pod

(32 wyniki)
  • opisywanej w wywiadzie z Vargą. ..... Kto to jest Polak? Czy to człowiek, który: - masowe podkładanie łbów pod topór nazywa bohaterstwem służącym utrzymaniu substancji narodowej - lenistwo nazywa misją dziejową - robienie z siebie samego mentalnego zadupia nazywa bycie Przedmurzem - anarchiczną nieumiejętność działań społecznych i wycinanie w pień wszelkiej działalności służącej dobru wspólnemu nazywa przyrodzonym naszej nacji umiłowaniem wolności i chwalebnego indywidualizmu - maso...
  • Malo ludzi jest w stanie mnie zadziwic, a on to uczynil. [video]https://www.youtube.com/watch?v=KaOC9danxNo;;KaOC9danxNo;;http://i.ytimg.com/vi/KaOC9danxNo/default.jpg;;Space Oddity[/video]
  • Na trybunie m.in. pan Miller, pan Palikot. [img]https://fotoforum.gazeta.pl/photo/5/hd/yc/ztxd/b00vzz1FZnWqQZLPsX.jpg[/img] Pani Piekarska z synem stała odłogiem. Się jej chyba nie podobały mowy pana Millera i Palikota, bo nie klaskała. [img]https://fotoforum.gazeta.pl/photo/5/hd/yc/ztxd/rxrjG3KlLevqcBPNUX.jpg[/img] Buty pani Piekarskiej. I torebka. [img]https://fotoforum.gazeta.pl/photo/5/hd/yc/ztxd/UlGYdbxxdAs7Fzqa1X.jpg[/img] Ludzi, jak na tak ważny temat, niewielu. [i...
  • żeby ciągnać swoje dzieci i całe rodziny pod Grunwald, kiedy temperatura przekracza 40 stopni, w mediach trąbią, ze będzie ponad 200.000 ludzi, "rycerze - harcerze" ci sami jak co roku, żadnej wody do pluskania, nocnych imprez, tylko skwar, kociokwik i wszechobecna nuuudaaaaaa, co kieruje takimi ludźmi, zeby tam jechać??? To już pogrzeb jankowskiego był ciekawszy. Krzesełka, cień, woda monsignior w przyzwoitych cenach, że o Europride nie wspomnę. I nawet jeśli by się to organizacyjni...
  • babciom juz w dekiel wali w646.wrzuta.pl/film/8tKCMMbu1ye/impreza_pod_palacem_prezydenckim
  • Red. Tomasz S., jak zwykle niezależny od rozumu tak pięknie tłumaczy... :p
  • Się nowe zwierzę objawiło w Ryżym. Po Ryżym szczurze, Ryżym krecie, Ryżym labradorze, ba nawet Ryżym zającu itd.itp. objawił się nam Ryży husky. Śniegolubny husky. W porywach Ryży niedźwiedź polarny. Wszystkie moje i znane mi koty podchodziły i podchodzą do śniegu jako do niemiłego zła koniecznego natomiast Ryży śnieg kocha. Wygoniony z balkonu z powodu wpadającego do mieszkania tzw. [i]ziąbu[/i], spędza całe godziny na drapaku pod balkonem, wpatrując się w to cudo jak w święty obrazek. Naw...
  • ksiazki www.vidaslusofonas.pt/fernando_pessoa2.htm Milosz przy nim to prawie nikt; tylko, ze Pessoa zawsze byl na bakier z polityka: Salazara cenil, ale nie akceptowal jego zamachu stanu, wiec byl w opozycji i ciagle sledzony; lewakow nie znosil, bo byl pewien, ze zniszcza cywilizacje europejska: w rownym stopniu nazisci i sowietyzujacy komunisci; pewnie dlatego jest dzisiaj tak zapomniany?
  • tej nagłej nadaktywności i wzmożeniu werbalnemu Anny Fotygi. Dlaczego nagle wszędzie jej pełno. Otóż Anna F. pozazdrościła Annie K. i też by chciała zatańczyć z gwiazdami. W tym momencie zacytuję swoją ulubioną "klasyczkę": "Tefałenie musisz! Dla dobra wszystkich Polaków! Fotyga musi odejść z polityka, nich już lepiej tańczy."
  • W przypadku gdyby przyszło wam do głowy zamienić swoje miejsce pracy na więzienie, radzę to przemyśleć. Oto kilka zestawień porównawczych! Więzienie: Większość czasu spędzasz w pomieszczeniu o wymiarach 2 x 3 m. Biuro: Większość czasu spędzasz w swoim pokoju o wymiarach 2 x 2 m. Więzienie: Trzy razy dziennie dostajesz posiłki. Biuro: Masz tylko jedną przerwę a za posiłek musisz zapłacić. Więzienie: Za dobre zachowanie dostajesz przepustkę. Biuro: Za dobre sprawowanie dostajesz...
