billiejean1 17.05.09, 17:47 Chcę się dowiedzieć, czy picie razem tych herbatek może przynieść jakieś negatywne (zdrowotne) konsekwencje. ?? Z góry dziękuję za jakikolwiek odzew. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gauch Re: yerba mate, a herbata pu - erh 03.06.09, 15:48 picie yerby to sama przyjemność oczywiście nie jest to panaceum na "zło tego świata" ale używane z rozsądkiem wpływa bardzo pozytywnie na organizm ja polecam orgamate.pl i np.: www.allegro.pl/item648158886_2_kg_yerba_mate_cruz_de_malta_4_rodzaje.html ta pani wie dużo i jest naprawdę dobrym doradcą-pamiętaj rozsądek to najlepsze lekarstwo pozdro. :) Odpowiedz Link
adra_19 Re: yerba mate, a herbata pu - erh 13.06.09, 14:42 Piję nałogowo wszystkie herbaty oprócz czarnej oraz yerbę i nie zauważyłam, żeby wchodziły ze sobą w jakieś interakcje. Najważniejsze zawsze jest wnikliwe obserwowanie swojego organizmu, ale nic złego nie powinno się dziać. Odpowiedz Link
malavida Re: yerba mate, a herbata pu - erh 27.06.09, 10:31 Zrezygnuj z picia yerba mate. Ostatnie badania wykazały, że duża ilość wypijanej herbaty może być dodatkowym czynnikiem ryzyka jeżeli chodzi o nowotwory gardła środkowego i przełyku. pl.wikipedia.org/wiki/Yerba_mate Odpowiedz Link
funky2000 Re: yerba mate, a herbata pu - erh 17.12.09, 14:51 uwielbiam yerba mate:) wszystko w nadmiarze może zaszkodzić, ale nie demonizujmy ich Odpowiedz Link
mrklaudia Re: yerba mate, a herbata pu - erh 10.04.18, 12:27 Nie testowałam ich wspólnie, ale nie wydaje mi się, żeby coś się po nich działo. Jedyne co to warto uważać, zęby ich nie "przedawkować", bo np. yerba w dużych ilościach może szkodzić. Mimo wszystko poszukaj więcej informacji. Odpowiedz Link