Forum Turystyka Europa Europa
ZMIEŃ
      maju

maju

(16 wyników)
    • Witam, Wybieram sie z rodzina (2+1) do Austrii i nie bardzo wiem w ktory region sie wybrac. Jak narazie planujemy Kaprun w Karyntii. Chcielybysmy sie wybrac w Maju. Macie moze jakies sugestie co de regionu ? I jak z pogoda w Maju w Alpach ? Z gory dzieki za wszystkie sugestie. pozdrawiam Jarek
    • Co się zmieniło przy przekraczaniu granic po 1 maja ? Jak to teraz wygląda np. w Anglii albo na granicy czesko - austrackiej ? Opowiedzcie coś! Niedługo jadę do Grecji - tamtej granicy też jestem ciekawa.
    • Czy ktoś się orientuje jak to ma wyglądać na 100%? NNNie wiem czy warto ryzykować ze samym dowodem, a paszport mam aktualnie w drodze do ambasady USA, nie dostanę go przed 1. maja. Pomóżcie jeśli coś wiecie.
    • Witam nigdy nie byłam w Holandii.Proszę o wskazówki, informacje , odnośniki do stron i porady praktyczne- tydzień w maju , z 7-letnim dzieckiem. Kto był czy poleca? pozdrawiam Bazylka
    • No właśnie, gdzie jej szukać? Dokąd pojechać w kwietniu, początkach maja?
    • Interesuje mnie w którym miesiącu rozpoczyna się okres kwitnienia tulipanów w Holandii? Kilka lat temu byłam tam w maju i można było zobaczyć przepiękne pola tych kwiatów niemniej w tym roku chciałabym pojechać wcześniej. Zatem.. od kiedy można zobaczyć kwitnące tulipany? Dzięki za pomoc :)
    • Kochani, czy znacie fajne i tanie noclegi? Chcemy jechać na początku maja (żeby uratować nasz związek - poradziła nam terapeutka z poradni małżeńskiej, a Paryż nie wypalił...). Bardzo prosimy o pomoc... (a jeśli wiecie o jakichś atrakcjach turystycznych - im mniej komercyjne tym lepiej - to bylibyśmy też wdzięczni).
    • Zawse jeździliśmy w amrcu w Dolomity. teraz tak wyszło ze nie da rady wczesniej jak w kwietniu pojechać na narty, więc juz tylko lodowce zostają. poradźcie gdzie warto pojechać na powiedzmy przedłuzony weekend majowy, zeby dobrze pojeździć? nie chcę lodowca typu Włoski Tonale, gdzie są raptem 3 wyciągi w części lodowcowej. szukam lodowca z duzą siecią tras, równiez trudniejszych, żeby dobry narciarz sie najeździł
    • Proszę o informację, czy po 1-ym maja wystarczy dowód osobisty na granicy z Niemcami. Jade dalej w Europę ale rozumiem, że na tamtych granicach to już bez znaczenia.
    • Mam prośbę... Chodzi mi o to ,że kiedyś miałam deport , akurat z Grecji, i mam niestety zakaz wjazdu do całej Europy, i czy teraz jest to pewne, że po 1 maja, unia itp itd, na pewno nie sprawdzają paszportów na granicach??? Słyszałam , owszem , że nie , ale proszę napiszcie , kto akurat jechał ostatnio , jak to wygląda w praktyce???? Interesuje mnie Austria, Włochy,Grecja... Napiszcie....
    • Czy ktoś był w Portugalii w maju? Jaka jest tam wtedy pogoda? I mam jeszcze jedno pytanie jakie są Wasze opinie na temat biura podróży TravelPlanet? Pozdrawiam i dzieki za informacje
    • limity(4)

czy to prawda ze od 1 maja beda obowiazywaly takie limity w krajach UE w ruchu turystycznym miedZy nimi: -3200 papierosów lub 200 cygar lub 3 kg tobacco -110 litrów piwa -10 litrów spirytusu -90 litrów wina
    • Proponuje mala debate co warto a w zasadzie z kim warto latać , czyli co na + a co na - Co do mojej osoby i moich doswiadczeń : 1. Airpolinia - lecialem spoko , wszystko ok , ale teraz maja klopoty pomimo ze maja najwieksze zaplenienie samolotow sprzedajac stosunkowo drogie bilety ,ale majac pare groszy nie moze funkcjonowac linia lotnicza. Generalnie przestrzegam przed kupowaniem biletow na lato ktore zaczna sprzedac albo juz zaczeli bo z tej kasy fiannasuja bierzaca dzialalnosc...
    • Chciałam wynając auto i zastanawiam się jakie np w Hertzu są te podobne do FOX. Piszą V. Fox or similar a jakie są te podobne? Wiecie scoś na ten temat? A może znacie jakieś inne tanie wypożyczalnie?
    • moze moje pytanie wyda sie wam smieszne ale wyjezdzam na ponad miesiac do irlandii i zastanawia mnie czy nadal jest wymagana jakas suma pieniedzy na pobyt w kraju docelowym czy wejscie do unii ukrocilo te praktyki i wystarczy wziac jakies drobne+karte platnicza...
    • czesc, szukam mieszkania lub dwuosobowego pokoju do wynajecia w Glasgow lub w Edynburgu od 20 czerwca do 15 sierpnia. moze macie jakies namiary na konkretne mieszkania lub moze znacie strony, z ktorych moglabym skorzystac?? bede wdzieczna za wasza pomoc buziaki

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się