  • Nuda(12)

Ave napisała, że świat bez adrenaliny (czyli bezpieczny) byłby nudny. Wcześniej jednak proponowała, coby dla amatorów większych dawek tejże adrenaliny były przymusowe ubezpieczenia, a takie ubezpieczenia odbierają pewnie z połowę atrakcji ;-) Na forum DDD z kolei Tojajurek wyrażał obawę, że zasypanych pod ziemią górników może dopaść nuda. Jako sposoby na nią proponował dmuchane lale albo(i?) piwo. Zastanawiam się, co to właściwie jest nuda. Wiem, wiem, na pewno każdy mógłby tu s...
  • Na początek "O klasztorach panieńskich": "Po klasztorach męskich należałoby pisać o zakonach białej płci, których niemało znajduje się w Polszcze i Litwie, jako to: dominikanki, bernardynki, franciszkanki, karmelitki, sakramentki, wizytki, norbertanki, benedyktynki, cysterski. Ale że nieświadom jestem ich obyczajów i ustaw zakonnych, przeto nic o nich pisać nie mogę, chyba to jedno, że niektóre klasztory panieńskie, sprzykrzywszy sobie opiekę swoich prowincjałów, udały się pod protekc...
  • Poseł Sławomir Neumann (PO): Pani poseł, mówiła pani o, także w swobodnej wypowiedzi, o § 13 regulaminu Rady Ministrów, o tym, że organy były zobowiązane zająć stanowisko do każdej ustawy, co jest oczywiste, i pani to stanowisko w imieniu Ministerstwa Sprawiedliwości zajmowała. Należy się pani od premiera pewnie list gratulacyjny. To pomijam, natomiast – i to jest oczywiste, tutaj nikt z tym nie dyskutuje – natomiast, czy tak samo oczywistym dla pani jest to, że mając t...
  • Leżenie krzyżem nie wystarczyło! Ojciec Dyrektor za nami! Zbiórka 12.30 po roratach pod RES SACRA MISER i wymarsz. Wpis się na listę społeczną dla prawdziwych Polaków. Bach!
  • Spisek Smoleński jak Targowica oświetla zdrajców ojczyzny świeca w żyrandolach mamiąca kremlowscy poplecznicy straszą Polską straszą IV Rzeczypospolitą ćmy pod świecami trzepocą pieniądze liczą i liczą i liczą Targowiczan wesołek dla uciechy gawiedzi skalał narodu nagrobek nie dba, że skalał siebie ćmy pod świecami trzepocą pieniądze liczą i liczą i liczą aferzystów Tuska sznur ciągnie do pałacu wokół pałacu tworzą mur zawłaszczą twoje czeki ćmy nad znicz...
  • Całkiem bez sensu przyszło mi do głowy pytanie, czy ktoś kiedykolwiek słuchał na żywo koncertu na szklanej harmonice? Słyszałem, że pod koniec 19 wieku upowszechnił się pogląd, że słuchanie tego instrumentu prowadzi do szaleństwa, obłędu i w ogóle kaftanu bezpieczeństwa. Podobno były nawet kraje, w których zakazano używania harmoniki, ale nie wiem, czy to prawda. Znalazłem nawet taki szklany kawałek (jako człowiek od lat niespełna rozumu, nie miałem zahamowań do słuchania), ale to nie jest d...
  • poseł Palikot organizuje 27. października manifestacje w różnych Polski miejscach pod pałacami biskupów. zbiera też hasła stosowne. prócz tego w temacie wątku, są już m.in. : "Nie o takiego Jezu$a nam chodzi" czy "ks. Tato, kończ msze, mama czeka" . kto ma wenę i chęć może też coś wymyślić, wysłać na biuro.paliko@wp.pl a sobie co lepsze hasła zawisną na www.ruchpoparciapalikota.pl
  • krakow.gazeta.pl/krakow/1,35798,8347364,Artystka__ktora_mozna_spotkac_na_drzewie.html mnie się nawet podobają te dynadjace nogi w panotoflach lilaróż.)
  • panów którzy siedzOM"- powiedzał Jarosław Kaczyński na konferencji prasowej. I słusznie zresztą, bo chamstwo nalezy tępić, szcególnie zaś jak się samemu jest z wyższej półki. Co zresztą widać na kazdym kroku jak to On sam twierdził nie raz podczas rozmów z dziennikarzami. szukaj.gazeta.pl/aliasy/mod/zoom.jsp?xx=4776945
  • e z zasadami Paskuda. Podstępnie , po łajdacku podszywają się pod Ave i kawkę popodbijalki moje watki, a potem klikali kosz i zakładali wątki,, ze to ja szału dostałem i spanuję. Zresztą inteligentby moderator od razu by się kapnął,zeto lipa, bo podbili, te słabsze watki. A mnie znów chyba bana Giwi zafunduje. I to mnie upewniło do końca w przekonaniu, ze PiS to zło i nawet na takim Foru nie potrafi uczciwie na argumenty walczyć, tylko ochydnie, nieuczciwie i podstępem.. Zapijacz...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się