maju

(7 wyników)
  • Pewna osoba winna mi jest sporo pieniędzy. POstanowiłam dac sprawe do kancelarii prawno-finansowej, zeby odzyskali moje pieniądze. Najpierw na dzień dobry każa mi zapłacić 240zł i od kwoty która chce odzyskac 15% . Pan nie był zbyt skory by odpowiadac na moje pytania, tylko jakoś mnie zbywał, ale czy to prawnie jest ze pobieraja opłate wstepną, musze ja zapłacic? powinnam jakas umowe na ta usługe zawrzec? Ile oni maja czasu na to i jak działaja?
  • Czy Odsetki zasadzone Nakazem zapłaty przedawniaja sie z upływem 10 lat czy z upływem 3 lat? Czy odsetki maja charkater naleznosci okresowych? Tylko prosze o uzasadnienie wypowiedzi bo odpowiedz 3 lub 10 jest mało precyzjna.
  • Jak to jest jeśli Sąd uzna dług za przedawniony i i wyda wyrok o pozbawieniu tytułu wykonawczego wykonalności to dłużnik musi złożyć do Komornika wniosek o umorzeniu egzekucji - Tak? To jak wygląda sprawa z kosztami komorniczymi, dzwoniłam do Izby Komorniczej do Wrocławia i jakiś Pan powiedział mi, że komornik mimo umorzenia egzekucji będzie ścigać dłużnika za całe 15% kwoty długo a nie tylko za 15% od ściągniętego zadłużenia. Będzie sie domagał takiej kwoty jaka jest wyliczona przez...
  • Prosze was o porade, pracownik firmy windykacyjnej udal sie do miejsca,gdzie kiedys wynajmowalam mieszkanie, i obcej osobie przekazal informacje o moich danych osobowych plus zadluzeniu. osoba ta wykorzystala ta informacje do swoich celow. Jak zlozyc skarge na tego pracownika firmy windykacyjnej, prosze was o porade. Podalam aktualny adres firmie ktorej jestem winna pieniadze wiec maja aktualny adres. CZY PRACOWNIK TAKIEJ FIRMY MA PRAWO WSZYSTKIM OPOWIADAC O MOICH DLUGACH/
  • jestem w takiej sytacji. mam zadluzenie w plusie okolo 2000zł i Eos tymczasowo przejal sprawe, rozmawialem z Pania z Eos i obiecalem wplacic 200 zł do 2 kwietnia -tak wlasnie zrobilem i tam zadzwonilem i poinformowalem o wplacie 200 zł i oswiadczylem tym razem jednak nie |Pani ale innemu Panu ze do 2 maja wplace nastepne 200zł- bo wiecej w stanie jestem wplacic,wypytywal mnie jak bede splacal itd...powiedzialem ze wlasnymi sposobami i mozliwosciami poniewaz nie pracuje- powiedzia...
  • Jesteśmy z meżem po rozwodzie, natomiast on zaciągnął tuż przed sprawa kredyt którego teraz nie spłaca ( firma W.Kruk już się za niego wzięła). Czy w zwiazku z tym, że kredyt był teoretycznie wzięty w trakcie trwania małżeństwa ( ja żadnej zgody na kredycie nie podpisywałam) czy moge być obciazona spłatami ?
  • Mam zadluzenie wobec PTC w wysokosci 2500 zl.Dlug wykupila teraz firma windykacyjna.Regularnie dlug spalacam w wysokosci 50 zl miesiecznie,poniewaz nie pracuje,jestem bezrobotny bez prawa do zasilku i nie mam mozliwosci wplacania wiekszych kwot. Firma windykacyjna sie odgraza,ze jezeli nie wplace do 15 czerwca min. 1000zl,sprawe skieruja do sadu. Czy mimo faktu,ze place (nawet tak niska kwote),moga sprawe skierowac do sadu? Bardzo prosze o odpowiedz.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się