Forum Kultura Teatr
ZMIEŃ
      pod

pod

(16 wyników)
    • Jestem ciekaw,czy trafi tu ktoś,dla kogo jest to ważne przedstawienie,czy może na tym forum swoimi spostrzeżeniami dzielą się ludzie,których PRL nie dotyczy w najmniejszym stopniu,i którzy mają w nosie sprawy,podejmowane w tym niezwykle ciekawym spektaklu Zbigniewa Brzozy.Widziałem go wczoraj,ale z pewnością wybiorę się jeszcze raz,są tam bowiem niejasne dla mnie momenty,które domagają się uważnego spojrzenia.
    • Gwoździ do trumny warszawskiego teatru jest wiele... Ledwo wyczuwalny puls warszawskich teatrów sprawił, że Trans-Fuzja znowu musiała zadziałać! Objawy są wysoce niepokojące. Przede wszystkim brakuje w Warszawie twórców, którzy zaczną stawiać wyzwania sobie i publiczności. Dyrektorzy nie chcą podejmować dialogu z widzem i nie traktują teatru jako medium do poważnej rozmowy. Taka sytuacja odpowiada władzom miejskim, zadowolonym z dyrektorskiej lojalności idącej w parze z bylej...
    • To chyba pierwszy taki przypadek w internetowych dyskusjach o kulturze. Admin e-teatru zamknął forum. Ciekawy temat do dyskusji - dlaczego? Fakt, że w ostatnim czasie pojawiało się coraz więcej wypowiedzi wyraźnie "schizoidalnych", chamstwa ,głupoty, brudnych gierek towarzyskich i politycznych. ALE - co z demokracją i innymi idolami naszego świata? Może uprzejmie odezwą się tu :niejaki Jesiotr, niejaki Manekin, niejaki Kowalski...A zwycięzcą (moralnym) jest Jacek Zembrzuski, bo nowe e-t...
    • Czy ktoś mi może wytłumaczyć? Męczę się już miesiąc -> o co chodziło w tej... (?jak toto nazwać?)
    • "12_ławek" pierwszy polski hip-hopowy projekt teatralny - Teatr Muzyczny w Gdyni - castingi Kolejne wydarzenie taneczne w Trójmieście! Po raz pierwszy w Polsce na deskach teatru Muzycznego w Gdyni rozpoczyna się przygotowania do nowatorskiego pod względem tematyki, formy scenicznej i muzycznej hip- hopowego projektu teatralnego pod roboczym tytułem "12 ławek" realizowanego przez reżysera i choreografa Jarosława_Stańka. www.jaroslaw_staniek.webpark.pl/ Po premierach licznych...
    • W okresie "zaborow", czyli przed 1989 r. teatr offowy mial bardzo duży sens istnienia. Teatr instytucjonalny i działający w nim ludzie zawsze musieli iśc na takie czy inne kompromisy, chcąc nie chąc byli utrzymywani i w pewnym sensie korumpowani przez władze. Chcąc pozostać w pełni szczerym i bezkompromisowym, artystą - trzeba było cos poświęcić. Ale; lata sześdziesiąte i siedemdziesiąte to czas, z ktorego mozemy byc dumni i podstawa nie majacego juz pokrycia pogladu, ze polski ...
    • "Samotny Zachód" McDonagha wcale nie był wystawiony ani w Szczecinie, ani w Łodzi, był za to w Krakowie, ale pod innym tytułem ("Na Zachód od Shannon", Teatr im. J. Słowackiego). Co do reżysera - jemu Gennadij na imię, nie Georgij. Robił pół roku temu przedstawienie w Poznaniu, przypadkiem w tym samym Teatrze Nowym, gdzie grany jest "Samotny Zachód" - i tam zapewne się tym tekstem zainteresował.
    • SZUKAM CHĘTNYCH NA WYJAZD NA MUSICAL HAIR WE WROCŁAWSKIM CAPITOLU, PISZCIE,BO SPRAWA JEST PILNA, KONTAKT: jaskier34@onet.pl
    • Witam! Jaki strój będzie najbardziej odpowiedni na "Zbrodnię i karę" w teatrze Ateneum?
    • No i mamy laureata! Brawo!!!:-) A tu na forum cichutko...:-)
    • Dzis odkrylem ze jest nowa strona Narodowego. Jest rzetelna,bez szalenstw, ale tez jakchs szczegolnych wpadek. Mam tylko zastrzezenia do nijakosci jej grafiki- tak moglaby wygladac strona dowolnego polskiego teatru. Mam za to satysfakcje ze wraz z odejsciem p.Slobodzianka Laboratorium Dramatu nie zostalo zamiecione pod dywan i ma swoje miejsce na stronie.Moze ma je i w realu? Mam jeszcze jedno spostrzezenie-strona ukazuje jak wielka fabryka jest Narodowy. Ile osob zatrudnia a ch...
    • Witam wszystkich forumowiczów! Gorąco pragnę zachęcić do obejrzenia spektaklu TEATRU AKADEMICKIEGO UNIWERSYTETU WARSZAWSKIEGO pt. "Damsko-męski punkt widzenia", który odbędzie się dnia 20.02.2005 roku o godz. 18 w Piwnicy pod Harendą (róg Oboźna/Karasia)w Warszawie. Dodatkowo pragnę zaznaczyć, że spektakl jest darmowy. Co więcej, otrzymaliśmy wiele pochlebnych komentarzy prominentnych krytyków, co mówi samo przez się. Jeśli ktoś chce więcej informacji, zachęcam do obejrzenia stro...
    • Trans-fuzja uderzyła po raz drugi! Akcja odbyła się 2 grudnia pod teatrem Ateneum. Zmarznięci transfuzjowicze przybijali gwoździami do tablicy nieobecne w teatrze Ateneum wartości. Czego zabrakło w teatrze, który szczyci się 50 tys. publicznością? Zabrakło wyrazistości, ambicji, zespołowości, zaangażowania społecznego, ryzyka twórczego, szacunku do odbiorcy... Niestety nie jest tak dobrze jakby tego chciał szacowny dyrektor teatru Ateneum, który nie omieszkał przywitać naszą miłą...
    • mam rozne mysli, a wy...?
    • Zapraszają w tym roku: 1. Made in Poland (Modrzejewska, Legnica); 2. Transfer (W-wa, Współczesny); 3. Blask życia (Jaracza, Łódź); 4. Noc (Stary, Kr.); 5. Nie do pary ((Współczesny, Wrocław); 6. Raj (Polski, Bydgoszcz); 7. Cukier w normie (Łaźnia, Kr.); 8. Zwał (polski, Poznań). Obstawiam Blask życia i Made in Poland. Kontrpropozycje???
    • i jak wam się podobała nieformalna inauguracja najszumniejszego, najbardziej nadętego z warszawskich festiwali? chciałabym usłyszeć od kogoś, kto został do końca, ile osób wytrwało. taaaaaaaaka nuda, sztampa i zły teatr. czy organizatorzy festiwalu obejrzeli uprzednio dzieło? czy tylko wykorzystali fakt, że "zespół przebywa na tournee w tej cześci Europy"? i co za numery z chorą aktorką i podgrywaniem głónej roli kobiecej ze scenariuszem w ręku? żenada. nuda. niesmak. chyab...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się