Forum Zdrowie Uzależnienia
ZMIEŃ
      pod

pod

(31 wyników)
    • Przenoszę tu wypowiedź wolfbreslau, którą skasowałam w wątku netykieta, ponieważ tam była nie na temat ( cyt:netykieta : Pisz zwięźle i na temat.) wolfbreslau napisał: "ustalcie wwpierw , co kto z Was rozumie pod pojeciem 'trzezwosc'' itd, bo jak na moj rozum kazde mowi o czym innym ,a jest tu co najmniej jedna osoba , ktora uwaza , ze ma monopol na wlsciwe rozumienie tego pojecia, jest tez osoba, wedle ktorejistnieja swiaty alternatywne. ja sie moglbym zgodzic z wieloma tymi opiniami. ...
    • Jest taka praktyka, by mówić- ze chęć picia determinuje wszystkie dzialania zyciowe. Pomyslalem o swoich doswiadczeniach. kilka lat temu mialem prace na zmiany. zawsze tak planowalem te pracę, by chociaz raz na 2 tygodnie miec caly wolny weekend, by jechqc do rodzinnego miasta, spotkac znajomych, wypić z nimi i pojsc na "podryw". Na terapii okazalo sie, ze to byla owa zakamuflowana chec picia i planowanie zycia pod katem picia. ALe ostatnio zastanowilem sie nad tym i dosz...
    • Jak nie urok, to zapalenie migdałków. Z alkoholem <spokój> to mi w głowę wlazła kawa i zakupy. Chlam i robię zakupy /zbędne raczej/ I weź tu żyj jak człowiek.
    • Trzydniowa bitwa pod Świętami zakończona ... jakie straty ? addi padł pewno w boju a przynajmniej cięzko ranny - eska , wiesia - żywe czy ranne - tranzyt postrzelon czy nie janu -- wytrzymał ?? Jaras pewno tak , ela równiez ... a generał August Czas policzyc siły i zebrać generale Auguście siły wszystkich alko i tych regularnych z AA i pospolitego alko - ruszenia pod dowództwem janu oraz wszelkie markietanki do najważniejszej i za...
    • Myślicie, że można palić w sposób kontrolowany? Nie paliłem ponad 7 mc. W sierpniu zapaliłem cygaro i czułem się świetnie. Myślałem, że zaczne palić. Nie zacząłem. Kilka dni temu Świadomie zapaliłem papierosa. Po fakcie przeraziłem się, że nie zapanuje nad tym. Okazało się, żę nie mam żadnych problemów. Wczoraj zapaliłem do kawy jednego. Dzisiaj nie mam żadnych problemów. Dopiero przed chwilą jak zajrzałem na forum przypomniałem sobie o papierosach. Jak myślicie, czy można kontrolować...
    • ...nie pozostanie bez odpowiedzi.Nie liczcie,że zamilknę.Mam pełne prawo tu pisać. Czasy GUKPPiW się skończyły! Myszki z Mysiej chować się - smurfy nie boją się was!
    • Zdalem sobie sprawe,ze Zjazd moglby wywolac wiecej szkod niz pozytku i zadowolenia.Ocenialem wszystkich pod moim katem i to byl moj pierwszy i podstawowy blad.Przeciez,niektozy w swojej trzezwosci czuja sie bardzo niepewnie i oddalenie sie od "utartych szlakow" mogloby spowodowac niepozadane reakcje i zachowania.Nie moge i nie mam prawa brac na siebie takiej odpowiedzialnosci.Eska ma racje z jakimis pomniejszonym i towarzyskim spotkaniem i powolnym rozszerzaniu kregu,w zaleznosci od...
    • Piszę tutaj, żeby się trochę wyżalić, ale także pochwalić, że wreszcie zrobiłam pierwszy krok, by pomóc samej sobie. Moja historia jest długa. Zaczęło się wszystko od alkoholizmu mojego ojca. Po alkoholu robił się agresywny, bił mamę, a potem też mnie i mojego brata. Teraz jestem mężatką od 2 lat i mój mąż jest uzależniony od gier sieciowych. W weekendy nie wsytaje od komputera, nie je i się nie myje. Jak wpada w ciągi to robi się agresywny, zmusza mnie siłą do stosunków, poniża...
    • Witam! Jestem DDA, ostatnio zaczełam się zastanawiać nad terapią, między innymi dlatego, że parę osób na tym forum polecało mi terapię. Poczytałam przesłane mi linki i przeraził mnie sekciarski charakter tych spotkań: siostry, bracia, bóg (siła wyższa). Objawy DDA też jakoś mnie nie przekonują, są tak ogólne, że można powiedzieć iż wszystkie życiowe problemy mogę zwalić na pijaną mamę. Z drugiej strony ja nie oddnajduję się w tych opisach, może nie wszystkie dzieci alkoholików s...
