Forum Turystyka Europa Rumunia
ZMIEŃ
      maju

maju

(6 wyników)
    • Do naszego wyjazdu zostało już tylko kilka dni, no i mam zagwozdkę kulinarną... Mój jenden synek jest strasznym niejadkiem, ma swoje schizy i będzie głodował a do jedzenia podejrzanego nie podejdzie nawet. W Ru nie udało mi się załatwić kwatery z dostępem do kuchni, więc moje gotowanie odpada:( mam pytanko, jaka rumuńska zupa przypomina nasz polski rosół, jak on ewentualnie się nazywa? i drugie pytanie, czy mają w rumunii kotlety schabowe - takie jak u nas, czyli w panierce sm...
    • Witam, Mam pytanie. Z Rumunii przyjedzie do mnie w maju kolezanka. I zastanawiam sie jak jest najkorzystniej wymienic leje? Czy kupic Euro lub dolary i wymienic na zlote w Krakowie? Czy przywiezc leje i wymienic tutaj na zlote? Przy okazji, moze ktos wie: czy mozna w Polsce w Banku wymienic leje na zlote? Pozdrawiam :)
    • rozumiem że dziś mają Wigilię, czyli jutro i pojutrze święta więc od poniedziałku dopiero? czy w Prawosławiu inaczej to wygląda?
    • hej próbuje dodzwonic sie do znajomych w rumunii na komórke jednak od kilku dni telefon jest jakby wyłączony a moze to powódz? czy sa jakies problemy z komórkami z powodu powodzi?
    • Hej ! Szukam motelu lub miejsca na nocleg w okolicach Satu Mare. Jeżeli znacie jakieś fajne nie drogie miejsce to proszę o namiary. Albo chociaż namiary na jakieś rumuńskie stronki z noclegami w tym rejonie. Pozdrawiam
    • Kto mi pomoze? Chodzi mi glownie o pomoc jezykowa ;-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się