Forum Zdrowie Homeopatia
ZMIEŃ
      pod

pod

(42 wyniki)
    • szukalam i nie znalazlam wiec piszę , koleżanka ma notorycznie sińce pod oczami i opuchniete latem nogi , zastanawia się nad tym czy Lymphomyosot jej pomoże . Lekarze rozkładają ręce , nie znana jest przyczyna . Łatwo też robią jej się siniaki . Czy taki lek może być skuteczny ?
    • Zaczelo sie wczoraj wieczorem, rano troche przeszlo ale teraz znow wrocilo. Nie jest to mocny bol, raczej uczucie jakby cos wciskalo na sile zab do srodka. Nie jestem spuchnieta ani nic ale dostep do denstysty mam najwczesniej w poniedzialek wieczorem: posiadam arnice, hypernicum, silicea, pulsatilla i pare innych ale nie wiem co by tu pasowalo. Dodam, ze juz kiedys mialam podobne bole i skonczylo sie antybiotykiem na zgorzel pod korzeniem. Nie wiem czy to samo jest teraz ale wolalabym na wsz...
    • Witam, Moim problemem spędzającym sen z powiek, dosłownie nie pozwalającym żyć normalnie jest pocenie sie pod pachami. Nie chodzi o zapach, bo tego nie wyczuwam (bliskie mi osoby to potwierdzają - nie ma "zapachu"). Woda zalewająca kolorowe bluzki, tworząca plamy. Nie mogę nosić kolorowych bluzek bo zawsze istnieje ryzyko że będę zmuszona "trzymać ręce przy sobie". Koszmar :( Proszę o radę na tym forum, bo może ktoś podpowie mi SKĄD takie pocenie się bierze, jaka może być PRZ...
    • Witam Mamy problem z mleczna czwórką u syna. W kwietniu ząb zaczął boleć, dziasło opuchło, po otwarciu kanałów ropa wyciekła i wszystko sie zagoiło. Ząb został otwarty. Dzis po nieprzespanej nocy syn wstał z zapuchnietym policzkiem. Dentystka oczyściła kanały i stwierdziła, że jest to jeszcze niezorganizowany zgorzel, raczej naciek ropny. Z jednego szerszego kanału słabo wycieka ropa. Nakazała antybiotyk i pójście do chirurga. Bardzo chcielibyśmy uniknąć antybiotyku, a do chirurga by...
    • Od kiedy pamietam mam since pod oczami.Jak mogla bym sie ich pozbyc lub przynajmniej troche ukryc.Dzieki.
    • Witam Synuś po odrobaczaniu (około 3 tygodnie temu więc to nie pasożyty)ma ciągle podkrążone oczy, wręcz siniaki...Czy któraś z mam miała podobny przypadek. Wszystko raczej teraz jest ok-zdrowy chłopak. Z góry dziękuję za odzew. Pozdrawiam.
    • Bardzo proszę o pomoc! Moja mała obudziła się dziś z matowym, odstającym paznokciem, ropa pod paznokciem; paluch jest czerwony. Boli ją, nie rusza paluszkiem. Czy są jakieś kuleczki, które jej pomogą? Chciałabym uniknąć wizyty u chirurga i zrywania paznokcia, jeśli już to w ostateczności. Do tej pory próbowałam domowego sposobu z wrzątkiem, ale nie wiem czy to pomoże. Proszę o jakieś wskazówki. Justyna
    • Od bardzo wielu lat mam grzybicę paznokci stóp.Jestem na diecie bezcukrowej,nie jem pieczywa,drożdży.Jestem pod opieką homeopaty.Mój lek konstytuconalny to sepia lub natrium muriaticum-w zalezności od kondycji psychicznej.Biorę także przepisane przez homeopatę leki firmy Sanum Sanuvis oraz Mucokehl na krążenie. Chore miejsca smaruje Mucokehl D5 maść, a ostatnio Acifungin- to mój pomysł. Jestem załamana wstydzę się pokazywać nogi,bardzo proszę o pomoc.
    • Az sie boje pisac, bo nie sledze na biezaco wszystkich watkow i nie wiem czy zostal tu ktos, komu mozna wierzyc... No nic, zaryzykuje: Corka ma od 2 miesiecy wysypke wokol ust - ma 2.5 roku, nigdy wczesniej nie miala takich stanow zapalnych skory. Cala skore ma ladna, gladka, bez najmniejszych zmian. Jednak jest alergikiem, wiec ta wysypka wokol ust prawdopodobnie ma podloze allergiczne. Obstawialam juz iw ykluczalam rozne rzeczy, ale bez efektu. Skora jest juz bardzo wysuszona i cienka - co...
    • Bardzo proszę o pomoc w ustaleniu dawkowania. Chciałabym zrobić kurację uodparniającą dla rodziny, dwoje dorosłych i dzieci, jedno prawie 4 lata, drugie prawie rok. Planuję zakupić Th. w polecanej w jakimś wątku aptece internetowej. Jaką ilość kupić? W jakiej formie (są kropelki i granulki?)? Jak długo brać? Ile brać? Czy można prać, jeżeli w trakcie złapie sie jakąś infekcję?
    • Afta(6)

