pod

(17 wyników)
  • Witajcie Synek jest 3 tyg po operacji rozszczepu wargi i podniebienia, pare dni temu zauważyłam że powstał na szwach pod noskiem guzek wcześniej go nie było:( może ktoś wie co to jest i co należy zrobić? czy najlepiej kontaktować się z IMiD??? Pozdrawiam
  • Miesiąc temy mój synek przeszedł operacje przeszczepu kości na koziej. Martwi mnie fakt, że rynienka pod noskiem, którą prof. pieknie odtworzyła prawie całkiem zanika. Dodam, że warga nie jest opuchnięta. Jaka może być tego przyczyna?? Szwy zaczynają sie rozpuszczac i niezbyt ładnie poachnie mu z buzi. Pozdrawiam Paulina
  • Moja córeczka jest 3 miesiące po operacji i u nas jest taka sama sytuacja. Na czerwieni jest super, blizny nie widać ale za to pod noskiem gruba widoczna kreska !!!! Co z tym można zrobić ???? Czy to już tak zostanie???? (dodam, że smaruję contratubexem od miesiąca 3-4 razy dziennie i masuję 2 razy dziennie) Proszę o wypowiedzi osób które coś na ten temat wiedzą :-) Czy ktoś z państwa robił może dermabrazję?
  • ktoś leczył?? i gdzie?? Kuba musi usunąć 2 dwójki, z tym że jedna dwójka to jest ząb w szczelinie rozszczepu ma jeszcze kilka innych ubytków do zalepienia ale problem jest taki że ona urządza histerię u dentysty, nie otworzy buzi za Chiny Ludowe - ostatnio godzinę w gab spędziliśmy na prośbach i groźbach i nic a musi mieć usunięte, bo już wychodzą zęby stałe, które wiadomo są większe niż mleczaki i np już stała jedynka z braku miejsca rośnie w poprzek
  • Jestesmy dobe po operacji. Maly niestety wyciagnal sobie sonde :( A to byla duza ulga przy karmieniu, bo za nic nie chce przelykac :/ Troche dajemy lyzeczka, zjadl gestszy kleik, ale z piciem jak na razie tragiedia. zaden smoczek, strzykawka tez be, na lyzeczke tez juz zaczyna poplakiwac. W dodatku jest bardzo opuchniety - kiedy ta opuchlizna zejdzie? Wasze dzieci tez byly takie nabrzmiale? widze po pieluchach, ze nie sika jakos duzo (no ale w sumie malo pije), za to kupy to idą s...
  • Od zabiegu minęły dopiero 17 dni, ale na wardze widoczna jest gruba kreska pod noskiem -czerwień jest ok, są jeszcze szwy...ale jest równa wiec nie mam zastrzeżeń. Martwi mnie jedynie ta gruba i twarda blizna! Co dalej w takim przypadku? Czy ktoś z WAS miał z tym do czynienia? Proszę o rady ...
  • Może ktoś wie, jak nazywają się ortodontki z Imidz - byłam na konsultacji z synalkiem u pani doktor, i nie bardzo mogę sobie przypomnieć jak ona się nazywa... Bodajże dwojga nazwisk... Dodam, że w tym dniu nie przyjmowała dr Obłoj
  • Witam, szukam osob, ktore po operacji wiazaly raczki. Czym je wiazaly i w jaki sposob. Moj maly ma 1,5 roku i nie wiem czy w nocy dam rade sie caly czas na niego patrzec i czy nie sciagnie usztywniaczy. Jest strasznie sprytny i wiem, ze spokojnie moze to zrobic, a spac kiedys musze...zwlaszcza, ze jestem w 4 mcu ciazy i wypoczynek od czasu do czasu by sie przydal. pozdrawiam
  • Witam wszystkie mamy, zwłaszcza te z Poznania i okolic! W imieniu Akademii Nowoczesnej Mamy chciałabym zaprosić wszystkie Panie z Poznania i okolic zainteresowane sprawami związanymi ze zdrowym stylem życia na spotkania w ramach cyklu „Odżywiamy Nowoczesne Mamy”. Pierwsze spotkanie odbędzie się w Oberży Pod Dzwonkiem przy ul Garbary 54 (Poznań), we wtorek 8 maja 2007r. o godz. 17. Spotkanie to będzie poświęcone zasadom odżywiania zgodnie z grupą krwi. Każda z uczestnicz...
