ja mam

(10 wyników)
  • Jakiś czas temu wypatrzyłam u siebie na ręku pieprzyka, który jest nieco inny od pozostałych (a mam generalnie bardzo dużo pieprzyków). Przede wszystkim, po dotknięciu czuje się w nim guzka i cały wystaje trochę ponad skórę. Wyznaczyłam wizytę do onkologa (za namową lekarza z przychodni rejonowej). Czekałam miesiąc i.... cała wizyta trwała ze trzy minuty. Lekarz jedynie spojrzał na znamie, dotknął je (ucisnął), po czym stwierdził, że nie ma nic potrzeby z tym robić. Jest nietypowe...
  • Patrze na kwiatek, ktory kupiłam mamie dokładnie 3 lata temu na dzien matki a byl to dzien smierci mojej babci (mamy mojej mamy). Wtedy nigdy nie przyszloby mi do głowy, ze tak szybko moge ja stracic. Jest tez inny , taki z kwitnacym srodkiem, kupilam go mamie rok temu. Wtedy tez nie pomyslalabym ze byla chora. Teraz wiem ze nowotwor musial sie w niej juz wtedy rozwijac. Diagnoza zostala postawiona zaraz pod koniec maja. Teraz cóz ... Tez kupie kwiatki, pewnie w najblizsza sobote, zeby ...
  • Czy po badaniu PET można kierować samochodem? Mój tato ma wyznaczony dzień badania (dziś sie dowiedział, ze w poniedziałek), ale okazało się, że nie ma kto Go zawieźć na nie (to ok 200-250 km). No i nie wie, czy może po tym badaniu sam przejechac taką trasę, czy to bedzie dla niego bezpieczne. Będę bardzo wdzięczna za możliwie szybką informację. Kasia
  • Czy wszystkie znamiona należy usuwać. Ja mam ich dosyć sporo i jak się zapoznałam z wątkami dot. czerniaka, to zaczęłam się nad tym zastanawiać. Trochę się boję takiego zabiegu..czy trzeba usuwać tylko znamiona, które wyglądają podejrzanie?
  • Witam wszystkich bardzo serdecznie i łączę się w bólu z Wami wszystkimi, bo od niedawna wiem, co znaczy nowotwór. Mam 36 lat i miesiąc temu znalazłam w lewej piersi guz. Potem kolejne dwa, które nie były widoczne na mammografii. Potwierdziły się dopiero na usg w Centrum Onkologii. Okazało się, że to rak wieloogniskowy. Po biopsji powiększonego węzła chłonnego szyi okazało się, że nie jest to przeżut, ale od razu skazano mnie na amputację piersi. Dlaczego??? Czy nie można najpierw...
  • ------------------------------------------------------------------------------ -- Wszystko zaczeło się 2 lata temu...Do tego czasu,żyłam....sobie spokojnie i byłam normalną dziewczyną..Bez żadnych probleóm..Nidy nikt mi z rodziny nie umarł nie chorował..może to zabrzmi infantylnie ale wydawało mi się,że tak ma być i będzie to trwało wiecznie...Co roku wigilia u babci..a tam cała rodzinka...dziawdkowie,cotki...I wydawało mi sie że to tak ma być...i będzie wiecznie..Aż nagle w rodzi...
  • W związku z tym, ze ostatnio mam objawy, które mogą świadczyc o nowotworze jelita (tj.bóle brzucha, odwielu lat zaparcia)mam pytanie. Czy wieloletnie (ok.10 lat)naduzywanie środków przeczyszczających może wpłynąć na rozwój tej choroby?
  • dzisiaj wchodząc do taty, który został sam poniewaz moja mama odeszła 10 miesiecy temu:( poczułam obecność mamy... wieszając kurtke pomyślałam ze musze zmienic mamie worek stomijny (mama miała wyodrębnioną stomie i sama nie była w stanie worka zmieniac) poczułam ten charkaterystyczny zapach, który tylko niekiedy był wyczuwalny. Uwierzcie ja ten zapach poczułam... ale za chwila myśl, przeciez mamy nie ma:( po południu tak pieknie swieciło śłońce, moja mama tak bardzo czekała na w...
  • po raz pierwszy w życiu naprawdę sie przestraszyłam - zawsze bagatelizowałam swoje problemy zdrowotne. Zresztą zdrówko to rzeczywiście miałam końskie. Pięć miesięcy temu urodziłam synka. Jeszcze w ciąży na piersi pojawiło się ciemnobrązowe przebarwienie. Nie było tego wczesniej! Jest bardzo małe, ale się boję. Mojej koleżnaki ojciec zmarł właśnie z powodu takiego znamienia. Ja mam od groma pieprzyków i jedno wyjątkowo paskudne znamię na nodze - 2x1 cm. brązowe, urodziłam się z nim. Je...
  • mamo.rozy(14)

Dorotko, dobrze zrozumiałam, że wczoraj miałaś wizytę kontrolną? I jak tam? Spotkałaś się z Iwonką?:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się