maju

(61 wyników)
  • Do dnia 30 kwietnia 2007r., Sekcja Wizowa Ambasady będzie czynna dla interesantów w poniedziałki, wtorki, czwartki i piątki w godzinach 08:15 do 11:00 (przyjmowanie wniosków na pobyt czasowy) oraz 13:00 do 15:00 (wnioski na pobyt stały). Z dniem 1 maja 2007r. Sekcja Wizowa czynna będzie od poniedziałku do czwartku, natomiast nieczynna w piątki. Godziny pracy pozostaną bez zmian. Sekcja Wizowa jest nieczynna w środy oraz w niektóre kanadyjskie lub polskie dni ustawowo...
  • Witam Wybieram się w pierwszych dniach maja do obydwóch parków. Jak jest z przejezdnością dróg w tym czasie? Czy muszę zabierać ze sobą łańcuchy śnieżne, czy drogi już będą czyste? Czy ilości śniegu pozwolą na 2-3 godzinne piesze wycieczki? Wiem już, że Tioga road będzie zamknięta. Pozdrawiam Tomek
  • Widziałem program w telewizji Gdzie mówili że po wejściu do uni Polacy będa mogli bez wiz udać sie do Kanady. Czy to jest prawda??
  • Ciekaw jestem jaka cena biletów i jak najlepiej się tam dostać z Krakowa lub Wawy
  • witam!!! Posiadam vise emigracyjna (wylosowalem w DV-2004) i na poczatku maja planuje wybrac sie do NY.Czy ktos ma moze podobne plany ??? Nie mam tam ani rodzinki, ani znajomych... uderzam zupelnie w ciemno.... moze ktos rowniez cos takiego planuje??? razem byloby chyba razniej i ciekawiej:-) Pozdro dla Wszystkich!!!
  • jade na zywiol, mieszkanie mam na dwa tygodnie,w tym czasie musze sie tam "usamodzielnic" ktos moze jedzie razem razniej ???
  • trasa warszawa - zurich - chicago i powrót, z Waszego doswiadczenia jest to cena ok?
  • Hej, planuję w tym roku zwiedzenie zachodniej części USA - San Francisco, Yosemite, Death Valley, Sequoia Park, Las Vegas, Grand Canyon, Monument Valley, Arches, Bryce Canyon, Zion... Chcę uniknąć tłumu turystów w czasie wakacji, ale jednocześnie chciałabym mieć jak najlepszą pogodę. Do wyboru mam dwa terminy - maj bądź druga połowa sierpnia / wrzesień. Zdaję sobe sprawę z tego, że powyższe miejsca znajdują się w dużych odległościach od siebie i pogoda w nich może być różna. K...
  • w maju z małżonką urządzamy siobie road trip po kilku stanach. No i mam pytanie czy warto rezerwowac miejsce w motelach czy po prostu zajezdzac tam z drogi? Czy ceny sa takie same z rezerwacją i bez? z góry dzieki za odpowiedzi
  • witam przedstawie wam moja historie a wy prosze wyrazcie swoja opini:) a mianowicie jestem syudentka studiow dziennych 2 rok i chce ze znajomymi wyjechac do usa zna program work and travel. juz wszytsko zalatwione tylko wizy brak-jedziemy na rozmowe w poniedzialek.strasznie sie boje czy dostane wize bowiem staralam sie o wize turystyczna b2 3 lata temu bo planowalam wyjechac do wujka na 3 miesiace na wkacje. rozmowa przebiegla pomyslnie ale konsul kazal mi wymienic paszport bo m...
  • Czy ktos wie ile dni czeka sie obecnie na rozmowe o wize turystyczna do USA? (od momentu ustalenia jej przez tel.) P.S. Trudno uwierzyc, ze wciaz musimy starac sie o wizy...
  • Prosze o pomoc. W maju chce leciec do NYC. Planuje w kwietniu zadzwonic i umowic sie na wizyte w ambasadzie. Wczesniej tego nie zrobie, bo od wykladowcow na uczelni zalezy kiedy zalicze sesje. Biore pod uwage pozytywny scenariusz - dostaje wize. I tu pojawia sie moje pytanie - w jakim najblizszym terminie uda mi sie zarezerwowac samolot do NYC? Czy jest mozliwe, ze uda mi sie wykupic bilet jeszcze na ten sam tydzien czy musze sie liczyc z jakims dlugim oczekiwaniem? no i dr...
  • Trochę dziwne pytanie ale wolę się upewnić: rezerwuję noclegi online,podaję kartę kredytową-na miejscu chce płacić gotówką-mogę?Nie bardzo wiem bo w zeszłym roku wołali o kartę kredytową w motelu i nie wiem czy rezerwując online -podając nr karty nie muszę także płacić właśnie tą kartą.Tym bardziej że słyszałem,że czasem coś tam skubną sobie z niej celem zaliczki (ostatnio nie skubali) Pozdro i dzięki z góry.Dolar tani jak barszcz-wolałbym chyba gotówką płacić.
  • Mam owczarka niemieckiego i nie wiem ,jak go przewiezc z Polski do Kanady ...Wiem ,ze musi miec specjalna klatke ,ale one kosztuja ok.1000 zl .Nie wiecie czasami czy linie lotnicze wynajmuja takie klatki na czas przelotu ? Moze znacie jakies rozwiazanie ...Koszty tego calego procesu imigracyjnego sa i tak juz bardzo drogie.Poradzcie cos ,bo nie moge za zadne skarby zostawic mojego przyjaciela w Polsce...
  • ILE OBECNIE TRWA PROCEDURA PROWADZACA DO UZSYKANIA WIZY NARZECZENSKIEJ,MOZE KTOS MA JAKIES DOSWIADCZENIA Z OSTATNICH MIESIECY??
  • gdzie najlepsze modele gdzie najlepsze ceny potrzebuje info dzieki z gory
  • Chce tam sie wkrotce wybrac. Macie jakies porady, informacje? Gdzie najlepiej sie zatrzymac? Ile dni przeznaczyc? Czy koniec maja (konkretnie Memorial Weekend) nie bedzie za wczesnie? Wybrac sie z namiotem czy moze lodge?
  • Wybieram się pierwszy raz. Co polecicie zobaczyć w dwa tygodnie tutaj. Muzea i ciekawe miejsca, parki lub inne rzeczy nie spotykane w Europie. Zamierzam spędzić też trochę czasu w sklepach min. w sportowych i elektronicznych. Czy ktos zna dobere w okolicy Aleksandrii.
  • Co w tym zlego jezeli ktos chce pisac na tym forum o nie tylko o turystyce, ale i o pracy i innych pjer.dolach w USA i Kanadzie to, co w tym zlego? Dlaczego zawsze musza sie znalezc "ochotnicy" aby mowic innym co maja robic, co maja pisac, jak maja pisac gdzie maja pisac? Czy na tym ma polegac forum? Skad ta nieoparta chec aby cenzurowac, kasowac nawet drobnostki? Gdzie tolerancja? Czy adminowi juz kompletnie "wladza dozorcy" jak woda sodowa uderzyla do glowy? Rola admina ...
  • Witam! Mam pytanko. Jeżeli ktoś jedzie do Stanów przez Paryż, jednak chciałby w tym Paryżu zostać pare dni, to da się kupić jeden bilet(tzn. Warszawa-Stany z przesiadką w Paryzu) i zapłacić te 1800zł, czy trzeba wydać więcej i kupić dwa osobne bilety: Warszawa-Paryż, Paryż-Stany?:). Jestem zielony jeśli chodzi o bilety lotnicze, także będę wdzięczny za odpowiedź:) Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się