kot

(5 wyników)
  • Chce polecieć do USA z moja kotką. Czy ktos sie orientuje jakie wymogi musze spełnić? Będę wdzieczna za wszelkie wskazówki i podpowiedzi. Pozdrawiam forumowiczów
  • Chce wyjechac na stale z Polski do Anglii. Mam prace, mieszkanie tylko musze wyleciec. Ale chce tez zabrac mojego kota. Jaka jest procedura? Slyszalam ze w LON bedzie musial przejsc kwarantanne. Czy to prawda? Prosze o informacje. Pozdrawiam
  • Mam kilka pytań dot. lotu Ryaairem z dziećmi 9-10 lat. 1. Lecę ja z 2 dzieci 9-10 lat. Czy nie muszę w takim przypadku mieć jakiejś zgody matki dzieci na ich wylot? 2. Na stronie Ryaaira znalazłem takie zapisy: "Ważny dokument podróżny jest wymagany od wszystkich pasażerów podróżujących liniami Ryanair (muszą go mieć również niemowlęta). * Dzieci poniżej 16. roku życia mogą podróżować, jeśli ich dane są zamieszczone w ważnym paszporcie rodzica, któremu towarzyszą. ** Gdy dziec...
  • Przeczytałam chyba wszystkie wątki o przewożeniu kotów samolotem, moje koty czeka to w czerwcu. Wymiary klatek dopuszczalnych do kabiny pasażerskiej to chyba jakiś żart: szerokość do 20 cm. Nigdzie nie spotkałam tak wąskich transporterów, a nawet gdybym taki znalazła, to mój starszy kot żadnym sposobem nie zmieści się w czymś takim. Stąd moje pytanie: czy obsługa lotniska rygorystycznie przestrzega tych przepisów o wymiarach? Wolałabym uniknąć przewożenia kotów w luku bagażowym... Macie...
  • Nie chcę mojej Kici zostawiać pod opieką osób, które słabo zna.Ale konkretnie interesuje mnie czy ktoś leciał ze swoim zwierzakiem do Grecji liniami Malev albo Wizzerem do Londynu? Czy są problemy, jakie konkretnie? Znam ogólne zasady przewozu zwierząt!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się