Forum Turystyka Europa Włochy
ZMIEŃ
      maju

maju

(54 wyniki)
    • Witam wybieram się z rodziną na poczatku maja nad adriatyk. W maju jeszcze nie bylismy w tym regionie. Zastanawiam sie jak moze byc pogoda zważywszy na fakt, że u nas jeszcze jest zima:). Proszę o informacje tych, któzy byli we włoszech w maju.
    • [b]Witam serdecznie[/b] 2 maja wybieramy się z mężem i 20 miesięczną córeczką na mini wakacje (7dni) do Rimini, w podróż wybieramy się samochodem z dolnego śląska z Bolkowa(trasa zaplanowana), planujemy zatrzymać się w hotelu Astoria w Rimini. miejscowość Rimini wybrałam ze względu na dużą ilość atrakcji: jeden dzień Mirabilandia, jeden dzień San Marino, następnie mini italia, fiabilandia, delfinarium(Riccone), aquaparki, jestem nastawiona na typowo dziecięce atrakcje(dla córeczki) zan...
    • proszę o pomoc jaka, oczywiście statystycznie, jest pogoda na początku maja nad Gardą? Czy w basenach na ośrodkach jest woda w której się już można spokojnie kąpać, czy jeszcze noce są zimne itp. dzięki za info
    • Hej, na jaka pogode mozemy liczyc na poczatku maja? Jakie ciuchy brac: letnie/sandaly czy raczej wiosenne, swetry i zakryte buty? To nasza pierwsza podroz do Wloch wiec kazda wskazowka bedzie mile widziana. Dzieki.
    • Rezerwacja padła na maj bo po pierwsze jest dużo taniej, po drugie nie przepadamy za tłumami a po trzecie chyba najważniejsze nie znoszę upałów. Jak wygląda pogoda we Włoszech w maju? Zależy nam też aby nie było zimno i aby dzieci mogły się kąpać. I jakie są noce? Będę wdzięczna za pomoc :)
    • wybieram się do Włoch. Wenecja, Florencja, Rzym czy mogę wiedzieć jakie są temperatury ? ciepło czy może zimno i w jakie ubrania się zaopatrzyć :) z góry dziękuje ! :)
    • Pobieżnie przejrzałam kilka ofert wynajmu domów/apartamentów w Toskanii na początku maja i wygląda na to, że w niektórych przypadkach to wciąż sezon niski, ale w większości już średni. No i oczywiście spore różnice w cenach. Marzy nam się wyjazd we dwójkę na początku maja na ok. 2 tygodnie (chętnie z włączeniem majówki, czyli od 1 maja) - czy to dobry pomysł ? A może koniec kwietnia też jest już dość ciepły ale tańszy ? Co radzicie ?
    • Da się wytrzymać pod namiotem? Na razie to prognoza długookresowa, ale muszę potwierdzić rezerwację i mam obawy. Jadę z dziećmi i nie wiem czy jest się w stanie w taką temp wytrzymać;). Jeśli chodzi o dzień to ok bo mam w planach zwiedzanie więc nie musi być upałów. Opiszcie swoje wrażenia z nocy pod namiotem właśnie w takich temperaturach
    • Jak w temacie, proszę o informacje praktyczne, bo tabele temp. już sprawdzałam, czy dużo pada, czy są znaczące różnice pomiędzy poszczególnymi rejonami wyspy, czy woda w morzu jak Bałtyk czy cieplejsza itp. Początkowo planowałam czerwiec, ale trochę się martwię że może być zbyt ciepło dla małego dziecka (1,5 roku). Ja z mężem z kolei bardzo ciepłolubni jesteśmy dlatego chciałabym jakoś wypośrodkować i już sama nie wiem czy maj czy czerwiec? A przy okazji, może ktoś mi poleci ja...
    • Mam prośbę o informację. Jaka jest temperatura morza w okolicy Wenecji na początku maja? Czy mogą dzieci się kąpać? Chcielibyśmy pojechać na kemping, ale czy nie jest to czasem za wczesnie? Dziekuję za odpowiedzi.
    • Wybieram sie z rodzinka 28 maja do Rzymu na zwiedzanie. Czy jest szansa ze moje pociechy beda mogly kapac sie w Morzu. Mnie interesuje zwiedzanie ale ich raczej kapiel :(
    • Czy ktoś może wie jaka pogoda jest na początku maja we Florencji, czy w ogóle w Toskanii. I jak to jest z opadami?
    • Wybieram się na początku maja do Włoch. Jakie są wówczas temperatury?
    • Witam! Planujemy w maju wyjazd do Włoch z dziećmi. Do tej pory jeździliśmy we wrześniu, ale w tym roku starsza córka zaczyna szkołę i niestey jest to niemożliwe :-(. I mamy kilka wątpliwości: najważniejsze dotyczą pogody: jakie są tam temperatury? powietrza i wody? czy można kąpać sie w morzu? Do tej pory jeździliśmy do Bibione ( z małymi dziećmi jest najwygodniej, bo najbliżej), ale teraz własnie ze względu na pogodę myślimy o czyms bardziej na południe. Możecie polecić coś fajnego z ł...
    • Zamierzamy od 1-go maja pojechać do Włoch,ale z małymi dziećmi.Czy w okolicach Neapolu można w tym czasie kąpać sie w morzu? Na jakie temperatury można liczyć?Będziemy mieszkac na kempingu Baja Domiza,czy ktoś tam był?Proszę o odpowiedż.
    • Marzy nam się "cruisowanie" po Toskanii samochodem. Najbardziej nam pasuje pierwsza połowa maja. Nie będzie za zimno. Może lepiej jednak zacisnąć zęby i trochę przesunąć wyjazd? No i najważniejsze. Czy jeśli pojedziemy samochodem w ciemno to w tym okresie nie będziemy mieć kłopotów ze znalezieniem noclegu? Takiego na 1-3,4 noce typu B&B lub apartmament. W jakiś malutkich mieścinach. No i jeszcze żeby ceny były w miarę ludzkie. No właśnie, z jakimi cenami należy się liczyć? Może możeci...
    • Wybieramy się pod koniec maja do Rzymu, czy mamy szansę znaleźć niedrogi hotel ( ok. 100 euro) bez rezerwacji? jedziemy samochodem i nie wiemy kiedy dokładnie dotrzemy do Rzymu, bo po drodze tyle ciekawych miejsc.
    • Jak wyzej - czy bede mogla troche polezec i sie opalac,jaka jest woda? Pozdrawiam Anya
    • Witam, wybieramy sie do Toskanii oraz Venezia, okolice Rimini w pierwszej połowie maja. Chcemy spać w namiocie na campingach ze wzgledu na koszty. Pytanie tylko czy nie bedzie za zimno na namiot? jak myslicie? Z góry dzieki A.
    • Jak donosi Reuters i BBC - Włosi wycofuja sie z uni walutowej i rezygnują z euro, oczywiscie pozostając w uni europejskiej. Już za misiąc wracaja liry, na prośby Włochów kurs będzie porównywalny do tego z lat 90-tych, czyli za 1 euro będziemy mieli ok 2000 lirów.. Szykujcie zatem na wakacje MILIONY lirów! Ja sie cieszę, a Wy? jeep

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się