Forum Turystyka Świat Egipt
ZMIEŃ
      maju

maju

(147 wyników)
    • Nie chce powielac tematów , ale nie znalazłam konkretnej odpowiedzi. Jadę z mężem 2 maja do hurghady i mam dylemat przy pakowaniu. Byłam już we wrześniu , w październiku i w styczniu i takiego dylematu nie miałam :P Brać wiecej bluzek z długim rekawem jak jedna ???Myślałam ze jest na tyle ciepło ,że można śmigać wieczorami w krótkim ale szwagierka była rok temu w maju i uważa ze było jej wieczorami na tyle zimno ze siedziała w bluzach i skarpetkach...dziwne , mi w styczniu tak było ale wtedy ...
    • witam. lecimy wraz z zona po raz pierwszy do egiptu w drugim tyg maja i mamy kilka pytan: 1) krem z jakim filtrem bylby najlepszy ? mamy 30, bedzie ok ? 2) jakie ciuchy wziasc ? trzeba cos z dlugim rekawem brac ? 3) jakies leki brac ze soba ? 4) jakie wycieczki fakultatywne polecacie na tygodniowym pobycie ? myslelismy nad rejs statkiem, kair oraz quad safarii.. co wy na to ? nie za duzo tego ? 5) co ciekawego zalecacie o czym mozemy nie wiedziec ? pozdrawiam...
    • Jak sadzicie czy da rade już w maju polecieć do Egiptu miałam lecieć 13.02 na ferie Marsa Alam Akassia swiss resort niestety nie dało rady zamieniłam na Turcję w maju ale nie jesetm tak do końca do niej przekonana czekam tylko na powrót Egiptu ale czy to w tym roku będzie możliwe.
    • 28 maja wybieram się na wakacje do Hurghady na 2 tygodnie, czy w tym okresie są już te straszne upały?
    • Czy ktos kto mial leciec z Poznania do Hurghady o 7:10, tez ma zmienione lotnisko na Katowice o 10:15 ? Szukam towarzyszy podrozy ? Ja wlasnie teraz sie dowiedzialem, ze z powodu ograniczenia miejsc w samolocie lece z Katowic zamiast z Poznania. Biuro to Rainbow Tours. Z tego co juz zdazylem sie zorientowac to lot Air Cairo o 7:10 wypadl z rozkladu, a jest 8:15 Memphis Air. Ciekaw co w takim razie jest powodem zmiejszenia miejsc skoro wylot z Poznania jednak jest ? Srednio mi pasuja te K...
    • poczytałam trochę forum, i wielu z Was pisze, że najwieksze upały zaczynają się w 2 polowie maja, a my wlasnie lecimy 19 do Sharm. Martwie się, bo bedziemy tam z dwójką dzieci- 3 latka, i drugi synek roczek- akurat skończy w dniu przylotu :) mamy szansę, żeby ten wyjazd nie okazal sie klapą, i żebysmy musieli trzymac dzieci w pokoju ?? co powinnam wiedziec, oprocz stosowania wysokich filtrom, oslony glowy, koszulki do wody, duzo picia ??
    • jak realnie wyglada pogoda w tym okresie?mozna sie spodziewac wielkich upalow?a jak z wiatrem? (koniec maja)
    • Ostrzegam przed pogodą w maju. Wrocilam wczoraj, inni pewnie potwierdza (cale lotnisko mowilo tylko o tym). Z 7 dni wiało i było pochmurne przez 5. Masakra, rzadko kto był opalony. Egipcjanie z ktorymi rozmawialam mowia ze maj jest wlasnie takim miesiącem, gdzie diametralnie zmienia sie pogoda i fronty. byli zdziwieni że o tym nie wiemy. szkoda urlopu:( ogolnie rAfa niezla, morze piekne. hotel fayruouz na medal i itaka rowniez (tego balam sie najbardziej)
    • Czy ktoś właśnie wrócił z Hurghady? Je lecę jutro i nie wiem jakie ubrania szykować na wieczory...tzn. czy krótki rękaw wystarczy czy jednak jest chłodno i sweterek się przyda? z góry dzięki za odpowiedzi pozdrawiam
    • www.accuweather.com/world-forecast-15day.asp?partner=accuweather&traveler=0&locCode=AFR|EG|EG002|HURGHADA&metric=1 To norma czy jakiś wyjątkowy rok? Naprawdę już teraz, ledwo maj się zaczął, temperatura osiąga 36 - 39 stopni?? To co będzie w lipcu? Zastanawiam się, czy się aby nie wygłupiłam z rezerwacją na lipiec, usmażymy się tam, zero zwiedzania i generalnie odchodzenia na więcej niż 10 metrów od wody...
    • Witam wszystkich. Wybieramy się z żoną(ja 29 lat, ona 27) w maju na tydzień lub dwa do Sharm'u z W-wy. Szukamy towarzystwa, gdyż nikt z naszych znajomych nie wybiera się tam w tym terminie :-(. Hotel, biuro podróży, dokładny termin wyjazdu - do ustalenia. Jeśli są osoby zainteresowane wspólnym wypadem to prosimy o kontakt. Jurek i Magda
    • Wybieram się tam z mężem, ale fajnie byłoby jeszcze na lotnisku poznać się z Rodakami. Jak tez lecicie akurat 3 maja z Wrocławia, proszę dajcie znac.
    • jaka na początku maja jest temperatura wody w egipcie? zastanawiam się czy do nurkowania z rurką i w masce zabrać piankę aby było cieplej?
    • Mam na oku hotel GRAND AZUR HORIZON.Czy ktos byl tam z malym dzieckiem i moze cos doradzic?A co z wycieczkami?Chcialabym rowniez cos zwiedzic,moze wycieczka do Luksoru?Damy rade?Moze ktos poleci jakis inny hotel niedaleko GAH?(koniecznie jak najblizej centrum) Nikt przypadkiem nie leci z dzieckiem kolo 20 maja?
    • Witam Wybieramy się z żoną w maju na tydzień do Egiptu. Ponieważ będziemy tam 1 raz to mamy w planach zwiedzenie zabytków ale również chcemy popływać w morzu i ponurkować. Słyszałem o przepięknych rafach koralowych i postanowiłem podczas pobytu spróbować nurkowania z butlą. W związku z tym moje pytanie o sprawdzone miejsce i jakiś dobry hotel przy plaży. Czytałem gdzieś że w Hurghadzie rafa jest b. zniszczona i daleko do piramid że lepsza jest w Sharm el Sheikh. Czy to prawda?...
    • Właśnie 20 maja lecimy (po raz pierwszy do Egiptu) we dwójkę na dwa tygodnie do Hurghady. Czy jakiś forumowicz tego dnia i w tym kierunku się wybiera?
    • Przeglądam ofertę ecco i widzę, że w maju większość hoteli z ich oferty jest tańsza niż w marcu czy kwietniu o ok.150-200 zł. Może ktoś wie w czym tkwi hak?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się