lekarze

(3228 wyników)
  • Dziewczyny, wpisujcie lekarzy godnych polecenia do prowadzenia ciąży po in vitro. Niby to taka sama ciąża jak "tradycyjna", jednak chyba lepiej, jeśli lekarz wie cokolwiek na ten temat. Wbrew pozorom, nie każdy ginekolog jest biegły w tym temacie. Mnie interesują dobrzy lekarze z okolic [b]Łodzi i Poznania.[/b]
  • Chciałabym pogadać z jakimś lekarzem. Poznać jego zdanie. Nie chcę tutaj gdzie mieszkam i gdzie się leczę, bo czuję ich parcie na IVF (mimo, że trzech lekarzy powiedziało, że nasienie męża nadaje się do naturalsa). W grudniu będę w Krakowie i w Poznaniu. Możecie polecić mi kliniki i/lub lekarza, z którym mogłabym się umówić? Kogoś, kto rzetelnie odpowie na moje pytania.
  • Witam mam prośbę szukam lekarz godnego polecenia do prowadzenia ciąży po in vitro kończą mi się tabletki ,chciałabym aby na miejscu mnie tu prowadził jakiś lekarz nie dojeżdac pociągiem 200 km proszę o doradę może na NFZ.Pozdrawiam
  • Mam pytanie o dobrego lekarza od niepłodności w Opolu, od 10 miesięcy staramy się zajśc w ciąże bezkutecznie, lekarz, prywatne wizyty, stwierdził że cykle są regularne wg. testów owu. owulacja występuje, męża wyniki ok i skierował mnie na badanie drożności jajowodów - oczywiście pójdę choć bardzo się boje. Tylko zastanawiam się czy to dobra droga bez żadnych innych badań oprócz USG. U kogo warto się skonsultować?
  • Dobry lekarz specjalista od PCO poszukiwany. Ja co prawda nie starająca się jeszcze (1 ciąża po CLO+pregnylu+duphastonie), ale aktualnie znów mi się sypią hormony:( Ogólnie wygląda to tak, ze bez pigułek anty lub innych hormonów nie mam ani owulacji, ani okresu w ogóle. Po ciąży i po karmieniu piersią biorę od 15 dc przez 15 dni duphaston. Cykle mam bezowulacyjne, ale za to przynajmniej są (ok 36-43 dniowe). Ale aktualnie jestem w 46 dniu cyklu, na usg endometrum 2,5 czyli okres trzeb...
  • Szukam w Poznaniu dobrego lekarza od spraw niepłodnosci, może ktos poleci jakiegos dobrego fachowca. pozdrawiam
  • Witam serdecznie czy możecie polecić jakiegoś dobrego lekarza w Warszawie? może z Luxmedu? Staramy sie już kilka miesięcy a mój gin. nawet podstawowych badań nie chce przepisać... dziekuję pięknie
  • Dziewczyny, mam PCO, leczę się od roku z mizernym skutkiem (z laparoskopią włącznie), więc ostatnio zmieniłam lekarza, wreszcie miałam monitoring z prawdziwego zdarzenia - i wyniki mnie załamały. Po stymulacji CLO ładny pęcherzyk, endo nawet nienajgorsze bo 10 mm, w sobotę dostałam ovitrelle (pęcherzyk 24 mm), dziś... pęcherzyk 29 mm. Gin powiedział, że jak do jutra nie pęknie, to już nie pęknie i żeby zacząć się oswajać z myślą o in vitro... Jakie macie doświadczenie w tym tema...
  • bo ja dzis chcialam sie zapisac, i podali mi ze najszybciej koncowka czerwca! no i dol :(
  • Mam 6 letnią córkę od ponad roku staramy się bezskutecznie o drugie dziecko. Mam 37 lat. Mój lekarz nie widzi problemu. Ja jestem już tym wszystkim wykończona psychicznie. W piątek pojechałam do Profesora Wołczyńskiego do Białegostoku. Zrobiłam 4oo km w jedna stronę i wróciłam rozczarowana. Wizyta trwała może z 10 minut, profesor stwierdził, że mam mało jajeczek, nie przejrzał nawet moich badań. Zapisał mi zastrzyki na następny cykl - Puergon. Kazał przyjechać w 12 cyklu na zastrzyk pow...
