pod

(10 wyników)
  • Witam i zwracam się z prośbą o pomoc. Otóż moja mała 15m córka jest posiadaczką na szyjce naczyniaka.Pojawił się on około 2m żyxia. Najpierw była to jaśniejsz plama na szujce, potem jakby popękane naczynka z małą kulką pod spodem-usg wykazało kolankowato zagięte naczynie pod naczyniakiem, ale on cały czas czyli do tych 15m rośnie i obecnie przypomina jakby podskórny "zwój" naczyń na usg pani doktor stwierdziła,że to może naczyniak jamisty, ale pod skórą? Dodam,że mam synka ,który ...
  • Witam, mój synek ma naczyniaka jamistego pod skóra na policzku.czy ktoś miał coś podobnego ,strasznie się denerwuje ma 2 miesiące :(((
  • Witam Panie doktorze, po krótce przypomnę historię córki: Urodzilam corke silami natury, 7 dni przed terminem. Waga to 3750g i 55cm. dlugosci. Porod trwal 52 godziny tj. od mojego krwawienia i pierwszych skurczy do urodzenia dziecka. Poniewaz nie postepowalo rozwarcie, ale byla akcja skurczowa przebito mi pecherz plodowy i po tym urodzilam po 5 godzinach. Samo parcie trwalo okolo15 minut. Leki w czasie I i II porodu to KN z oxytocyna, Dolargan. Corka urodzila sie z leekkoowineita pepowi...
  • Czy ktoś może spotkał sie z taka opinią? Moja corka miała dwa naczyniaki jamiste (Maja - album str 12) na karku i wardze sromowej. teraz okazało się ze jest jeszcze trzeci pod żebrem, pod skórą - wygląda to jak siniak - taka fioletowa "gulka". Nasza Pani Doktor powiedziała - prosze się nie przejmować bo im wiecej naczyniaków tym lepiej.... - że ponoć maja wtedy wiekszą skłonność do wchłaniania. Panie Doktorze - co Pan o tym sądzi? Moja córka miała już "tysiace" badań m.in 4 razy...
  • Moja córeczka (pięciomiesięczna) ma 4 naczyniaki: jedne na plecach (niewielki), jeden na udzie (długość około 2cm, szerokość około 1cm), jeden na ramieniu (długośc ok. 1cm, szerokość ok. 0.8cm) i na prawej skroni. Na plecach, udzie i ramieniu, początkowo były one wypukłe i intensywnie bordowe, teraz zaczęły się robić się płaskie i jakby blakły. Czy to znaczy że zanikają? Gorzej z naczyniakiem na skroni- jest wypukły, bardzo ciepły, bordowy- w środkowej części jakby lekko niebieskawy. Jeśli ro...
  • Witam! Jestem zapisana na wizyte pod koniec czerwca . Śledząc to forum zauważyłam , że kilka osób tez tam się wybierało. Bardzo proszę osoby, które już były niech się podzielą swoimi doświadczeniami?
  • witam wszystkie panie pragne poinformowac bo z tego co zauwarzylam to nie wszyscy wiedza ze pani karolinklara zalozyla nowe forum naczyniakowe ze wzgledu ze natym przestal dzialac album i nie darady go przywrocic.moze poruszanie po tamtym forum jest troche trudniejsze ale rejstracja jest taka sama co najwarzniejsze jest dzialajacy album w ktorym mozna zamieszczac zdjecia naszych pociech z naczyniakami.mozna takze zasiegnac porad doktora wyrzykowskiego.takze goraco pragne zaprosic ...
  • Witam serdecznie. Około 2 lat temu byliśmy u Pana w Gdańsku z Tolunią z naczyniakiem jamistym na główce z tyłu na owłosionej części głowy. Tak jak Pan się spowiedział naczyniak znika jest juz płaski tylko trochę widoczny tak więc jeszcze raz bardzo dziękujemy za pomoc. Ale mam jeszcze jedną sprawę. Około 4 mies temu (Tola ma dziś 2,4 )pod okiem pękło jej naczynko i się rozlało ja mam podobne na policzku. Jak juz zwróciłam uwagę że troszkę jaśnieje i te odnóżki wokół kropeczki ja...
  • Witam. Miesiac temu, gdy moja corka miala 4 tygodnie odkrylam pod prawą paszką czerwoną kropeczkę, po kilku dniach kropeczka miała już około 3 mm średnicy. Aktualnie, po 5 tygodniach naczyniak ma około 5-6 mm średnicy, jest wypukły. Pediatra zalecił obserwację i nic poza tym. Czy mogę lub powinnam zrobić coś jeszcze? Zdjęcie naczyniaka jest w Albumie z naczyniakami jamistymi - Naczyniak Marty. Marta ma obecnie 9 tygodni.
  • Witam, Jestem nowa na tym forum. Mam 3 miesiecznego synka Przemusia, ktory urodzil sie z naczyniaczkami na twarzy i glowce. Ma malutkiego naczyniaczka na prawym uszku, wiekszego pomiedzy brwiami i pod noskiem, malutkiego nad prawym oczkiem i pod lewa brewka a takze z lewej strony noska. Ma takze duzego naczyniaczka z tylu glowki i na karku. Lekarz mowi ze sa to naczyniaczki plaskie i znikna. Te pod noskiem i miedzy brwiami oraz na uszku juz znacznie wyblakly. Reszta jakby troszecz...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się