ja mam

(5 wyników)
  • witam, bardzo potrzebuję informacji jak wada/schorzenie serca kwalifikuje do wykonania cięcia cesarskiego szukałam w internecie, ale sa tylko ogólne informacje, ze taka, przy której zakazany jest duży wysiłek fizyczny, ale nie ma konkretów. czy moze ktoś mi pomóc? pozdrawiam magnolia
  • Concor 5(10)

Lekarz kazał mi przyjmować pół tabletki leku o nazwie CONCOR 5 w przypadku, gdy pojawi się tachykardia. Przeczytałam ulotkę i przyznam, że boję się tego leku. Czy ktoś go brał? Jak się po nim czuliście?
  • Jak działa na Was kawa w kwestii prowokowania arytmii ?
  • No i w końcu zdołąłam sobie zrobic zapis EKG podczas mojego napadu czestoskurczu. W nocy przed świetami nagle złapało mnie serce zaczęło bić 180 /na min.Potem tak ze 140 .Przetrwałam do rana ,a potem na pogotowie i mam pierwszy w życiu zapis EKG podczas ataku- częstoskurcz nadkomorowy bez skutków hemodynamicznych. Zrobiono mi wyniki na poziom elektrolitów,były idealne .Nie był to mój pierwszy taki atak ale ten trwał z 10 godzin ,więc był najdłuższy .Umiarowono mnie werapamilem i t...
  • Czasami miewam skurcze dodatkowe/chyba/ rzadko i nie często ,ponoć u każdego wystepują i jesli nie są częste i nie ma ich dużo jest to normą.Są one jednak na tyle dokuczliwe ,że np.mnie /a jestem chyba przewrażliwiona;)napawaja strachem .To takie jakby łupnięcie serca po czym zaraz wszystko jest ok. Zdarza mi sie to głównie przy zmianie pozycji ciała,nagłym pochyleniu się,czy przewróceniu leżąc z boku na bok.Jestem b. szczupła i może to serce odczuwa gniecenie przy zmianie pozycji...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się