżyt oskrzeli Ostre zapalenie oskrzeli Przewlekle zapalenie oskrzeli Grypa i powikłania pogrypowe Ból gardła Zapalenie mi...
    • Czy macie uczucie niedrożnych naczyń krwionośnych ja mam uczucie niedrożnych n aczyć na wysokości piszczel, jak wziołem pentoxyfilinę to trochę pomaga ale tylko trochę, co jeszcze można z tym zrobić?
    • Czy ktoś ma problem z jelitami przy boreliozie?? ( zwłaszcza po lewej stronie )
    • Witam. Mam na imię Magda. Jestem nową osobą na forum. Postanowiłam zalogować się na tym forum, aby uzyskać odpowiedz na pewne pytanie. W kwietniu tego roku, na podstawie badania IgG, zdiagnozowano u mnie boleriozę. Dodatkowo miałam takie objawy, jak bóle i obrzęki stawów kolanowych i łokciowego,bóle mięśni,zawroty głowy, stany podgorączkowe, zaburzenia widzenia, brak koncentracji , oraz towarzyszące mi ciągle uczucie zmęczenia. Trafiłam do szpitala 2- krotnie na przeczelenie. Z t...
    • Mam grupę B i kleszcze mnie lubią.
    • Witam! chciałabym zrobić badanie mojemu 3,5 letniemu synkowi zastanawiam się czy lepiej zrobić PCR w Poznianiu czy WB?czy dziecku tez przed badaniem podawać citrosept?waży 13 kg Moje 3 badania PCR wyszły ujemnie i na abx i bez nich,od poniedziałku zaczynam leczenie i postanowiłam zrobić jeszcze WB. z góry dziękuję za info
    • Kochni czy przy borelce macie podwyższoną temp? Bo ja mam 37 - 37,3
    • czy przy boreliozie moze sie pojawic , nie jest ciagly ale pojawia sie sporadycznie ...co myslicie?
    • ja mam taki kołu 6 cm ale jest wybulony na środku dość znacznie - koło 1-1,5 cm nad poziom reszty skóry i nie ma żednego pierścienia za to jest fioletowo- sino-różowy. Czy to też na pewno borelioza? Test na borelizę robić już ( kleszcz mnie uciął ponad 2 tyg temu)?. Na razie ładuję doxy 2*200 ale rumień wygląda tak samo.
    • witam,mam pytanie czy ktos z Was moze ja mial robiona?bo mi w szpitalu wyszedl wynik wysoko dodatni...i cos gadali,ze nie mam magnezu w miesniach itd,mam bb i czy to moze byc zw.z ta proba?kurcze wypuszcza czlowieka do domu i mowia ze mam spokojnie zyc:)hehe.zajebi...wskazania.wiem ze bym musiala brac duzo megnezu z B6-najlepiej sie przyswaja,ale to i tak podobno niewiele da.z gory dziekuje za odp.pozdroooooooooooo
    • To pytanie jest dla mnie b ważne. Czy ktoś z Was orientuje się może czy przy poreliozie może dojść do zapalenia/porażenia nerwu błędnego?
    • co oznacza igg ujemne w westernblot-- missmarta04
    • Czy bierzecie jakies leki na depreche? Czy może walczycie z nią na własną ręke? Ja sie zastanawiam czy nie poprosić lekarza o jakieś prochy bo czasem mam takie doły że na pewno nie pomagają. Ale z drugiej strony nie wiem jak sie mają psyhotropy przy leczeniu boreliozy. Macie jakieś sugestie lub wiedze to piszcie
    • "Niewielkiego stopnia poszerzenie przestrzeni płynowych przymózgowych w okolicach ciemieniowo-czołowych...zgrubienia błony śluzowej w przedniej części sitowia i zachyłkach zębodolowych zatok szczękowych...Obraz MRI może sugerować niewielkiego stopnia zaniki korowe.." To wynik "zdrowej" osoby z mojej rodziny Czy ktos z Was tak ma? Pozdrawiam mea_51

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się