  • Najbardziej dołuje mnie fakt, że diagnozy lekarzy, tych ponoc dobrych i polecanych są bardzo rozbieżne, ba! wręcz negują sie wzajemnie. Przekonuje sie, że czasem na forum wiecej można mądrych rzeczy i spójnych usłyszeć niż w gabinetach! Czy ciąze, kończące się własciwie w terminie @, (jest hcg 1-2 dni i potem spada na łeb na szyje i jest krwawienie)moga byc pozamacicznymi???Tak powiedział mi 1 lekarz,ze to mogły być wszystkie pozamaciczne, za to dziś drugi powiedział ze to bzdu...
  • Witajcie, W końcu po wielu miesiącach bezskutecznych starań, przed którymi było poronienie zdecydowałam się zapisać do kliniki Invimed. Proszę polećcie mi dobrego lekarza tam, jestem po poronieniu rok temu po którym wszystko się zmieniło, okresy skróciły się do 2,5 dnia, nie mam śluzu płodnego, w zeszłym miesiącu nie było w ogóle owulacji. Przed poronieniem wszystko było jak w zegarku teraz wszystko wywróciło się do góry nogami, potrzebuję lekarza który zna się na takich poporonnych pr...
  • mam za sobą 3 inseminacje 1 In Vitro i 1 ICSI i wielki ból w sercu, brak siły, ale mówią że do trzech razy sztuka 3 inseminacje się nie udały 2x invitro też pozostał 3 i ostani raz, chcę spróbować za ok rok bo muszę ja i mój organizm oraz umysł odpocząć. No i kotłują mi się myśli czy by nie zmienić lekarza, najbardziej to boję się że u innego od nowa trzeba będzie wszystkie badania robić a to kolejne pieniądze wizyty i miesiące.... Czy któraś tak miała jak ja?? odpiszcie proszę
  • mam pytanie do Was, jestem tu nowa i szczerze mówiąć nie orientuje się jak wygląda monitorowanie cyklu? Czy to codziennie w przybliżonym okresie owulacji trzeba chodzić na usg? Proszę napiszcie jak to jest, a i jeszcze jedna kwestia. jestem spoza Krakowa, jestem umówiona na 1 wizytę za miesiąc i moje pytanie, czy jeśli trzeba bedzie codziennie chodzić na usg to lekarz może mi dać L4 do pracy bo wolałabym codziennie nie dojeżdżać na badania? Mam 150 km do krakowa, staram się 4 l...
  • Jestem po stymulacji clo. W 11 dc mam 2 dominujące pęcherzyki po 12 mm i sporo drobnych. lekarz jednak stwierdził, że moje jajniki spią i inseminacja w tym cyklu nie ma sensu. Stwierdził, że trzeba będzie spróbowac z gonadotropinami. Nie rozumiem podejścia mojego doktorka. Czy powinnam mieć np. 5 pęcherzyków, żeby "opłacało sie" robić IUI, kosztem być może mojego zdrowia. W zeszły cyklu (nie stymulowanym) miałam owulację w 22 dc i dokładnie 14 dni później przyszedł okres....
  • Zaczynając od początku: mam za sobą 19 cykli starań, po 18 cs wybrałam sie w końcu do lekarza. Wybrałam sobie lekarkę polecaną itd. Mam juz za sobą wszystkie badania czyli: morfologia, mocz, hormony, monitoring cyklu a nawet usg piersi. Wyniki krwi są ok ale na usg w 18 dc okazało się, że endometrium jest za małe, pęcherzyk ok (nawet pisałam o tym na forum). I tu zaczyna się problem bo po tym usg i z całą resztą wyników poszłam do pani doktor, która mi te badania zleciła a ona popatrzył...
  • Cześć dziasiaj miałam robione usg w 15 dniu cyklu i pobieraną krew na badanie LH podchodze do I inseminacji leczę się u dr. R w Invimedzie w warszawie powiedział że o 13 zadzwoni i nie dzwonił jeszcze może ktoś z was tez tam się leczy i powie mi jak to wszystko ma wygladać bo już nie mogę na miejscu wysiedzieć.
  • chcę zmienić lekarza bo tu gdzie się staramy jest bez rezultatów (3 inseminacje 1 Invitro i 1 ICSI i 1 wielka klapa i wielkie łzy), obawiam się że karzdy lekarz będzie chciał od nowa robić badania (mam swoje wyniki w domu) a na to już nie bardzo mnie stać. Jakie jest wasze doświiadczenie bo wiem że wiele z was zmieniało lekarzy...
  • Mam pytanie odnoście pierwszej wizyty w klinice w Novum czy zapisująca się na pierwszą wizyte mówi się tylko ze wizyta związana z nieplodności czy się wybiera konkretnego lekarza i kogo byście mi polecily . Proszę o odpowiedź Pozd

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się