ja mam

(14 wyniki)
  • Tak sie zastanawiam, ze moze warto byloby sie zintegrowac, co prawda forum to i tak juz ogromna skarbnica wiedzy ale jakby zalozyc no na bloxie strone www o ibs i gromadzic przydante informacje w jednym. Z drugiej strony może inni ludzie tez by zapoznali z tym zespolem: zarowno zdrowi jak i szukajacy pomocy. Tyle się pisze o cukrzycy czy depresji czy nowotworach ale nikt nie wie co to jest ibs !!! i nie rozumie tej choroby i wszystkiego z czym to sie wiąże. Po drugie zauwazylam ...
  • Tak się zorientować chciałam... to oczywiste, że wariacje naszych jelit zależą od stanu psychicznego (zazwyczaj), ale chciałam spytać, ile osób spośród Was ma zdiagnozowaną chorobę/zaburzenie psychiczne? Ja choruję na ChAD (choroba afektywna dwubiegunowa, lub inaczej zab. maniakalno-depresyjne) i uważam, że mój brzuch, który naprawdę zatruwa mi często życie równie bardzo (a bywa że i bardziej) co mój ChAD i na bank jest od ChADu uzależniony, tzn. gdyby nie to wszystko, co przeżywam prze...
  • Jesteście w tej dziedzinie fachowcami-więc mam do Was pytanie Otóż mnie coś zaczęło boleć tak dwa lata temu w lewym boku na wysokości jajnika.Ból promieniuje nieraz w plecy do nerki.Wszystkie badania nieinwazyjne ginekologiczne i nieginekologiczne miałam robione i wszystko jest oki. Lekarze rozkładaja ręcę bo nie są w stanie postawić diagnozy. Nie mam ani zaparć ani biegunki,ani bulgotania w żołądku tylko ten dziwny ból- który nie jest uciążliwy w moim codziennym życiu a którego zaws...
  • Czy ma ktoś z Was stwierdzony IBS i do tego hemoroidy? Naprawdę nie polecam takiego połączenia, ale ja mam niestety. Straszne, zaparcia przy hemoridach wykańczają mnie codziennie.
  • słuchajcie, mam pytanie - sorry jak powielam wątki, ale jam tu nowa a więc czy Wy też często macie też taki cholerny ból w dole brzucha po lewej stronie, który promieniuje na miednicę z tyłu i na udo????? kurde, ja normalnie chodzić nie mogę - co za cholerstwo? mam wrażenie jakby mi się tam w środku kiszki skręcały, naprawdę potworny ból... Czy to dzwonek, żeby się do gastrologa udać (baardzo dawno nie byłam...) a tak w ogóle to witam, I am the Army;-), mam zespół nadwrażliwego jelita...
  • Hejka. Mam pytanko czy zdarzylo sie wam miec za duzo krwinek czerwonych? Lub czy byliscie odwodnieni? A jesli nie to czy myslicie ze to normalne przy IBS? Z gory dziekuje za odp:)
  • krepujaca jest ta dolegliwosc raz zdarzyło sie mi powiedziec ze biore tabletki juz nigdy nie powiem bo człowiek nie załozy rodziny i zostanie sam
  • dla pocieszenia tych ktorych neka tylko ibs: otoz ja z powodu tego "G". nie wezme chocby nie wiem co zadnego leku bo wiem doskonale jak leki dzialaja na jelito, wiec majac zdiagnozowany zespol PCO powinnam brac leki chormonalne chocby na krotki czas na probe Bromergon - na wysoko prolaktyne ,diane -35 na obnizenie androstendionu i metformax - problemy z glikemiom jak nie bede leczyc, do tego w kwietniu tego roku przypadkiem przy usg wykrytu guzek na tarczycy na to znow -letrox po ...
  • Kurde nie wiem jak Wy, ale ja mam takie "szczęśćie, że jak w końcu zdecyduję się w pracy coś zjeść, to zawsze wejdzie jakaś menda i się głupio patrzy. Oczywiście niektórzy się tym nie przejmują, ale mi jakoś głupio. A potem znowu zamienia się to w stres podczas posiłku, że za chwilę ktoś wejdzie itd. itd. ... Ps. Nie umiem jeść w domu o 6 rano :-/
  • Witam, Dotychczas nie zabierałam głosu na tym forum - jedynie poczytywałam:) Na ZJN cierpię już od 14 lat - ale leki biore dopiero od miesiaca i widze lekka poprawe ( Duspatalin retard). Tak naprawde to objawy sie nasilały przez te wszystkie lata. Ostatnio jednak cierpie na infekcje kobiecych narzadów - cytologia jest ok. To bardziej zewnetrznie. ostatnio trafilam do kolejnego ginekologa i on zapytal czy moze mam problemy z ukladem pokarmowym - konkretnie ZJN bo przy ZJN takie i...
  • Witam wszystkich! Mam stwierdzony ZJN, na przemian biegunki i zaparcia, kolki, burczenia, no po prostu poezja, zresztą sami najlepiej wiecie. Ale ostatnio najbardziej dokuczają mi wzdęcia i to nie chyba jelit, ale żołądka (?) - wzdęte mam głównie nadbrzusze, powyżej pępka, a nie poniżej. Czy tak wysoko też są jelita? Macie też takie wzdęcia?
  • Witam.Mam do Was wszystkich jak w temacie: Czy ktoś pozbył się całkowicie IBS- u. Zadaję to pytanie albowiem mam takie odczucie ,że mnie sie to już udaje w dość dużym stopniu jednak nie mogę powiedzieć ,że jest to już w 100%. Tym czego nie mogę się pozbyć są nieustannie towarzyszące mi wzdęcia i gazy; gdyby nie to ,to mogłbym powiedzieć ,że mnie się to udało!!! A jak to jest u Was? Czy ktoś miał choćby dłuższy czas bez objawów IBS-a? Piszczie bo to z pewnością ciekawy temat ,a zwłaszc...
  • ..wyjasnienie na temat lekow.Piszecie o duspatalinie,debridat i o wielu innych.Ja mam ,tylko espumisan /z Polski zreszta/.Tutaj lekarz domowy wogole mom zdaniem o spastycznym wogole nie slyszal,wogole to konowal.Takie dolegliwosci,jak my mamy poprostu lekcewazy albo splawia radami" trzeba jesc malo a czesto "itp.Bylam nawet u gastrologa,ale tez stwierdzil,ze wszystko o.k.Zdaje sie,ze podejrzewal u mnie hipochondrie..Dlatego musze sie leczyc sama,hi,hi.Staad pytanie,ktory z tych wy...
  • depresja ogolna troche mi minela i postanowilem napisac o swojej wizycie u gastrologa , babka wysluchala co mialem do powiedzenia , powiedziala ze to nie musi byc zespol , i skierowala na badania , USG jamy brzusznej , badania kalu , krwi ; przepisala tabletki enterol i trilac ktore mialy poprawic moja flore bakteryjna , bez recepty a musze powiedziec ze pomagaja , czlowiek sie staje taki lekszy ; a teraz najwazniejsze przepisala tabletki - Loperamid - ktore jak powiedziala gwa...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się