Forum Kultura Rezerwat Utopia
ZMIEŃ
      pod

pod

(10 wyników)
    • Tu będziemy żegnać odchodzące doły i inne smutne nastroje, jak na przykład mój wczorajszy. Umarł głupi aard, co się przejmował, niech zyje aard jeszcze głupszy, co ma wszystko gdzieś! :-DD
    • ... na który nikt by nie odpowiedział :-) Niech zgadnę: ten będzie pierwszy...
    • ... stanął nowy kościół wreszcie. Wszyscy bardzo się cieszyli, gdy na sumę dzwony biły. (...)O dziewiątej zaś w niedziele młodziez miała mszę w kościele. Nie, to nie jest żadna przesmiewcza pioseneczka. To najpoważniejszy w świecie utwór - nazywa się chyba "Parafialny świat". Najbardziej mi się podoba, jak to się wszyscy cieszyli, jak im dzwony nap***lały.
    • C89.6(21)

Proszę, opiszcie mi swe miejsce pracy, o ile jest ono w miarę statyczne a nie jeździ albo nie lata. Cobym się poczuł bliżej :) To moje to by było tak: Nr identyfikacyjny: 654691. Pokój nr 434. Nr wew. telefonu: 323. Telefon stoi na czarnym politbiurku, o czarnej politurze: ze strony prawej: na kalendarzu na rok '99, którego nie wywalam, bo (a) jest formatu A0 (b) można po nim bazgrać (c) nań kawę wylać (d) zeń czytać ciekawe informacje np. Łódź 042 a Malbork 055 (e) się kojarzy z filmem...
    • Pika!
    • W pieknym nadmorskim miescie K..... (-oszalinie albo -olobrzegu, rozne sluchy chodza) zyl sobie w czasach poznego Gomulki pewien Tadeusz. Czlowiek calkiem zwyczajny, bezpartyjny inteligent lat okolo 60, urodzon i wychowan we Lwowie. Poza dziwna wymowa pewnych zglosek niczym ow pan sie nie wyroznial. Procz jednego: panicznie bal sie Ryb. Nie mam tu na mysli ludzi urodzonych pod tym znakiem Zodiaku, ani nawet ryb w sklepie rybnym, martwych. Rysunkow ryb, rzezb. Pan ow Tadeusz nie bal s...
    • Tak czasami siadam i się zastanawiam (a robię to z różnych okazji od wielu już wiosen) w jakim ja kraju właściwie żyję... Nie wiem, kiedy poczułem to pierwszy raz... Musiało to być dawno temu... Wiem, że nagle, jakos tak w czasie rządów Pani Premier Hanny Suchockiej zaczęto rozmawiać o konkordacie... Religię już wtedy w szkołach wykładano, zwrócono już kościołom zabrane wcześniej dobra i ziemię, w TV zaczęło się pojawiać "Ziarno" a Ojciec Rydzyk walczył o koncesję (chyba po raz pierwsz...
    • odnoszę wrażenie, że mi zie mi drżenie przypomina konia rżenie kiedy strudzony wracam ze szkoły strucle mi rzucasją pod nogi anioły z woły kiedy zamieniam czekanie na Ciebie w siebie czuję się jak w pierwszym niebie kiedy to pastorałką tkaszcz upłany wdziewam nieźle się ziewam naśmieć zapiewam w drzewa nieśmiele mam w sobie wiele i inne wahania w ciele lecz pewnośc czyni me oko gdy sprostam wszystkim rokokom.. (sokolim) kiedy śpię .. o miłoć warczę kiedy stoję ... o miłoci roję w ...
    • A bylo to tak. Pewnej moja internetowa kolezanka przyslala mi e-mail. W mailu tym dostalem tekst niejakiego B00g13, a styl i niepowtarzalna ksywka wskazywaly jednoznacznie na jednoznacznego i niepowtarzalnego naszego, RU B00ga13. Spytalem sie dziewczyny, czy zaznajomiona z B00gim. Myslalem ze moze, bo w koncu tez lubi RPG i muzyczne klimaty zdaje sie podobne. Otoz jednak NIE, zreszta kolezanka ma mieszka w Warszawie. Email widac bardzo popularny, krazy w necie jak B00merang, by...
    • Przepraszam, że z poważnym ryjem, ale kwiczę o pomoc: Jak można dotrzeć do kogoś z gw i uzyskać odpowiedź na proste pytanie (*)? Mailuję i poszczę 3. dzień. Czy u nich jest jakieś ISO co do terminu odpowiedzi? Wie ktoś? Tydzień sobie dają czy? Dłużej, szybciej, dalej? TIA! PS. Żeby nie do końca być taki a la real, powiem, że coś surre się dzieje z pocztą mą: Zalogowałem się ja jako Cruach: archiwum postów zniknęło, za to pojawił się katalog Rumiankowa. (Rumiankowa?!) Zalogowałem się...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się