Na czubku języka wyszła mojej 9 letniej córce wielka afta. Jest juz od kilku dni, dziecko nie może jeść i płacze w nocy. Pomaga jej tylko zimna woda, albo wystawienie języka za okno. Moze cos mi poradzicie by usmierzyć ból??
    • ** Silicea * * Działanie Silicea jest powolne. Przy zastosowaniu, wywołanie objawów wymaga długiego czasu. Silicea nadaje się w związku z tym najlepiej do leczenia dolegliwości o długotrwałym rozwoju. Uwagi ogólne: W pewnych porach roku i pewnych warunkach mogą się pojawić charakterystyczne objawy. Mogą one pozostać u pacjenta przez całe życie (?). Takie jest działanie leków o długofalowym i głębokim działaniu; są one w stanie tak dogłębnie wpłynąć na funkcjonowanie organizmu, że nawe...
    • Moze pytanie jest śmieszne ale jednak. Jak mam fizycznie spożyć małą ilość kropli np. 5 czy 8? Zmieszać z wodą, wkropić sobie pod język (istna ekwilibrystyka) czy jakoś inaczej?
    • cina 30 ch -nie mogę znależć nic na ten temat,nawet w poprzednich latach.Ktoś może wie w jakim celu stosujemy ten lek. Proszę o pomoc pozdr
    • Zapomniałam zapytać lekarza. A mam wziąć 3 kulki natrium chloratum, tylko jeden raz. Czy to sie bierze pod język do ssania, czy się połyka? To mój pierwszy kontakt z homeopatią, więc jeszcze się nie bardzo orientuję. I co to są za "kulki", te natrium chloratum? Może ktoś się orientuje, jaki jest skład tego? Będę wdzięczna za podpowiedź. Pozdrawiam! :)
    • kupiłam bańki bezogniowe, czy moge je postawić córce 8 miesiecznej, jezeli tak to gdzie i ile?
    • Witam Jakie macie doświadczenia z tym lekiem? Szczepicie dzieci/siebie? Ja zastanawiam się nad podawaniem mojemu 5-latkowi i sobie-karmię piersią i mam nadzieję, że jakoś mogę przez mleko przekazać tą szczepionkę maluchowi-bo chyba 7-miesieczniakowi podać bezpośrednio nie mogę??
    • Witam Mam stwierdzone zapalenie łojotokowe skóry. Skóra głowy jest zaczerwieniona i swędząca, włosy bardzo szybko się przetłuszczają. Ale najgorsze ze wszystkiego jest stan zapalny skóry pod nosem (wewnątrz równierz)bo piecze swędzi, czerwona jak po strasznym katarze i jeszcze takie małe krosteczki się porobiły. Stosowałam już wszystko co mi przyszło do głowy i co dermatolog zapisał. Zasadniczo pomagała mi tylko maść sterydowa, ale się skończyła no i nie chce mi lekarz znowu zapi...
    • Proszę o podpowiedź co mogę podać dziecku 4letniemu na ropiejące oczy. Poza tym żadnych innych objawów nie widzę.....Pewnie znowu jakaś bakteria przyniesiona z przedszkola..... Dziekuję
    • Młoda choruje od września (debiut wiadomo gdzie)...ale zaczęła lekko pokasływać z rana suchym kaszelkiem juz pod koniec sierpnia, jak poszła do przedszkola to po 4 dniach mega katar i po tygodniu lekkie zmiany osłuchowe- dostała antybiotyk(oczywiście kaszlała w dzień i w nocy). Dałam ciała i antybiotyk podawałam tylko 6 dni(głupia jestem wiem, ale było minęło;( oczywiście został kaszel- głównie poranny i cały czas cos w nosie furkotało. Po 2 tygodniach katar wodnisty...pomyślała...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się