    • Czytałem wiele tematów, historii i artykułów o narkotykach. W większości z nich opisywane są tragiczne w zakończeniu losy ludzi, którzy zażywali amfetaminę, dropsy (bo o te narkotyki mi chodzi) i finałem ich przygody z tymi używkami były ośrodki terapii uzależnień lub szpitale, a po nich długi okres psychicznej rehabilitacji, pustki, nerwic, psychoz, życia w ciągłym dole.. Z drugiej strony mam historię swojego życia i przygody z narkotykami. Palę marihuanę od 13 roku życia - zaczyna...
    • Eska; Twoje wypowiedzi maja ogromna sile i rozrzut... Nawet pod moja strzeche anonimowo sie dostaly: A... ;-) - - - - - - - - - - From: Meszuge משוגע Subject: Zamiast Sienkiewicza??? :-) www.deon.pl/czytelnia/ksiazki/art,389,a-zaczelo-sie-od-mebli.html forum.gazeta.pl/forum/w,176,125614909,,Meszuge_i_jego_ksiazki.html?v=2&wv.x=2
    • Szukam dobrego psychologa lub psychiatry w Łodzi zajmującego się alkoholizmem..... Proszę pomóżcie, mój znajomy jest już na dnie...........stracił rodzinę, przyjaciół, znajomych.........jeszcze chwila i znajdzie się pod mostem..............
    • Moja mama ma taki problem.Jej mąż pod wpływem alkoholu awanturuje się i chce kluczyki od auta i po pijanemu nim jechać np do baru (historia powtarza się w soboty).Co wtedy powinna zrobić mama zatrzymać go na silę dać mu te klucze czy coś innego?
    • Mieszkam w miasteczku nad morzem. Dziś od strony ogrodu w zacisznym miejscu pod moim balkonem [mieszkam na wysokim parterze] trzy dziewczynki z kolonii letnich około 12-13-sto letnie zapaliły sobie skręta i kiedy zaczęły sobie podawać domyśliłam sie co to za papieros który nie pachnie wcale tytoniem. Gdy mnie zauważyły uciekły. Wychowawcy pilnujcie swoich podopiecznych, bo rodzice wam zaufali! Jestem w szoku.
    • Jestem osobą nadużywającą alkohol. Parę dni temu miałam pierwszy w życiu atak epi. W związku z tym mam pytanie,czy padaczkę alkoh leczy się? Jeśli tak, to czym?Dodam jeszcze ,że biorę Relanium przepisane przez lekarza.
    • Ela napisala do beczki/ uznawanej za addicteda: "a mylisz sie w wiekszosci kwestii jakie maja miejsce na tym Swiecie.." 1/ Chcialbym zapytac, skad Ela zna moje opinie na temat "wiekszosci kwestii na tym swiecie". 2/ Gdyby nawet Ela znala moje opinie jakim kluczem uznaje ona, ze w wiekszosci sie myle? 3/ Co to znaczy "w wiekszosci"? 50,0000001% czy 99.999999%?
    • Dlaczego alkoholikowi trudno jest uznać wlasna bezsilność wobec alkoholu? powodow jest wiele: 1.Nikt nie lubi stanu bezsilnosci,kiedy cos wymyka sie spod naszej kontroli. 2.Dla mężczyzn trudnoscia jest przyznanie sie do słabosci. Wychowuje sie ich na ludzi,ktorzy musza sobie radzic ze wszystkim. Oczekiwania te sa potem pielegnowane przez rodzine,pracodawcow,kolegow i znajomych. 3.Przyznanie sie do tego,ze czlowiek czegos nie umie,nie radzi sobie z czyms jest przez otocze...
    • Straszne(45)

Straszne widzieć wady partnera, wiedzieć że prawdopodobnie to człowiek z uzależniami a jednak dalej z nim być. Być dalej bo wg mnie taki powinien być mężczyzna: małomówny (choć on czasami do przesady), nie skarży się na nic, wszystko sam robi, pracowity, usłużny, przejmuje się najbliższymi, potrafi pokazać że mu zależy, potrafi płakać choć mówi że nawet jako dziecko nigdy nie płakał. Wad jest dużo mniej , ale za to bardziej poważne. Alkoholizm? pewnie tak, codziennie piwko, choć...
    • Witam, Gdzie mogę znaleźć w Warszawie ośrodki, które pomagają dzieciom wychowującym się w rodzinach alkoholowych? Bądź pomagającym partnerom żyjącym z osobami uzależnionymi od alkoholu?
    • albo portali lub stron z wymiana doswiadczen osob bioracych dlugo amfe - potrzebuje porad, rozmow, spostrzezen itd. Dlugi okres brania, ok 7 lat, jesli ktos z Was wie jak mi pomoc to dzieki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się