Forum Kobieta Porady domowe
ZMIEŃ
      potrawy

potrawy

(11 wyników)
    • Mam nowy parowar i nie mam pomysłów na potrawy z niego...Zamierzam wprowadzić u siebie zdrowe odżywianie,bo z cholesterolem u mnie nie najlepiej... Bardzo proszę o pomysły. Pozdrawiam!
    • ------------------------------------------------------------------------------ -- jade za daleka granice i chialbym troche polskiej egzoty pokazac / wlasciwie to uszykowac/ ale przez lotniska i kontrole przejda chyba tylko instanty czy sa jakies na przyzwoitym poziomie? na takie jednorazowe sprobowanie ...
    • Czesc dziewczyny ! Mam takie pytanie jak rozkładacie sobie wszelkie przygotowania do Świat tzn, sprzatanie, zakupy, gotowanie , pieczenie, bo ja teraz codziennie wracam z pracy po 19 i zupelnie nie wiem jak sie zmobilizowac do jakiegos dzialania. Niestety soboty tez mam zajete. Jaki Wy macie plan przygotowan do Swiat? W tym roku w drugi dzien spotykamy sie u nas i chcialabym zaskoczyc moich gosci czyms wyjatkowym.(chce byc perfekcyjna pania domu i wszysko ma byc zapiete na ostatni guzi...
    • Z KURCZAKIEM :) "Farsz: 20 dag mielonego mięsa z indyka..."
    • Kupiłam wczoraj kuchenkę mikrofalową, ale moja wiedza na temat jej uzywania jest nieco ograniczona. Na razie udalo mi sie przygrzać kiełbaski i schabowego na kolację. Niestety, instrukcja obsługi nie zawierala wskazówek ile czasu i z jaką mocą nalezy podgrzewać poszczególne produkty lub potrawy. Poradźcie proszę, jak postępować z tą maszyną, aby nie przypalić, nie przegrzać, nie porazić się prądem itp. Słyszałam też, że można tego "ustrojstwa" używać do rozmrażania mięsa lub innyc...
    • Poradźcie proszę bo ja nie mam żadnego doświadczenia, jestem początkującą gospodynią przychodzi do nas para znajomych, wieczorem więc wypada podać kolację zamierzam przygotować jakieś wędlinki, sery, łososia, ogórki, grzybki marynowane etc czyli na zimno i bez szaleństw (gotować nie umiem) wiem że znajomi przyniosą czerwone wytrawne wino czy powinnam je podać do kolacji czy też do takiej kolacji bardziej pasuje białe i powinnam je sama kupić (jeśli tak to jakie? wytrawne, pólwytrawne) ...
    • Powiem szczerze mam już doś tego ciągłego wymyślania co na obiad a co na kolacje itd. A może by tak pogłodować?
    • Witam, chciałam Was zapytać, w ktorym momencie podaje się tort urodzinowy, niedługo mam urodziny taty i zaprosiłam kilku świeżych gości i nie chciałabym popełnić jakiejś gafy, w którym momencie wnieść tort z zapalonymi świeczkami? Na początku przyjęcie, jak juz goście się usadowią za stołem czy na końcu, jak już przyjdzie czas na kawę i ciasto? Jak to robicie? A jeśli go podam na początku to czy trzeba ten tort od razu rozkroić i podac gościom przed daniem głównym czy postawić go na sto...
    • może macie jakiś fajny i niedrogi przepis na jedzonko - bo mi skończyły sie pomysły.... dodam ze jestem troche wybredna wielu rzeczy nie lubie - najbardziej smakuja mi tradycyjne rzeczy bez "udziwnień"
    • na ile uwazacie ze sa zdrowe i smaczne ? z gory dzikuje za opinie...
    • Mam pytanko dotyczace kuchenek mikrofalowych. Zastanawiam sie wlasnie nad kupnem i chcialabym podjac dobra decyzje. Czy mikrofalowki z grillem to dobry wybor? czy tylko niepotrzebny bajer, ktory podwyzsza cene, a tak naprawde nie jest jej wart? bardzo prosze o rade. z gory dzieki :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się