  • Witam wszystkich.Chcialam bardzo podziekowac za listy.W szczegolnosci dziekuje ANI za przeslanie artykulow.Jestem Tobie bardzo wdzieczna. Chcialam napisac iz znalazlam kogos kto dobrze zna dr.Stepniewskiego oraz widzialam dziecko ,ktore bylo przez niego operowane 11 lat temu. musze przyznac ze prawie nie bylo sladu.Dowiedzialam sie ze doktor ten pracowal wiele lat w Polanicy,ze od lat zajmuje sie rozszczepami.Umowilam sie na wizyte do dr.Stepniewskiego na 1marca.Teraz gdy juz wie...
  • witajcie my już po drugiej operacji - nie było tak strasznie, choć nastawiłam się na wycięcie tygodnia z życiorysu, a tu naprawdę zaskakująco spokojnie ale nie do końca... przy zmianie opatrunku okazało się, że rana na biodrze nie goi się zbyt dobrze, diagnoza-bliznowiec. trochę mi ulżyło, że to nie zbierająca się ropa, ale - nie da się ukryć - bardzo przeraziło, bo dotąd żadnych bliznowców nie było... mam umówioną wizytę u dermatologa w przyszłym tygodniu, ale ponieważ już wielokr...
  • dzisiaj byłam w imidzie żeby się dostać do logopedy(nie wiem może do innych specjalistów też)trzeba mieć skierowanie!!!wiec najpierw naczekałam się na kartę bo nikomu nie chciało się zejść po nią to potem czekanie pod gabinetem chirurga który też nie bardzo śpieszył się z wypisaniem tego chlernego skierowania i dopiero po godzinie zebrania całej dokumentacji wizyta u lekarza>HORROR!!!!! potem godzinę sterczałam pod gabinetem do ortodonty aby obejrzał dziąsełka mojego dzieci...
  • czy ktos wie, czy dr Radkowska juz wrocila z urlopu? caly dzien probuje sie dzis dodzwonic i nie moge.
  • kiedy blizna po zszyciu wargi zmięknie? Moje dziecko nie bardzo daje mi sie masować i boję się, że blizna sie ściągnie i nie zmieknie. Minął juz ponad miesiąc od zabiegu. Powiedzcie ile razy dziennie masujecie i jak długo i czy udaje sie wam włozyc palec pod wargę , bo mi nie. Mała sie wyrywa.
  • ostatnio mam przeczucie że wszystko będzie dobrze. opuściły mnie lęki i czarne myśli. Lena tak dobrze się rozwija.. a że zęby krzywe - trudno, wyprostujemy. mowa - wierzę że będzie ok. a blizna - trudno, jak tu ktoś kiedyś napisał, to tylko 3 centymetry ciała. to nic w porównaniu z bliznami po wypadkach, oparzeniach. nic w porównaniu z tyloma innymi przypadłościami. Pewnemu lekarzowi pijany koleś zabił dwoje dzieci na przejściu dla pieszych - wracały z babcią z parku. ludzie tracą...
  • bardzo proszę o info na temat sekwencji Pirre Robin. Moja córka ma podobno postać poronną tej sekwencj.Miała rozczepione pd. miękkie, jest już po operacji.Jeśli ma ktoś jakieś materiały na ten temat to bardzo proszę o przesłnie. Renata
  • Już nie długo operacja Hubcia (19 maja) dlatego mam do Was pytanie. Jak dojechać od IMiDZ aby nie zabłądzić. Wiem że klinika znajduje się na Kasprzaka 17A ale jak do niej dojechać? Możecie mi wytłumaczyć? Pozdrawiam Dorota z Hubciem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się