pod

(9 wyników)
  • Witam was serdecznie, nie zagladalam tu dlugo, poniewaz zauwazylam, ze niepotrzebnie sie nakrecam. Poza tym do tej pory u mojego taty chyba bylo ok. W sierpniu '08 mial operacje (rak Krtani) i naswietlania. Teraz dopiero od jakiegos czasu zaczely mu sie bole w kolanie, a do tego urusl guz na plecach.... oczywiscie od operacji nie mial robionych zadnych badan co do tego czy juz wszystko wygnal z organizmu. Dopiero teraz! Pobrali mu wycinek z guzka. Kurde mam nadzieje, ze to jakis...
  • Moje kolejne pytanie .Otoz tesc jest pod opieka hospicjum domowego. Czy to prawda, ze bedac pod opieka hospicjum juz lekarz pierwszego kontaktu nie moze zlecic na prosbe rodziny chorego chocby kroplowki nawadniajacej lub wzmacniajacej. Chodzi mi o sytuacje, gdy chory calymi dniami nic lub naprawde minimalnie je( 2-3 lyzeczki jogurtu lub zupki ), pije ( lyk wody). Lekarka stwierdzila cyt. - jak nie chce jesc niech nie je, sam zechce to zje. Na prosbe , pytanie o kroplowke z...
  • Tekst ten, będący nieco długim lecz syntetycznym opisem moich osobistych doświadczeń w walce z nowotworami, dedykuję dwóm najważniejszym kobietom w moim życiu: mojej żonie, dzięki której w ogóle wziąłem pod uwagę możliwość przygotowania i opublikowania tych informacji, aby ułatwić innym osobom, które tak jak ona niestrudzenie przeszukują fora internetowe w celu dowiedzenia się jak najwięcej o przebiegu choroby i sposobach jej leczenia. Druga osoba to moja mama, nieodzowny towarzysz pod...
  • Witam Kochani. Bardzo proszę Was o radę. Moją siostre od dwoch miesiecy pobolewalo pod lewa pacha ale myslac ze to przejsciowa sprawa nie poszla do lekarza. Dzisiaj wyczula pod pacha guzka wielkosci ok 1 cm centralnie w srodku, raczej w glab pachy. Guzek tak jakby pojawil sie z dnia na dzien, bo siostra kontrolowala to miejsce i wczesniej tego nie wyczula, dopiero dzisiaj. Bardzo prosze podpowiedzcie mi co to może być, czy moze to byc cos niepokojacego,?czy zwykle zapalenie miesz...
  • Witam serdecznie! Jestem na tym forum już od roku. Chciałabym sie dowiedzieć czy ktoś wie coś na temat leczenia przerzutów do wątroby po czerniaku oka w Niemczech. Zmagamy się z chorobą mojego taty już 12 miesięcy i poza usuwaniem powstałych ognisk nic więcej nie robimy. Nie liczę na lekarzy onkologów w Polsce bo oni ( w Wielkopolskim Centrum Onkologii ) nawet nie potrafią zdiagnozować co tacie jest a co dopiero leczyć. Jesteśmy pod opieką specjalisty od wątroby , który zmiany po prostu usu...
  • Witam Państwa serdecznie, od jakiegoś czasu śledzę to forum i Państwa historie. Jestem studentką która właśnie pisze prace magisterską nt. "Sieci wsparcia społecznego u chorych z nowotworami". Jeśli ktoś z Państwa kto właśnie walczy z tą chorobą lub chorował w przeszłości chciałby mi pomóc w pisaniu pracy i poświęcił kilka minut na wypełnienie mojej ankiety pod linkiem: www.ankietka.pl/survey/show/id/21089/sieci-wsparcia-spolecznego-u-chorych-z-nowotworami.html ,byłabym niezwykle Pańs...
  • Od ponad roku pojawiaja mi sie pod skora twarde , bolace przy ucisku guzy o rozmiarach 1- 2 cm. Przypuszczalnie sa to tluszczaki , gdyz takie same dwa mam juz od kilkunastu lat . Lekarz internista zlekcewazyl moje narzekania i nawet nie chcial dokonac ogledzin . Wszelako ich ogolna liczba dochodzi juz do 10 i wciaz powstaja nowe i zaczelo mnie to niepokoic . Czy udac sie do chirurga ?
  • Moja mama w X.2004 miała wykonaną mastektomię z powodu raka piersi. Później była pod stałą kontrolą onkologa, a raz w roku robiono jej kompleksowe badania w kierunku ewentualnych przerzutów lub wznowy, wszystko było w normie oprócz hemoglobiny, która albo była za niska, albo w dolnych granicach normy.Dostawała Ferrum i na tym się kończyło. Dopiero przed miesiącem pani doktor wpadła na pomysł, żeby zrobić badanie na krew utajoną w kale. Wynik okazał się pozytywny, zrobiono więc kolonosko...
  • Witam, szukam wszelkich informacji dotyczacych przebiegu choroby, leczenia no i szans na przezycie. Moze znajda sie tutaj osoby ktore choruja na to lub bliskie osob ktore zetknely sie z ta odmiana raka. Dziekuje za wszystkie informacje.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się